Video Tutorials! Hulp voor Facebook, Youtube, Instagram, Pinterest en meer

Gratis video tutorials over social media marketing? Bestaat niet? Maar die is er wel! Na onze laatste lezing in Berlijn hebben we zelf de YouTube-camera gepakt en produceren we nu korte video’s die u inzicht geven in online marketing en meer gerichte social media marketing. In toespraken zien we vaak dat sociale netwerken voor veel mensen nog steeds een gesloten boek zijn. Hoe werken de afzonderlijke sociale netwerken? Wat zijn de verschillen en welke netwerken zijn relevant voor mijn merk/bedrijf in de marketingmix? Hoe gedragen gebruikers zich en hoe consumeren zij inhoud? We beginnen met een algemene video over online marketing, social media marketing en succes in sociale netwerken! Natuurlijk kunt u alle nieuwe video’s bekijken op dit Youtube-kanaal (Lukinski, media-adviseur Social Media One).

#1 Social Media Basics voor Marketing Managers

Hier bespreken we eerst de basisprincipes van marketing in sociale netwerken. Sinds Facebook de wereld heeft veroverd, zijn sociale netwerken steeds gedifferentieerder geworden. Niet alleen wat hun functies betreft, maar ook ten aanzien van hun respectieve doelgroepen. Hier kunt u alle social media marketing tutorials vinden.

#2 Facebook Marketing Hulp voor Bereik + Merkopbouw

Facebook is de top dog! De meeste gebruikers zijn hier online. Gemiddeld tot 8 keer per dag! Er is ook een groot potentieel voor bedrijven, merken en ondernemingen in de targetingmogelijkheden en retargeting. Hier tonen wij de gebruikers opnieuw producten die zij reeds in onze e-commerce hebben gezien. Dit verhoogt de verkoop. Veel kleine trucjes, groot onderwerp. We beginnen met de basisprincipes van Facebook marketing!

# 3 Youtube inhoud en video marketing tutorial

Youtube is de belangrijkste bron van informatie voor video-inhoud. Elke tweede internetgebruiker is hier geregistreerd. Een ongelooflijk aantal met een groot potentieel. Volgende week bekijken we hoe je succesvol aan videomarketing kunt doen op Youtube!

 1. Huidige gebruikersaantallen
 2. Video-inhoud op Youtube
 3. Microkosmos Youtube
 4. Onderscheid van Facebook
 5. Invloedrijke personen en bloggers
 6. Bedrijven op Youtube
 7. Videomarketing en afspeellijsten
 8. Zoekmachine optimalisatie met behulp van Youtube
 9. Intern zoekgedrag
 10. Clicks, verkeer en plaatsing
 11. Doe het zelf!
 12. Timing

#4 Instagram-marketing: foto’s, bloggers en invloedrijke personen

Instagram inspireert vooral jonge doelgroepen. De meeste gebruikers zijn tussen 12 en 29 jaar oud. Dit maakt Instagram een prachtige tool voor jonge merken om bereik te genereren. Blogger relations en influencer marketing door grote merken laten zien hoe het moet. We nemen een eerste kijkje op het netwerk voor snack inhoud.

 1. Wie gebruikt Instagram?
 2. Gebruiksgedrag
 3. Differentiatie van de andere netwerken
 4. Timing en postings
 5. Vergelijking met tv-reclame: hoe meer hoe beter
 6. 7 uur ’s morgens en 5 uur ’s middags, zoals ontbijt-tv en nieuws
 7. Registratie en gebruik
 8. Opstellen mediaplan en snackcontent
 9. Multichannel, gebruik meerdere accounts

#5 Pinterest marketing voor e-commerce en backlinks

Pinterest is nog niet in Duitsland aangekomen. Hoewel het de eerste aanloophaven is voor veel creatievelingen op zoek naar inspiratie. Google plaatst ook de afbeeldingen die je in je Pinterest “prikborden” hebt hoog in de zoekresultaten. Pinterest marketing heeft dus ook te maken met zoekmachine marketing. Hier is onze kleine introductie!

 • Pinterest Marketing
 1. Winkelnetwerk en bron van inspiratie
 2. Gebruikers nummers en tekens
 3. Hoe werkt Pinterest?
 4. Pinboards als voorbeeld
 5. Zoekmachine optimalisatie met foto’s
 6. Maak prikborden met gerelateerde onderwerpen
 7. Loodgeneratie

#6 Twitter Marketing: Politiek & Pers

Twitter. Hebben we het nodig? In deze aflevering nemen we een kritische blik op het netwerk. Sociale bots en nepnieuws gaven Twitter een geheel nieuwe waarde in de Amerikaanse verkiezingscampagne. Maar is Twitter de moeite waard voor bedrijven?

 1. Twitter voor journalisten en media
 2. Is Twitter sociaal?
 3. Tweets, Retweet en Tijdlijn
 4. Tweets en politiek
 5. Relevantie voor ondernemingen
 6. Belangstelling van de media als eerste vereiste

#7 De beste tijden voor social media posts

Wist u dat er op zondag 3x meer gebruikers zijn op Facebook en Twitter dan op andere dagen? Met een paar trucs kunt u het bereik van postings in sociale netwerken vergroten. We presenteren de basisprincipes en de beste tijden of dagen in aflevering 6 van onze Social Media Marketing Vlog.