Sociale media apps 2021: de grootste sociale netwerken

Korte status update voor de lezers van onze social media blog. Wat zijn de grootste sociale netwerken in 2021? Hier is het antwoord, met de meest populaire 15 sociale netwerken. Sociale netwerken bestaan nu al meer dan 20 jaar, binnenkort 25! Sinds het begin van sociale netwerken zoals MySpace is er veel veranderd, of kent u MySpace nog? Maar wat zijn momenteel de sociale netwerken die het populairst zijn bij de gebruikers?

Populairste sociale netwerken door gebruikers

Hier zijn de laatste cijfers en statistieken, over de huidige gebruikersaantallen!

Waarom is het zo belangrijk om de populairste sociale netwerken te kennen? Bij sociale-mediamarketing draait alles om doelgroepen. Hoe preciezer een doelgroep van “informatie” wordt voorzien, hoe groter het succes.

Succesmodellen: Facebook en Youtube

Maar er is veel veranderd sinds het begin! Facebook, maar ook YouTube, bereiken nu meer dan 2 miljard gebruikers, alleen al geregistreerde gebruikers. Sociale netwerken worden niet slechts één keer per dag geopend, maar meerdere keren, na het opstaan, op weg naar het werk of naar de universiteit, we staan voortdurend in verbinding met de hele wereld via sociale apps.

Nieuwe sociale apps: TikTok, Twitch & Co.

Maar er zijn ook nieuwe sociale netwerken in opkomst, zoals TikTok, dat binnenkort zeker meer dan een miljard gebruikers zal hebben. Dan zijn er nog de verschillende markten als het gaat om wereldwijd social media management, met name in Azië, waar u social media apps zult aantreffen waar u misschien nog nooit van hebt gehoord.

Internationale verschillen

De meeste sociale media-apps in Azië, met name in China, zijn veel geavanceerder in hun mogelijkheden. Sociale media-apps worden bijvoorbeeld gebruikt om eten te bestellen of geld over te maken. Hier zijn sociale media-apps meer dan “slechts” communicatiemiddelen voor vrienden en hulpmiddelen voor eenvoudige, snelle, nieuwe informatie.

Rangschikking: de populairste sociale netwerken

Hier kunt u de populairste sociale netwerken zien.

 1. Facebook – 2,7+ miljard gebruikers
 2. YouTube – 2,2+ miljard gebruikers
 3. Whatsapp – 2 miljard gebruikers
 4. Facebook (Messenger)
 5. Weixin / WeChat
 6. TikTok
 7. QQ
 8. Doyin
 9. Sina Weibo
 10. Snapchat
 11. Kuaishou
 12. Pinterest
 13. Reddit
 14. Twitter
 15. Quora

Bron: Statista.

Tip! Wilt u reclame maken voor uzelf op sociale netwerken of het bereik van uw sociale mediakanalen vergroten? Met het juiste social media-advies kunt u uw bereik en naamsbekendheid vergroten. Wil je meer weten? Lees hier meer:

Gebruikerscijfers 1997 – 2020: Tijdslijn

Hoe zijn de gebruikersaantallen veranderd sinds de eerste grote sociale netwerken zijn ontstaan? De geschiedenis van sociale netwerken begon meer dan 20 jaar geleden en er zijn momenteel meer dan 2,7 miljard gebruikers op Facebook alleen.

Gebruikersaantallen in de tijd: Video

In deze Youtube-video kunt u heel mooi zien hoe de gebruikersaantallen in de loop der tijd zijn veranderd. Maar ook welke sociale netwerken “het niet hebben overleefd”.

 

Meeste Youtube abonnees

Scheppers van inhoud maken sociale netwerken groot. Met andere woorden, mensen die interessante inhoud plaatsen. Een kijkje op Youtube! Wie heeft de meeste abonnees op YouTube?

Meest gestreamde YouTube-video’s

Justin Bieber, Jennifer Lopez, Psy, Ed Sheeran, Baby Shark? Hier kunt u de meest gestreamde video’s op YouTube bekijken.