Youtube demonetarisiet coronavirus (Covid-19) videos: Geld verdienen met angst in de kritiek

Youtube demonteert coronavirus – Monetisering op Youtube stelt makers (mensen die nieuwe video’s publiceren) in staat om passief geld te verdienen. Dit geeft hen de vrijheid om nieuwe video’s op te nemen. Een goed principe, maar dat ook kan worden uitgebuit, zoals in het geval van Covid-19 (coronavirus uit China). Gevaar of “hype”? Vandaag gedemonteerd Wie schokt krijgt kliks. Wie de meeste kliks krijgt, verdient het meeste geld. De berekening is zo simpel als wat.

Coronavirus (Covid-19): Youtube blokkeert reclame-inkomsten

Er zijn echter ook zwarte schapen onder de Youtube-gebruikers. Over één geval hebben we enkele dagen geleden al bericht, hier ging het over het gehackte Youtube kanaal van een muzikant (vertrouwelijk). Hier heeft een hacker het kanaal overgenomen en de inkomsten naar een moeilijk te traceren account geleid (of met andere woorden: met 100.000 volgers kan het Youtube niet schelen). Nu is er een nieuw fenomeen: geld verdienen met “Cornavirus” (Covid-19) video’s. Youtube trekt consequenties en stopt de monetisatie voor alle video’s met referentie. Dit demonteert alle Corona video’s op Youtube.

Een verklaring van CEO & eigenaar Stephan M. Czaja in een interview voor Business Insider. Omdat het artikel zo goed werd ontvangen, is hier een extra bij het interview met meer, gedetailleerde informatie over de demonetisering van Covid-19 video’s op Youtube.

Het belangrijkste is om niet in paniek te raken. Vergeleken met de jaarlijkse griep is Covid-19 een mediahype, maar geen bedreiging. Wij leggen hier in het artikel uit waarom. Maar voor we tot de analyse overgaan, is hier een interessante Youtube live video met actuele Covid-19 gevallen in alle relevante landen.

Geïnfecteerd in real time

Hier kunt u het aantal besmette personen of bevestigde gevallen in het live-ticket zien. Maar is Covid-19 echt gevaarlijk? Eén voorbeeld toont aan dat veel over het virus “rook en spiegels” is. Want alleen al de normale griepgolf in 2017/2018 eiste in Duitsland het hoogste aantal doden van de afgelopen 30 jaar, naar schatting 25.100 alleen al in Duitsland (bron: Tagesschau). Covid-19 heeft “slechts” 1.000 levens geëist – dus Covid-19 is wereldwijd een hype en velen doen er hun voordeel mee, niet alleen de “nieuwszenders” – maar daarover later meer.

Hoe werkt geld verdienen op Youtube?

Mensen die video’s publiceren op YouTube en veel volgers of views (weergaven van de video’s) hebben. Dit betekent dat mensen die hun video’s bekijken geld verdienen. Youtubers leven van advertenties. Deze advertenties worden getoond aan het begin van een video of als banners terwijl de video loopt. De Youtuber verdient geld elke keer dat een advertentie wordt getoond. Dat wil zeggen, elke keer dat een persoon een advertentie ziet. Een Youtuber verdient nog meer met een klik of aankoop. De inkomsten zijn echter beperkt; onder de 100.000 views per video kan in het algemeen weinig geld worden verdiend. Het bedrijf is massaal.

Hoeveel verdien je met een videogesprek?

De verdiensten verschillen naargelang het onderwerp. Youtubers die in hun video’s eenvoudige en vaak besproken onderwerpen bespreken, bijvoorbeeld “Make Up”, verdienen veel minder per view dan bijvoorbeeld Youtubers die een speciaal onderwerp behandelen, zoals onroerend goed of goudinvesteringen, enz. Uiteindelijk is elke blik minder waard dan “slechts” 1 cent. De massa maakt het goed.

Wie een video maakt met 100.000 views heeft al 200-500 euro verdiend.

Als je elke week twee video’s publiceert, verdien je (simpel uitgerekend) zo’n 400 – 1.000 euro. Maar daarbovenop komen de nieuwe views van de oude video’s nog eens 80 – 200 euro. In de daaropvolgende week verdien je 400 – 1.000 euro voor nieuwe video’s en 160 – 400 euro voor nieuwe views van oude video’s. Op die manier verdient je eigen YouTube-kanaal zichzelf snel terug door passieve inkomsten (reclame-inkomsten of monetisatie van het kanaal).

Welke inhoud werkt op Youtube?

Er zijn twee soorten inhoud die vaak worden opgevraagd. Eén vorm zijn zeer persoonlijke video’s, met privé-inhoud en emoties van mensen. Dit gaf ook aanleiding tot het fenomeen van de “beïnvloeders”. De tweede vorm is schokkend nieuws over dood, oorlog, strijd en rouw op zijn best, zij leveren de meeste views en clicks op. Inhoud die ook bekend is uit het nieuws.

  1. Persoonlijke inhoud
  2. “Sensationele” inhoud

Coronavirus (Covid-19) als klik-trigger

Natuurlijk neemt de bezorgdheid van de mensen toe wanneer zij in het nieuws over het virus horen. Hoewel het aantal gevallen zeer laag is in vergelijking met de gewone griep die elk jaar komt, is er voortdurend mediabrandweer. Ze praten over Covid-19 op ontbijt TV, zelfs ’s avonds laat in talkshows.

De eerste plaats om informatie te zoeken is het internet, zodat het aantal zoekopdrachten naar Covid-19, of “coronavirus” in het algemeen, navenant toeneemt.

Visualisatie: Virusstam

Google reageert ook in de zoekresultaten

Wie nu googelt op “cornavirus” vindt niet zoals gewoonlijk gesuggereerde video’s en foto’s. Er worden ook geen “vaak gestelde vragen” getoond, noch zijn er “soortgelijke zoektermen”. De zoekresultaten tonen momenteel “Hulp en informatie” van de Wereldgezondheidsorganisatie (WTO) en “Veiligheidsinformatie” van de WTO.

Gevaar van Cornoavirus wordt overschat

Wie denkt dat de huidige golf van virussen die over de hele wereld wordt besproken, slecht is, vergist zich. Het is relatief ongevaarlijk, maar het is een feest voor het nieuws in al zijn facetten.

Wist u dat de sterke griepgolf in 2017/2018 het hoogste aantal sterfgevallen in Duitsland in de afgelopen 30 jaar heeft veroorzaakt? Influenza doodde naar schatting 25.100 mensen – alleen al in Duitsland! Corona heeft op zijn hoogtepunt al iets meer dan 1.000 doden wereldwijd (dus “slechts” 2% van de “gewone” griepslachtoffers, dat alleen al in Duitsland). Dus de proportionaliteit is utopisch, gezien de media-aandacht die het virus momenteel krijgt.

Conclusie: Youtube (Google) handelt verantwoordelijk

Terwijl velen op de Covid-19-bandwagon springen en de huidige hysterie rond het virus voor hun eigen gewin gebruiken, reageert Youtube op voorbeeldige wijze. Door video’s met betrekking tot het coronavirus te demonetiseren, stoppen zij (ten minste) de financiële stimulans voor mensen om nog meer inhoud te publiceren wanneer het om puur “klikfanatisme” gaat.

Is de prikkel van deze buitenproportionele thematisering van “sensationeel nieuws” verdwenen met de actie? Toch zullen velen kliks willen verzamelen, immers een bovengemiddelde video (hoog aantal views) zorgt ook voor aandacht van gebruikers ten opzichte van hun eigen kanaal. Ook al wordt deze ene video niet vergoed door reclame-inkomsten, dan nog is de andere inhoud dat wel.

Een commentaar van CEO & eigenaar Stephan M. Czaja in een interview voor Business Insider. Informatie over de demonetisatie van Covid-19 uit video’s op Youtube.

Coronavirus? U kunt hier veel informatie vinden: