Elon Musk koopt Twitter! Overname bevestigd voor 44 miljard dollar

Twitter-overname – Vorige week meldden we in Social Media Newsdat Elon Musk een groots plan nastreefde om het sociale netwerk Twitter te kopen. Gisteravond, om 21.50 uur, kwam het nieuws op alle nieuws-tickers: Elon Musk koopt Twitter.

Musk’s Twitter overname: het nieuws

Wie de Amerikaanse televisie, het medialandschap in het algemeen, heeft gevolgd, zou bijna hebben kunnen denken dat hij zich in een campagne voor de presidentsverkiezingen bevond. Elk stukje informatie, hoe klein ook, werd onmiddellijk gedeeld. Toen was het tijd voor het nieuws van de dag om op de lichtkrant te komen:

Twitter bestuur keurt Elon Musk’s aankoop van Twitter goed

Het bestuur van Twitter had lang tegen deze overname gestemd.

Elon Musk’s doel was dat elke aandeelhouder 54,20 dollar per aandeel zou ontvangen. Elon Musk verkreeg vervolgens financieringstoezeggingen van verschillende grote Amerikaanse banken. Hij deponeerde ook enkele van zijn eigen Tesla aandelen als onderpand.

Nu koopt hij Twitter voor maar liefst 44 miljard dollar…

Waarom koopt Musk Twitter?

Vrijheid van meningsuiting: geld is niet het doel

Geld is niet het grote doel, heeft Elon Musk vanaf het begin gezegd, het gaat hem om de vrijheid van meningsuiting. Twitter is een gemakkelijk toegankelijk sociaal netwerk, de app werkt op smartphones, tablets en ook op elke pc. Berichten kunnen heel gemakkelijk verstuurd worden. De laatste jaren is Twitter steeds restrictiever geworden, aldus Musk.

Hij zal nu een grote plaats toekennen aan de “vrijheid van meningsuiting”, voor zover alles binnen de wet gebeurt.

Voor Twitter is deze aankoop (of overname) een grote kans, want hoewel het een van de grootste sociale netwerken is, vinden de laatste trends hier niet plaats; beïnvloeders zijn ook elders te vinden. Bijgevolg zou de overname Twitter een geheel nieuwe charme kunnen geven. Zeker met de nieuwe eigenaar Elon Musk, die al verantwoordelijk is voor andere spectaculaire projecten.

Wat doet Elon Musk?

Elon Musk is vooral bekend van Tesla, de fabrikant van elektrische auto’s die nu al de concurrentie aangaat met gevestigde merken. Maar ook visionaire bedrijven als SpaceX, die privéruimtevaart tot leven brengen.

Aandelenkoers op de dag van het overnamebericht

Binnenkort zult u deze aandelengrafiek niet meer kunnen zien, want als alles volgens plan verloopt, zal Twitter van de beurs worden gehaald. Hier is een van de laatste aandelenkoersen op de dag van de aankondiging.

  • Cursus: $ 51.40
  • Uitkoop: $54,20
  • Verschil: $2,80 per aandeel

Twitter Uitleg + Twitter Marketing

Wat is Twitter en hoe werkt de app? Je hebt nog niet met Twitter te maken gehad? Dan moet je onze kleine gids eens bekijken. Hier leer je alle grondbeginselen, echt alle grondbeginselen. Van registratie en inloggen tot Twitter-gebruikersnummers.

  • Twitter legde eenvoudig uit

Een tweet plaatsen

Wilt u ook actief op Twitter posten? Dan moet u onze tweede kleine gids over het onderwerp van Twitter-posts, de zogenaamde tweet, maar eens lezen. Hier leer je alles van tijden tot hashtags tot de inhoud die je in een tweet kunt stoppen.

Twitter agentschap

U wilt een professioneel social media bureau voor uw ideeën? Lees hier meer over onze diensten: