15+ WordPress Plugins! Gratis voor betere inhoud, SEO, spam & Co.

40 miljoen websites zijn gebaseerd op WordPress. WordPress plugins zijn onmisbaar voor webmasters, bloggers, zelfstandigen en bedrijven. In het volgende artikel presenteer ik de tien beste gratis plugins die je zou moeten gebruiken als je je eigen mediaproject op het internet begint. De lijst is speciaal ontworpen voor kleine bedrijven, zelfstandigen en bloggers. Ik laat u zien hoe u handig spam-commentaren kunt vermijden, hoe u uw mobiele website eenvoudig kunt optimaliseren of hoe u uw eigen gedetailleerde contactformulieren kunt maken. We verhogen ook de zoekmachine vriendelijkheid een beetje via interne pagina links en we betrekken onze bezoekers via nieuwsbrieven. Plus een beetje beveiliging voor uw wordpress systeem en nog veel meer.

Top 10 WordPress Plugins – Pagina Setup, Spam en Beveiliging (gratis)

Hoe ben ik aan mijn lijst gekomen (per 15 oktober)? Na meer dan honderd WordPress installaties, heeft een bepaalde mix van WordPress plugins zich bewezen voor de meeste projecten. Zodat ook jij kunt profiteren van onze ervaring met je online project, ben ik eens met Cafe gaan zitten en heb de tien beste, gratis WordPress extensies voor je verzameld. Deze lijst is specifiek voor het bouwen van WordPress sites, voor particulieren, kleine bedrijven en beginners. De plugins draaien allemaal op de huidige WordPress versie 4.1., de installatie is niet ingewikkeld en kan direct worden gedaan via uw WordPress backend of dashboard. Met deze mix van tien gratis wordpress plugins kun je je website bijna naar agency niveau tillen. Na het installeren van deze plugins heeft u talloze mogelijkheden om uw website te optimaliseren voor uw bezoekers.

Als je al een gevorderde gebruiker bent van WordPress, bekijk dan het tweede deel, de 10 beste gratis WordPress plugins voor professionals. Daar kijken we niet meer alleen naar formulieren, maar ontwerpen we ook individuele sidebars voor afzonderlijke pagina’s of categorieën, maken we geautomatiseerde back-ups of verhogen we de conversie met de Pop Up Maker. Natuurlijk kijken we ook naar het onderwerp SEO via WordPress SEO by Yoast. Ook op pagespeed eigenschappen waar niet alleen Google blij van wordt, maar ook uw bezoekers. Als u vragen heeft over WordPress en dergelijke, kunt u altijd contact opnemen met mij en mijn online & reclamebureau.

Antispam Bee – Spambescherming voor berichten en pagina’s

Deze kleine WordPress plugin maakt het relatief eenvoudig om ongewenste commentaren onder berichten en individuele pagina’s te negeren (filteren). Het algoritme van Antispam Bee is gebaseerd op de bevindingen van de massa, de klassieke crowd sourcing. Met 32 miljoen WordPress pagina’s wereldwijd is er aardig wat kennis vergaard. De kleine software filtert automatisch alle commentaren die op pure spam lijken en uw blog of website niet echt ten goede komen. Integendeel, spam is vervelend. U kunt de gratis WordPress plugin Antispam Bee hier downloaden. Ik heb zeer goede ervaringen met de plugin.

Bel Nu Button – Verkoopbevordering voor uw homepage

De Bel Nu Button is ook een gratis WordPress plugin die ik kan aanbevelen aan alle webmasters voor wie telefonische conversies belangrijk zijn (ongeacht of ze handelaars of advocaten zijn). Laten we een klein voorbeeld nemen, een auto reparatiewerkplaats: U wilt dat uw klanten u onmiddellijk kunnen bereiken in een acuut noodgeval. Dus voordat gebruikers de ingewikkelde weg via een contactformulier moeten bewandelen, kunt u eenvoudig kleine, bewerkbare telefoonknoppen in uw website integreren met de Bel Nu Knop voor WordPress. Het hoogtepunt van de plugin is dat deze belknop alleen wordt weergegeven op de mobiele website versie, d.w.z. wanneer de gebruiker beslist een apparaat met aanraakfunctionaliteit heeft. En natuurlijk kunt u eenvoudig de kleur, vorm en grootte direct vanuit uw WP-dashboard bewerken.

Contact Form 7 – Contactformulier voor WordPress

Een onmisbaar instrument voor elke website is een betrouwbaar contactformulier waarmee klanten of geïnteresseerden en bezoekers onmiddellijk en gemakkelijk contact met u kunnen opnemen. Dergelijke formulieren zijn moeilijk te implementeren zonder HTML-vaardigheden. Als je geen eigen HTML-vaardigheden hebt, geen probleem, er is de slimme plugin Contact Form 7. Hier kun je gemakkelijk suggesties krijgen voor verschillende formuliertypes en elementen in de backend, zoals eenvoudige tekstinvoer, cijferblokken of zelfs dropdown menu’s en selectievelden. Daarna kunt u het voltooide formulier gemakkelijk invoegen in uw berichten of pagina’s, gewoon door een kleine shortcode te gebruiken:

Voorbeeld: [ contact-form-7 id=”0001″ title=”Contact” ]

Als u deze Contact Form 7 shortcode in een tabel plaatst, kunt u ook gemakkelijk de positie van het contactformulier bepalen. Je kunt hier meer over vinden in mijn artikel over het samenstellen van layouts in de WP editor.

Video tutorial door Lukinski – Bekijk de gratis Contact Form 7 WordPress video tutorial hier.

Inlogpogingen beperken – Veiligheid door inlogbeperking

Deze plugin beschermt je niet 100 procent, maar wel tegen een paar standaard aanvallen van junior ontwikkelaars. U kunt ook een kleine bescherming opbouwen tegen grotere aanvallen die gebaseerd zijn op het uitproberen van wachtwoorden, sleutelwoord brute kracht. Deze gratis WordPress plugin zorgt ervoor dat het aantal mogelijke login pogingen in uw WordPress login beperkt wordt. U kunt bijvoorbeeld opgeven dat na 5 pogingen gedurende een periode van zestig minuten geen verdere aanmelding mogelijk is.

MailChimp voor WordPress Lite – Het nieuwsbriefsysteem

Nieuwsbrieven en nieuwsbriefmarketing zijn een zeer groot onderwerp op het internet. Een nieuwsbrief is ook een zeer effectief middel om uw verkoop te stimuleren, uw bereik te vergroten of mensen terug te brengen. Er zijn zoveel toepassingen mogelijk, één van de populairste nieuwsbriefsystemen voor WordPress is Mail Chimp. Met de gratis plugin kunt u een nieuwsbrief lijst maken en uw blog of zakelijke website een goed werkend nieuwsbrief systeem geven. Herinner uw bezoekers aan aanbiedingen, promoties en nog veel meer. De integratie van Mail Chimp maakt het relatief eenvoudig. Een korte uitleg:

Registreer voor een Mail Chimp account op http://mailchimp.com. Daar kunt u een API maken en kopiëren. Een API is een klein stukje code dat WordPress toegang geeft tot uw Mail Chimp account. Plak nu deze code in je plugin, rechtstreeks in het WordPress Dashboard > Mail Chimp. Uw Mail Chimp account is nu actief en verbonden met WordPress. Zoals u hierboven reeds gelezen hebt, in de Contact Form 7 sectie, kunt u deze plugin ook gemakkelijk invoegen in uw individuele pagina’s of berichten via shortcode:

Voorbeeld: [ mc4wp_form ]

WP Gebruikersavatar – Gebruikersaccount en profielfoto’s

Veel bloggers hebben de wens om zichzelf weer te geven onderaan elke pagina, dit is niet voor hun eigen weergave maar om de lezer te informeren onderaan elk bericht. In plaats van elk individueel object op elke pagina te moeten creëren, kan je ook de gratis plugin WP User Avatar gebruiken. Deze systeemuitbreiding breidt uw standaard gebruikersaccount uit met een paar extra velden. Bijvoorbeeld, een biografie. U kunt dit nu automatisch laten weergeven aan het einde van elke blogpagina. Met een foto en link naar uw profielen in sociale netwerken zoals Facebook, Youtube, Twitter & Co.

Het systeem werkt ook met meerdere auteurs of blog auteurs in hun WordPress systeem. Dit komt omdat de individuele berichten automatisch worden gelinkt aan de respectievelijke auteurs. De plugin tekent dus automatisch de juiste beschrijving. Bovendien hebt u de mogelijkheid om hier uw eigen profielfoto’s op te slaan, die dan globaal in het hele WordPress systeem te zien zijn. Gebruik een afbeelding uit uw mediabibliotheek als uw gebruikers avatar. Het voordeel is duidelijk: als je commentaar geeft als gebruiker in een andere WordPress blog, zal je volledige profiel verschijnen. Dit kan zeer nuttig zijn, vooral als u een expert wilt worden. De plugin is ook gratis te gebruiken en kan hier worden gedownload.

SEO Smart Links – In-page linken voor uw websites

Wat van toepassing is op zoekmachine-optimalisatie, naast vele, vele verschillende variabelen en beïnvloedingsmogelijkheden, is natuurlijk gerichte interne paginalinking. Als u bijvoorbeeld pagina’s hebt gemaakt over een speciaal onderwerp, zoals bedrijfsontwerp, zou het fantastisch zijn als dit ene onderwerp op alle pagina’s wordt gelinkt aan uw pagina over bedrijfsontwerp, geautomatiseerd natuurlijk! Voor deze kleine uitdaging is er een geweldige plugin genaamd SEO Smart-Links. Het koppelt automatisch woorden in uw post teksten (trefwoorden) als ze overeenkomen met de titel van een enkele pagina. Dus als u het woord Corporate Design in een blogbericht schrijft, wordt het automatisch doorgelinkt naar de betreffende pagina, zonder dat u iets anders hoeft te doen.

Met de plugin is het mogelijk om blog posts per categorie of trefwoord weer te geven. Recent Post Extended biedt talrijke uitbreidingsopties, zoals de weergave van aangepaste miniaturen, met individuele afmetingen en linkteksten. U hebt ook de mogelijkheid om verschillende categorieën aan elkaar te koppelen en weer te geven. Zo kunt u uw zijbalk op een grote en complexe manier uitbreiden en krijgen uw gebruikers informatie globaal, maar thematisch gescheiden, in één lijst. Bovendien heb je met Recent Posts Extended de mogelijkheid om verschillende zijbalken in te richten – ik leg uit hoe dit werkt in het artikel: in het tweede deel, de plugins voor professionals.

Top Tien – Populaire artikelen in een oogopslag

Vooral voor bloggers is het belangrijk om gebruikers een overzicht te geven van welke artikelen populair zijn en welke niet. Dit is een voordeel, vooral om bezoekers langer op uw website te houden, want deze berichten en pagina’s waren al van belang voor andere gebruikers! Om dit vrij eenvoudig op te lossen, is er een eenvoudige gratis plugin om WordPress uit te breiden, genaamd Top Ten. De naam zegt het al, maar het biedt toch diverse flexibele uitbreidingsmogelijkheden; je kunt zomaar een Top 5 of een Top 40 genereren. U kunt de beoordelingsperioden ook individueel instellen. Met deze plugin kunt u uw meest populaire artikelen onder de aandacht brengen, vooral als blogger, maar u kunt het ook gebruiken als bedrijf voor uw bedrijfswebsite om de meest opwindende nieuwsartikelen te presenteren.

Conclusie van het eerste deel van de Top WordPress Plugins

Geen WordPress zou zonder plugins moeten zijn. De extensies zijn gratis en eenvoudig te installeren. Dank u voor het lezen. Als je nog andere interessante aspecten hebt over het onderwerp WordPress plugins voor mij en mijn lezers, neem dan gerust contact met me op of laat een reactie achter. U kunt ook altijd meer artikelen over WordPress & Co. in de blog vinden.

 


Top 10+ WordPress Pro Plugins – SEO, Pagespeed en Popup (Gratis)

De beste gratis WordPress plugins, nu overzichtelijk gerangschikt in een top 10. Nadat ik vorige week al een artikel schreef voor beginners plugins, kijk ik deze week naar de tien beste gratis WordPress plugins voor professionele gebruikers en grotere internet projecten. Nogmaals, er zijn een aantal fantastische plugins die volledig gratis zijn en de waarde van uw site enorm zullen verhogen. Ik kijk onder andere naar geautomatiseerde data backup en backup kopieën met de BackWPup plugin, en we passen zijbalken aan voor individuele pagina’s, subpagina’s en categorieën. Natuurlijk is ook veiligheid inbegrepen en, zoals altijd wanneer het om iets op het internet gaat, zoekmachineoptimalisatie, d.w.z. SEO. De installatie van de individuele WordPress extensies is soms wat complexer, maar soms ook heel eenvoudig. Als je in eerste instantie op zoek bent naar eenvoudigere manieren om WordPress te verbeteren, kijk dan eens naar de top tien gratis WordPress plugins voor beginners. Zo niet, dan wens ik je veel plezier met de top tien lijst voor meer uitdagende taken en ben ik blij met commentaar en feedback onder het artikel. Als u suggesties of vragen heeft over WordPress & Co. neem dan contact op met mij en mijn bureau. Alle hier vermelde plugins zijn gratis en getest voor de huidige WordPress (versie 4.1).

BackWPup – De volledige gegevensback-up voor uw WordPress systeem

De gratis WordPress plugin BackWPup is een tool waar je waarschijnlijk alleen naar moet kijken als je een beetje ervaring hebt met web ontwikkeling, respectievelijk extensies en applicaties. In principe biedt deze plugin u echter prachtige mogelijkheden om uw website op te slaan, dat wil zeggen uw WordPress inhoud, uw databases, uw pagina’s, afbeeldingen, media en posts. De instellingen zijn zeer flexibel en uitgebreid. U kunt uw backup gemakkelijk naar een e-mail laten sturen (hoewel u op de bestandsgrootte moet letten). U kunt uw back-up ook gemakkelijk op uw eigen FTP-server opslaan. Dankzij de rechtstreeks geïntegreerde cronjobs kunnen deze instellingen ook worden geconfigureerd met volledige flexibiliteit wat de tijd betreft. In de gratis WordPress plugin BackWPup kunt u daarom ook eenvoudig bepalen op welk tijdstip een reservekopie voor uw systeem moet worden gemaakt. U kunt weekdagen, maanden of zelfs bepaalde tijdsintervallen definiëren, zoals back-ups elke 24 uur. Bovendien biedt deze plug-in u verdere opties voor gegevensback-up. Het biedt ook protocollen of de diversificatie van de afzonderlijke reservekopieën volgens bijdragen, pagina’s of media.

Aangepaste zijbalken – Individuele zijbalken

Deze WordPress plugin is echt krachtig. Vaak heb je het probleem dat je sidebars in het WordPress systeem maar moeilijk algemeen kunt houden, omdat de onderwerpen in de afzonderlijke pagina’s voortdurend veranderen. Laten we eens kijken naar een eenvoudig voorbeeld: de vastgoedsector. Je spreekt met de verkoper, de makelaar en ook met de toekomstige koper. Zodat u onderscheid kunt maken voor de individuele pagina’s over wie welke van uw inhoud in de zijbalk ziet wanneer ze een bepaalde pagina binnengaan, is er de plugin Custom Sidebars, die ook gratis te downloaden is.

Hier kunt u niet alleen individuele inhoud voor afzonderlijke pagina’s of berichten definiëren, u hebt ook de mogelijkheid om afzonderlijke categorieën of gekoppelde categorieën in uw blog uit te rusten met afzonderlijke zijbalken. Elke pagina, een zijbalk – zoals u wilt. Het voordeel hier is duidelijk dat u menu’s individueel kunt toewijzen en specifieke inhoud kunt aanbieden afhankelijk van de thematische context van de individuele pagina. Door inhoud preciezer en gerichter weer te geven, kunt u bezoekers langer op uw website houden, omdat ze meer betrokken en geïnteresseerd zijn als er thematische overlappingen zijn. Mijn aanbeveling voor het aanpassen van zijbalken in WordPress: Custom Sidebars.

Pop Up Maker – Model dozen en lagen

Niet alleen als affiliate of online marketeer, maar ook als bedrijfswebsite is één ding belangrijk: het vasthouden van bezoekers, of de toename van het bereik die daar meestal het gevolg van is. Of het nu gaat om nieuwsbrieven of gerichte verkoopbevorderende maatregelen zoals pop-ups en modal boxes, het is belangrijk dat u uw bestaande capaciteiten gebruikt om uw bedrijf op te bouwen.

Een prachtige manier om dit te doen is om bestaande bezoekers van uw website aan te zetten tot een bepaalde actie door middel van gerichte acties. Dit kan eruit zien als het instellen van een regel dat elke bezoeker die ten minste de helft van een artikel leest, automatisch een advertentie krijgt waarin hem wordt gevraagd zich in te schrijven voor de nieuwsbrief. Door de leesstroom opzettelijk te onderbreken, kunt u bezoekers vangen die anders na het lezen van het artikel zouden zijn weggesprongen.

Dit is slechts één mogelijke toepassing van de Pop Up Maker, die ongelooflijk veel toepassingen heeft voor het optimaliseren van uw website. U kunt ook bepalen of ze verschijnen wanneer u uw pagina bezoekt, wanneer u uw pagina verlaat, suw. U hebt volledige vrijheid in lay-out, lettergrootte en knoppen. Vooral voor online projecten waar conversie optimalisatie een belangrijk onderdeel is, kan ik deze gratis WordPress plugin voor conversie verhoging alleen maar aanraden.

Hernoemen wp-login – Hernoemen login voor WordPress

Zoals ik al schreef in het artikel over de tien belangrijkste basis plug-ins die je zeker moet gebruiken in het content management systeem WordPress, is beveiliging ook een aspect waar je rekening mee moet houden, althans in het haalbare gedeelte. Je moet weten dat er nooit honderd procent zekerheid zal zijn. Omdat er altijd iemand is die slimmer is dan jij of die gewoon meer tijd heeft. Daarom is het des te belangrijker om uw online project te beschermen tegen ten minste de meeste standaardaanvallen. Een van de gemakkelijkste manieren is om wp-login te hernoemen. Het werkt als volgt: U verandert het pad van de WP-login. Dit maakt uw systeem minder makkelijk te traceren. Er is een grotere kans dat alleen mensen die de URL van de WordPress login kennen, toegang hebben.

WordPress SEO – Allround SEO Dienst met Sitemap & Co.

De kern van elk online project in 2015: SEO, search engine optimisation. U kunt er zeker van zijn dat negentig procent van alle klanten dit onderwerp als eerste ter sprake brengt wanneer u met hen praat over het realiseren van een bedrijfswebsite of een nieuwe online winkel. Het gaat bijvoorbeeld om het gebruik van kleinere beschrijvingen in plaats van willekeurig gekozen stukken tekst door de exploitanten van zoekmachines. Maar het gaat ook om details zoals de titulatuur van uw individuele pagina’s, die meestal automatisch door WordPress wordt uitgevoerd, maar die u zelf kunt bepalen en definiëren met behulp van de gratis WordPress SEO tool van Yoast.

Afgezien van deze twee voorbeelden, zijn er nog veel meer details waarover we hier zouden kunnen praten wanneer het onderwerp zoekmachine optimalisatie voor Google, Bing, Yahoo, enz. ter sprake komt. Een geweldige functie van de plugin die zeker het vermelden waard is, is de mogelijkheid om pagina’s, auteurspagina’s of categorieën te verbergen. Zo vermijdt u dat ongewenste pagina’s geïndexeerd worden in de zoekmachines. Bovendien kan deze geweldige WordPress SEO plugin automatisch sitemaps genereren, die je vervolgens kunt integreren in Google Webmaster Tools.

Recente berichten uitgebreid – Blogberichten per categorie of trefwoord

Met de plugin is het mogelijk om blog posts per categorie of trefwoord weer te geven. Recent Post Extended biedt talrijke uitbreidingsopties, zoals de weergave van aangepaste miniaturen, met individuele afmetingen en linkteksten. U hebt ook de mogelijkheid om verschillende categorieën aan elkaar te koppelen en weer te geven. Zo kunt u uw zijbalk op een grote en complexe manier uitbreiden en kunnen uw gebruikers zich globaal, maar thematisch gescheiden, in één lijst informeren. Bovendien heb je met Recent Posts Extended de mogelijkheid om verschillende zijbalken in te richten – ik leg uit hoe dit werkt in het artikel: in het tweede deel, de plugins voor professionals.

WP Fastest Cache – Browser Caching en meer

Pagina’snelheid is niet alleen een zeer belangrijke factor voor zoekmachine-optimalisatie, vooral voor uw bezoekers is pagina’snelheid een doorslaggevende factor. In de regel heeft u maximaal drie seconden totdat bezoekers bouncen, terugklikken en gewoon een ander aanbod in de zoekresultaten kiezen. Zoals in het voorbeeld van het Leverage Effect van een week geleden, gaat het erom uw bezoekers gelukkig te maken en hun een eenvoudige en ongecompliceerde ervaring op uw website te geven. Deze ervaring kan worden aangetoond door een succesvolle aankoop of door het snel vinden van informatie.

Geef uw gebruikers of bezoekers deze ervaring door gebruik te maken van de gratis WordPress Pagespeed plugin WP Fastest Cache voor uw website of online winkel. Hier hebt u talloze mogelijkheden om de laadsnelheid van uw website te optimaliseren, door verschillende compressie- of zip-procedures, door het minimaliseren van scripts in HTML, CSS en JavaScript. Bovendien, en dit aspect is zeer essentieel in 2015, biedt het de mogelijkheid om cacheversies voor mobiele telefoons of smartphones te deactiveren.

Als het aankomt op het optimaliseren van pagespeed, zul je waarschijnlijk geen beter voorbeeld of plugin vinden dan WP Fastest Cache. Natuurlijk zijn er vergelijkbare modellen (W3 Cache, etc.), maar uit mijn ervaring heb ik hier de afgelopen maanden de beste resultaten voor mijn klanten behaald. Het moet echter worden vermeld dat voor een 100/100 Pagespeed rating u natuurlijk meer moet doen dan alleen een eenvoudige extensie installeren. Het gaat ook om de optimalisatie van uw server, het gebruik van afbeeldingen en media-inhoud, enz. die de laadtijd van uw website verkorten.

Conclusie over de Top 10+ WordPress Plugins

Bedankt voor het lezen van het 2e deel over het onderwerp WordPress plugins in 2015, voor professionele online media en ik ben blij met feedback en opmerkingen over het onderwerp. Als u interessante plugins kent die niet in deze lijst voorkomen, stuur me dan een e-mail.