Elon Musk om Twitter te kopen? Impact & Aandelen – Online Marketing Nieuws

Deze week in Social News: Online Marketing DE meldt, Elon Musk wil Twitter kopen, gaat hij het redden? En welke gevolgen zal deze overname hebben? Plus types besluitvormers, belangrijk voor iedereen die met mensen te maken heeft, of het nu gaat om inkoop, verkoop of meer gespecialiseerde marketing en prestatiemarketing. Meer daarover in PR Blogger deze week. Ook in Future Biz: Interactiepercentage op TikTok: zeven keer zo hoog als op Instagram! Zal TikTok binnenkort Instagram inhalen? Al het sociale nieuws van deze week, voor u in één lijst, direct na de impact. Klik hier om direct naar het online marketing nieuws te gaan.

Onderwerp: Elon Musk wil Twitter kopen

Vorige week kondigde Elon Musk, CEO van Tesla, aan dat hij het sociale medianetwerk Twitter wil kopen. Hij had al aandelen gekocht ten bedrage van 9,2 procent. Hoe ziet zijn aanbod er nu precies uit en welk effect heeft het op korte termijn gehad?

In een notendop:

  • Elon Musk wil Twitter kopen
  • Bezit reeds 9,2% van de aandelen in Twitter

Maar eerst een blik op Twitter en Elon Musk.

[Update] – Elon Musk koopt Twitter!

Het sociale nieuws was nog niet geschreven of het fladderde al door de lichtkranten van deze wereld:

Elon Musk koopt Twitter!

Wie de Amerikaanse televisie, het medialandschap in het algemeen, heeft gevolgd, zou bijna hebben kunnen denken dat hij zich in een campagne voor de presidentsverkiezingen bevond. Elk stukje informatie, hoe klein ook, werd onmiddellijk gedeeld. Toen was het tijd voor het nieuws van de dag om op de lichtkrant te komen:

Twitter bestuur keurt Elon Musk’s aankoop van Twitter goed

Het bestuur van Twitter had lang tegen deze overname gestemd.

Elon Musk? De ondernemer

Elon Musk is een Amerikaanse ondernemer met Afrikaanse roots die eigenaar en oprichter is van de fabrikant van elektrische auto’s Tesla en het ruimtevaartbedrijf SpaceX. Hij is ook medeoprichter van de wereldwijde betaaldienst PayPal. Met een totaal fortuin van ongeveer 200 miljard US dollar is hij een van de rijkste mensen ter wereld.

Elon Musk legde het snel uit:

  • Amerikaanse ondernemer
  • Bedrijven o.a.: Tesla & SpaceX
  • Mede-oprichter van PayPal (gekocht door Ebay)

Twitter? Het sociale netwerk

Twitter is een van de bekendste netwerken naast Facebook, Google+ en YouTube. Twitter is een microblog, dat tot taak heeft kleine berichten in de vorm van tekstberichten te verzenden, meestal met een beperkte hoeveelheid tekst. Twitter werd in 2006 in San Francisco opgericht. Twitter Inc. is een overheidsbedrijf en heeft ongeveer 2000 mensen in dienst. Met 353 miljoen gebruikers wereldwijd, waaronder 12 miljoen in Duitsland, is Twitter zonder meer een van de meest wijdverspreide sociale netwerken ter wereld.

Twitter samengevat:

  • Opgericht: 2006
  • Oprichters: Jack Dorsey, Evan Williams, Biz Stone, Noah Glass
  • Heeft 2000 werknemers in dienst
  • 353 miljoen gebruikers wereldwijd

Elon Musk koopt Twitter: aanbod en impact

Zoals hierboven gemeld, kondigde Musk vorige week aan dat hij Twitter zou kopen. Hij bood het bedrijf 54 dollar per aandeel, dus 41 miljard dollar in totaal. Het socialemediaplatform reageerde hierop met de zogenaamde “gifpil”-strategie. Deze strategie is erop gericht een bedrijf onaantrekkelijk te maken voor potentiële kopers. Zij zijn van plan aandelen goedkoper te verkopen aan aandeelhouders die reeds meer dan 15 procent van de totale aandelen bezitten.

Volgens het bestuur is het echter niet uitgesloten dat Twitter ingaat op een overnamevoorstel of samenwerkt met andere bedrijven.

Aandelenkoers op het moment van het nieuws

Dit is hoe de koers van Twitter AG eruit ziet op het moment van het nieuws:

Huidig Twittertarief: 36 maanden

Hier is een langetermijnbeeld van de laatste 36 maanden, met de huidige stand van zaken.

Online Marketing Nieuws: B2B & B2C

Social Ads, SEO, SEA, Content Marketing en meer. De krantenkoppen van de week:

Online Marketing NL: Elon Musk wil Twitter kopen

In de Online Marketing DE van deze week staan “Collaborative design project: Instagram werkt op borden” en “OMR22: Als Quentin Tarantino 60.000 marketingkoppen ontmoet”. Meer nieuws van deze week:

Marconomy: de toekomst van HR-communicatie

De Marconomy blog bericht over ” Een blik op de toekomst van HR communicatie ” en ” Hoe de 4 Google zoekintenties uw B2B digitale marketing beïnvloeden “. Meer nieuws van de blog:

Meer vuur: Influencers & Apothekers

Deze week op More Fire onder meer de artikelen “De toekomst van search – wat komt er na Google?” en “8 tips en voorbeelden voor betere call-to-actions”. Meer van de blog:

PR Blogger: Typen besluitvormers

Er is ook interessant nieuws van PR Blogger deze week, zoals “Succesvol netwerken op LinkedIn” en “Soorten beslissers die je moet kennen als je influencer-initiatieven wilt doordrukken”. Meer nieuws van deze week:

Blogger ABC: Blogs vs. tijdschriften

Blogger ABC daarentegen bericht deze week over “Gamification: lezers boeien en binden door te spelen” en “Bedrijfsblog vs. tijdschrift: Wat zijn de verschillen?”. Meer krantenkoppen van de week:

Omzettingsvermogen: kader en resultaten

Op Konversionskraft kijken we naar “22 vrouwelijke conversie-experts wier kennis uw bedrijf in 2022 zal helpen” en “Omnichannelstrategie: een eenvoudig kader voor betere resultaten”. Meer nieuws van de blog:

B2B Online Marketing: Conversies voor B2B Marketing

Nieuw van B2B Online Marketing deze week zijn “Wanneer gebruik ik welk formaat in B2B e-mail marketing?” en “Stap voor stap: In 9 fasen naar een succesvolle website relaunch”. Meer online marketing nieuws:

121 Watt: Hoe belangrijk zijn krantenkoppen?

Deze week heeft 121 Watt onderwerpen als “Hoe attributie werkt in Google Analytics 4 (GA4)” en “H1, H2 & Co! – Hoe belangrijk zijn koppen voor SEO?”. Nieuwe onderwerpen van de week:

Future Biz: TikTok haalt Instagram in

Deze week op Future Biz onder andere “Why hashtags, locations & tags won’t save your Instagram content” maar ook “TikTok interaction rate on average 7x as high as on Instagram”. Nieuwe artikelen, krantenkoppen en trends:

Ryte: gewoon afbeeldingen comprimeren

Deze week heeft Ryte interessante onderwerpen zoals “Het uitvoeren van Website Audits: Een stap-voor-stap gids” en “Afbeeldingen comprimeren – laadtijd verkorten: Hoe doe je dat!” op de blog. U kunt de berichten en meer tips hier lezen:

Online Marketing Rockstars: Mercedes in de digitale toekomst

Er zijn ook nieuwe headlines deze week van online marketing rockstars zoals “Matthew Ball is DE metaverse expert – en hij komt naar OMR22” en “Jan Karnath verkoopt aandelen in T-Rex tanden en luxe horloges met Timeless Investments”. Meer krantenkoppen: