Zoek beïnvloeders: Zoekmachine voor Instagram

Snel en gemakkelijk de juiste influencer vinden met een tool voor Instagram? Dat is mogelijk! Het zoeken naar steden en grootstedelijke gebieden is bijzonder belangrijk voor influencer marketing. Want daar is het winkelend publiek dat dagelijks naar de winkels in het stadscentrum en de buitenwijken trekt, op gericht. Dit is precies waarom velen op zoek zijn naar een influencer tool voor Instagram waarmee ze snel en gemakkelijk geschikte bloggers kunnen vinden. Natuurlijk moet het zoeken niet ingewikkeld worden opgezet; vooral voor patches en aanbiedingen moet het zoeken snel gaan. Social media managers zijn daarom afhankelijk van goede software voor het analyseren en opsporen van influencers.

Influencer Search Engine: de online tool voor Instagram

Er bestaat niet zoiets als een eenvoudige influencer zoekmachine! Of niet? Instagram hoort bij Facebook. Het bedrijfsmodel van Facebook bestaat uit gegevens over gebruikers. Als Facebook of Instagram deze gegevens zo gemakkelijk beschikbaar zouden stellen, zou het bedrijfsmodel voor hen niet langer exclusief zijn. Andere bedrijven en ondernemingen zouden zich snel kunnen vestigen en hun eigen programma’s uit de gegevens kunnen stelen. Facebook of Instagram fungeert hier als tussenpersoon en houdt dus alle gegevens voor zichzelf. Wie zich het dataschandaal van Cambridge Analytica herinnert, ziet wat er met grote hoeveelheden data kan worden gedaan. In de loop van de data-affaire en na de hoorzittingen van Mark Zuckerberg met hoge Amerikaanse ambtenaren werd de toegang tot de gegevens nog meer beperkt. In plaats van duizenden toegangen zijn er nu nog maar een paar honderd per minuut mogelijk. Daarom kunnen bedrijven, software maar ook de meeste boordsystemen niet langer grote hoeveelheden gegevens trekken. Aangezien Instagram bijna een miljard gebruikers heeft, zouden al deze profielen dagelijks moeten worden bijgewerkt om echt zinvolle waarden te kunnen bieden. Met slechts 200 verzoeken per minuut, kom je niet zo ver in een dag. Dat is de reden waarom er geen nauwkeurige analytische software voor influencers op Instagram bestaat.

Het beste alternatief voor het volgen van influencers op Instagram is daarom een kleine live hack van onze kant!

Vind beïnvloeders met Combin

Het dagelijkse leven van een agentschap: Influencers worden met de hand gezocht op de smartphone. Dat kost veel tijd. Het is beter om een slim hulpmiddel het werk voor u te laten doen: Combineren.

Zoekfunctie en resultaten

Combin staat in het bijzonder voor het vergroten van het bereik door interactie. De basisfunctie is het vinden van het juiste publiek op basis van parameters. Het gaat bijvoorbeeld om het aantal “likes” op een foto of het gericht zoeken naar media met een bepaalde hashtag. Als u op zoek bent naar beïnvloeders, kunt u deze functie uitstekend gebruiken om mensen op te sporen.

Combin analyseert miljoenen, miljarden stukjes inhoud in de zoekopdracht en sorteert zichzelf op basis van zoekcriteria en chronologisch. U krijgt een eenvoudig overzicht met media en de belangrijkste gegevens (vind-ik-leuks, reacties, enz.). Nu heb je 50, 100, 250 of meer influencers in een oogopslag! Dit maakt de keuze gemakkelijk.

Zoekfilter

Door hashtags in te voeren, kan de zoekopdracht verder worden verfijnd. Voor autofabrikanten #mercedes of #bmw makkelijk om mensen te vinden die:

  1. Post de juiste inhoud (met hashtag)
  2. Een bepaald aantal “likes” hebben (overeenkomstig veel volgers)
  3. Bepaald aantal opmerkingen
  4. Tijdfactor
  5. Uvm.

Specifiek zoeken naar beïnvloeders in regio’s? Als u internationaal werkt, bijvoorbeeld in Europa, wordt u geconfronteerd met veel verschillende talen. Onze tip: Vertaal woorden in nationale talen met Translator (bijv. Google Translator) en zoek dan. Internationale zoektocht? Bij het zoeken is het bijzonder de moeite waard naar termen in de landstalen te zoeken.

Als je alleen zoekt op een #hashtag zoals #fashion, verschijnen alle posts (zelfs met 0 likes), dus je moet de filter direct instellen op 5.000 + likes. Dit is hoe de algemene zoekopdracht eruit ziet met resultaten die alleen op een #hashtag zijn gefilterd.

Combin blijft zich ontwikkelen in oplossingen voor Instagram-marketing en contentplanning.

Kanaal analyseren

Hier ziet u een best practice: een nieuw kanaal voor een modetijdschrift. Dit geeft uw eigen social media / influencer manager direct een overzicht.

Instagram analyse online met een paar klikken

Natuurlijk kan Combin nog veel meer! Met onze online tool kunt u de Instagram-analyse online uitvoeren. Heel eenvoudig en gemakkelijk, vanaf uw notebook, tablet, desktop PC en natuurlijk uw smartphone. Op deze manier heb je altijd een overzicht van je huidige influencers, voor verschillende projecten of campagnes.

Zoek beïnvloeders: Database voor nauwkeurig zoeken

De meeste influencerbureaus en socialemediabureaus werken nog vrij klassiek in Excel-lijsten. Hier worden de individuele influencers verzameld, met hun kanaal ID, de individuele URL, maar ook de huidige volgers en het huidige nieuws. De gegevens moeten voortdurend worden bijgewerkt, wat veel personeelstijd en dus veel geld kost! Het vinden van influencers is dus zeker niet iets dat gratis kan. Voor sommige campagnes, is het gemakkelijk 97, 98 % tijdsbesparing. Het instrument biedt uw bedrijf zoveel voordelen. Bij onze raadplegingen zien wij ook hoeveel tijd er bij sommige bureaus kan worden bespaard. Vooral wanneer één of twee personeelsleden elke dag gegevens bijwerken. Nadat de online tool voor het zoeken naar influencers was geïntegreerd in de dagelijkse routine van het bureau, konden deze mensen zich direct richten op effectiever werk.

We hebben een enorme selectie van influencers te vinden, niet alleen in Duitsland, maar ook in Europa en wereldwijd. Tot nu toe is het zoeken gericht op Duitsland, maar u hebt bescherming toegang tot vele landen en steden in de wereld.

Hoe categoriseert u influencers?

Meer over het onderwerp: Influencer categorisatie.

Infographic: Beïnvloeder classificatie

Combinatie – Overzicht van A-Z: Hoe het werkt

Lees de volledige Combin tutorial hier.

Influencer Marketing: uw sleutel tot organisch bereik

Meer over dit onderwerp is te vinden op de blog, met steeds nieuwe en interessante artikelen.