Vind ik leuk – Facebook Vind ik leuk knop

De term “Vind ik leuk” werd door Facebook geïntroduceerd als synoniem om aan te geven dat men een bepaald bericht of een bepaald medium leuk vindt. De Like-knop werd geïntroduceerd aan het begin van het sociale netwerk Facebook.

Like knop uitbreiding

Intussen is de Facebook Like-knop aangevuld met verschillende andere functies. Door de vele verzoeken van gebruikers en Facebook’s constante wens om uit te breiden, werd op een gegeven moment besloten om meer emoties toe te voegen. Dus nu kun je, naast de “Vind ik leuk”-uitspraak, ook boosheid over iets, vreugde of vermaak en gelach uitdrukken, en ook iets saai vinden. Dit voorkomt ook de aanvankelijke discussie over de invoering van een Dislike-knop naast de Like-knop. Afkeer is de Engelse term voor iets niet leuk vinden.

Like-knop voor websites en winkels

Als u een Facebook Like-knop op uw website of in uw online winkel wilt inbouwen, kunt u dat met slechts een paar klikken doen. Dit is hoe je de Facebook Like knop voor je website instelt:

Wist je dat? Facebook als een “Hot or Not” principe

Het eerste basisgebruik van Facebook was het beoordelen van studenten op basis van hun jaarboekfoto’s. Mark Zuckerberg, toen nog een jonge student, ontwikkelde het platform zodat iedereen iedereen kon beoordelen. Heet of niet? Met een beoordelingsmogelijkheid van 1 tot 10 sterren kan men dan de aantrekkelijkheid van individuele personen beoordelen. Het project baarde al snel opzien. Mark Zuckerberg moest zelfs voor het universiteitsbestuur verschijnen. Vele jaren later, u herinnert zich wellicht ook het Facebook-dataschandaal, werd hij zelfs geciteerd in de Amerikaanse Senaat. Op Wikipedia vindt u de belangrijkste feiten over Mark Zuckerberg.

“Vind ik leuk” – Facebook’s beoordelingsfuncties

  • Met de Vind ik leuk-knop kun je op Facebook aangeven of je een bepaald bericht al dan niet leuk vindt.
  • Intussen kun je op Facebook kiezen tussen een reeks emoties, of je nu verdrietig bent, boos of lacht.
  • Deze emoties werden geïntroduceerd om een Dislike knop te vermijden