Unfollow – gebruikers van elkaar loskoppelen

Het grote succesrecept van sociale netwerken is dat mensen elkaar volgen. Natuurlijk kunnen mensen die elkaar volgen elkaar ook unfollowen. Onvolgen betekent in deze context het herroepen van een bevestigde link. Deze link kan verschillende aspecten hebben, b.v. een vriendschap of alleen een abonnement op een kanaal. Afhankelijk van het sociale netwerk, kan dit unfollowing verschillend worden geïnterpreteerd. Op Instagram, bijvoorbeeld, zou het unfollow heten, de Engelse term. Als ik een persoon niet langer volg, dan unfollow ik hem.

De theoretische uitbreiding van unfollowing is blokkeren. Wanneer je een persoon blokkeert, wil je geen informatie of communicatie meer met die persoon of pagina.

Wist je dat al? Valse Likes en Volgers

Velen pushen hun social media kanalen kunstmatig via social media bots. Of ze kopen “likes”. Natuurlijk kan tegenwoordig alles op het internet worden gekocht en voor betrekkelijk weinig geld op de bekende platforms. Je zou niet geloven hoeveel mensen dergelijke methodes gebruiken om hun eigen Instagram-, YouTube- of Facebookkanaal interessanter te maken. Wie 100.000 fans heeft en dan maar 30 likes, daar kun je je eigen conclusies uit trekken! Maar waarom vervalsen mensen de publieke perceptie?

Iedereen is op zoek naar erkenning en natuurlijk is de impact van 10.000 fans beter dan die van 100. Daarom kopen velen hun “likes” of volgers om anderen te suggereren dat ze veel meer interactie hebben op hun kanaal. Uiteindelijk gaat het er voor marketeers echter om wiens prestaties beter zijn. Degene met de kleine vriendenkring maar het authentieke kanaal en blogger of de nepper die er goed uitziet maar nauwelijks interactie bereikt. Bij het kiezen van influencer campagnes moet je hier dus altijd op letten.

Als je erachter komt dat je blogger nep is, dan kun je hem nu gewoon unfollowen.

Unfollow en valse volgers

  • Unfollow betekent het herroepen van een bevestigde link.
  • Als je iemand unfollowt, zie je zijn berichten niet meer in je stream
  • Bij blokkering kunt u helemaal geen informatie of mededelingen van deze pagina zien.
  • Velen kopen ook “likes” of volgers om te suggereren dat ze veel meer interactie op hun kanaal hebben.