SEO Content Spinning: Online Tools en Content Spinner Alternatief – Hoe het werkt!

In ons reclamebureau houden wij ons natuurlijk veel bezig met het onderwerp zoekmachine-optimalisatie. Content spinning is een van de onderwerpen waarover ons vragen worden gesteld. Hier gaat het om zekerheid bij het spinnen van inhoud, maar ook om de effectiviteit van zoekmachine plaatsing. Plaatsing in zoekmachines is tegenwoordig het allerbelangrijkste als het gaat om online marketing. Net zoals er straten in het stadscentrum zijn die drukker zijn (verkeer), zijn er ook zoektermen op het internet die drukker zijn – d.w.z. zoekopdrachten (trefwoorden) die vaker worden opgevraagd.

Content spinning – wat doet content spinning software eigenlijk?

Uiteraard verschillen deze trefwoorden enorm, afhankelijk van de rijkdom van de facetten, maar ook van het gebruik van geografische of demografische gegevens. Content spinning of content spinners maken een gevarieerde tekstcreatie mogelijk – honderden of duizenden teksten worden uit één tekst gecreëerd.

Hoe meer u kunt voldoen aan de verschillende individuele behoeften van de doelgroep of lezers, hoe langer bezoekers op uw website of in de online winkel zullen blijven en hoe beter pagina’s zullen scoren in zoekmachines. Hoe nauwkeuriger en gerichter de teksten, of hoe groter en uitgebreider ze zijn, hoe meer succes ze zullen hebben in de zoekmachine rankings. We hebben een hoop werk voor de boeg!

Veel mensen horen over content spinning van andere mensen en ondernemers en als ze over de successen horen, denken ze natuurlijk meteen aan hun eigen bedrijf. Kan ik meer verkeer krijgen door content spinning?

Duizenden pagina’s, voor elke federale staat, elke stad en elk district. Ja, sommige draaien zelfs op straatnamen. Dat zijn niet zomaar duizenden datasets, maar tienduizenden. In uw eigen bedrijf, duizenden teksten, zouden honderden alleen al moeilijk te realiseren zijn. Waarom?

Kwalitatieve teksten voor unieke pagina-inhoud = lange verblijfsduur van bezoekers

Werknemers die niet extreem getraind zijn in het schrijven van zoekmachine-inhoud zullen gemakkelijk 3 uur nodig hebben om een relevante zoekmachinetekst te maken met een minimale lengte van 1200 woorden per artikel, als het onderzoek intensief is – wat het meestal is, onder voorbehoud: kwaliteit.

Afhankelijk van het onderwerp, onroerend goed, sportresultaten, artsen, voeding, mode of trendproducten, verschilt de kwalitatieve standaard in de teksten en uiteraard de hoeveelheid tekst.

Dus als uw werknemer slechts twee of drie teksten per dag kan beheren en u zelfs voor een grote website of een grote online winkel minstens 500 van deze afzonderlijke pagina’s nodig hebt, kunt u snel zien hoe lang zo’n contentmarketingproject kan duren.

Content productie voor online marketing is zeer tijdrovend

Of het nu is met de hulp van een reclamebureau zoals het onze of met content marketing in het eigen bedrijf, de creatie van content, vooral voor zoekmachineteksten, is zonder deskundigen zeer tijdrovend en kostenintensief. Zelfs met deskundigen zijn de kosten voor een nieuw project hoog. Sommige reclamebureaus maar ook bedrijven nemen daarom hun toevlucht tot deskundigen in content spinning.

Welke bedrijven en ondernemingen gebruiken content spinning?

Klassieke sectoren voor het gebruik van massale tekstgeneratie zijn onlinewinkels, de vastgoed- en huizenmarkt, reisorganisaties, maar ook particuliere universiteiten en verzekeringsmaatschappijen (meestal vaak in het kader van affiliate marketing). Velen genereren teksten die de behoeften van de doelgroep zo goed mogelijk dekken en de verblijfsduur op de eigen site verlengen.

Maar zolang er niet genoeg bezoekers op de pagina’s komen, is zoekmachine-optimalisatie nodig en dus het maken van teksten door eigen medewerkers. Laten we eens berekenen hoe lang het een werknemer zou kosten om een pagina te schrijven die relevant is voor zoekmachines.

 • 1 werknemer kan 3 teksten per dag van goede kwaliteit produceren, met oefening, eerder twee met uitgebreid onderzoek.
 • 1 werknemer werkt 5 dagen per week, maar minus vakanties, ziektedagen en feestdagen zijn dat gemiddeld slechts 3-4 dagen per week.
 • In ons voorbeeld creëert 1 werknemer effectief 12 zoekmachinerelevante teksten per week.
 • 500 teksten duren een heel jaar

Indien 500 teksten moeten worden geproduceerd, zou één enkele werknemer 40 weken nodig hebben – een minimum indien er geen ander werk is. Voor veel sectoren en landen zijn 500 teksten nog maar het begin. Als u een echt grote site wilt bouwen, moet u gaan voor 1.000 teksten of 1.500 teksten met een minimum aantal woorden (1.200). Daarnaast zijn er externe media, YouTube-embeds of embeds van andere sociale netwerken zoals Instagram, Facebook, Twitter of Pinterest. Maar er is ook HTML, CSS en andere elementen zoals tabellen ( <table> )en koppen ( <h1>, <h2>, enz. ).

Content Spinner: Syntaxis, artikelen en variaties

Bij content spinning gaat het vooral om de variatie van basisteksten. Afzonderlijke zinsdelen worden genomen, zelfs afzonderlijke woorden, en verschillende variabelen worden daaruit gecreëerd. Variabele voor variabele wordt de constructie complexer, ook al zijn de afzonderlijke stappen voor iedereen betrekkelijk eenvoudig te volgen. Hier is een voorbeeld van de SEO Content Spinner:

{Mooi en elegant} {Elegant en mooi} {Groot en representatief} {Modern en ecologisch} Huis

Bij spinning gaat het dus om het genereren van vele, enkelvoudige, verschillende mogelijkheden uit een enkele tekst. Een groot knelpunt: grammatica. Hier is een voorbeeldzin, herkent u de grammatica van de afzonderlijke zinnen? Belangrijk: Laat je niet ontmoedigen, de uitleg gaat door!

{Huis met {modern design en ecologische constructie|ecologische constructie en modern design}}|Mooi en elegant|Elegant en mooi}|Groot en representatief|Modern en ecologisch} huis}

Door de verschillende variaties uit te breiden, zoals in het voorbeeld hier, wordt de tekst steeds veelzijdiger en ook individueler bij elke uitvoer. Hoe unieker een tekst is, hoe beter hij wordt gerangschikt door zoekmachines – trefwoord: uniekheid van teksten. Laten we eens wat dieper op de zaak ingaan:

Spinnen van woorden, zinnen en paragrafen

Hoe dieper je in het project gaat, hoe uitgebreider de bijbehorende spinning project bestanden worden. Een goed spinningproject bereikt al gauw een omvang van 40 of 50 A4-pagina’s in lettergrootte 9. Om hier een overzicht te krijgen, omdat de teksten gecodeerd zijn zoals u hierboven kunt zien, is een echte uitdaging voor iedereen die zich bezighoudt met het onderwerp symmetrie en grammatica in het spinnen. Uit de verschillende tekstgedeelten en zinsdelen worden dan grotere paragrafen gevormd, die grotere delen van betekenis vormen en zo worden geplaatst dat de belangrijkste informatie altijd bovenaan staat.

Onpage in zoekmachine optimalisatie

Uit diverse studies en ook analyses van de grote zoekmachine-aanbieders zoals Google blijkt dat zeer weinig mensen naar de aanvullende informatie kijken wanneer zij een website of een online winkel bezoeken. Wat betekent dit voor onze draaiende tekst? Zodra iemand bijvoorbeeld de website van een bedrijf of een online winkel op zijn notebook bezoekt, komt hij op de startpagina of op een andere individuele pagina terecht. Deze ene pagina biedt meestal de belangrijkste informatie op het eerste gezicht. Het staat dus niet aan het eind van de pagina, maar helemaal aan het begin. Dit komt doordat veel gebruikers al in de eerste seconde afbreken, althans tijdens het scrollen: sommigen verlaten de pagina direct weer omdat ze de gewenste informatie niet direct op het eerste gezicht vinden, anderen gebruiken het hoofdmenu om direct verder te navigeren en weer anderen gaan direct door naar de startpagina. Er zijn vele mogelijkheden die leiden tot een – in onze ideale koers – beëindiging.

Daarom moet alle relevante informatie van een dergelijk content spinning project altijd direct aan het begin van de pagina beschikbaar zijn. Denk ook aan mobiele apparaten, die nu een groot deel van het bereik en de bezoekers van veel online winkels en sites uitmaken. Ze hebben geen zijbalk, geen groot scherm. Alles wat belangrijk is moet helemaal aan het begin van de website staan (als het niet onbedoeld is om strategische redenen).

In de draaiende tekst worden sommige alinea’s met elkaar verwisseld en krijgen andere een vaste plaats. Alleen bepaalde paragrafen worden met elkaar verwisseld. Een tip: Voor pagina’s met minder verkeer en minder bezoekers kunt u deze posities ook een keer omwisselen om de algemene uniciteit van de teksten te behouden.

Hoe kunt u de inhoud (pagina’s) versterken voor meer bezoekers?

Bij content spinning gaat het natuurlijk niet alleen om tekstvarianten, maar ook om manieren om externe media-inhoud te integreren. Dit betekent dat video’s of andere media-inhoud op sommige pagina’s worden weergegeven en niet op andere – variatie. Een video is bijvoorbeeld ingebed op 17% van onze pagina’s, een andere slechts op 3% van het totaal aantal pagina’s.

Hoewel elke afzonderlijke tekst over een specifieke branche gaat (onroerend goed, verzekeringen, mode, enz.), wisselen de teksten, maar ook de video’s, foto’s en links elkaar af. We hebben dus veel mogelijke afzonderlijke pagina’s die zowel in hun tekstinhoud als in lengte, grammatica, stijl, maar ook in de weergegeven media-inhoud veranderen.

Als je de grondbeginselen van content spinning hebt begrepen, kun je in de volgende stap tabellen gebruiken. Zoals u kunt lezen in het SEO Content Spinning artikel, kunnen verschillende gegevens worden geïntegreerd in de geëxporteerde teksten via een tabel. Dit kunnen bijvoorbeeld geografische gegevens zijn over de belangrijkste hoofdsteden of grotere steden met 50.000 of meer inwoners. De gegevens kunnen nog preciezer zijn, b.v. over straten of specifieke pleinen en locaties. Voila: We hebben tienduizenden datasets.

Tabellen in Content Spinner: CSV voor geografische en demografische gegevens

Een enkele tabel bestaat uit kolommen en rijen. Voor het spinnen van inhoud is het belangrijk dat alle informatie in één enkele bestaande databank staat. Deze database wordt later geëxporteerd als een CSV-bestand. Dit dient als de gegevensbasis voor de afzonderlijke pagina’s (b.v. bevolkingsgegevens van Chicago, Las Vegas, Dallas, enz.), die vervolgens tijdens de export in de spinner-software worden geladen. Als u nu een variabele van de tabel (eerste rij) in de tekst opent met twee vierkante haken en sluit met nog twee, wordt de eerste rij van de tabel waarin de variabele zich bevindt, geopend en wordt de bijbehorende gegevensverzameling opgehaald. Hier is een voorbeeld, onze tabel bevat 3 kolommen. Deze worden genoemd (eerste rij):

 1. In plaats van
 2. Inwoners
 3. Vierkante kilometer

In mijn voorbeeldzin gebruik ik nu deze variabelen. Hier zou ik bijvoorbeeld kunnen schrijven

 • Er zijn [[inwoners]] voor elke vierkante kilometer in [[stad]], ondanks een oppervlakte van [[vierkante kilometer]].

Deze tekst kan dan naar wens met variabelen worden vermenigvuldigd, waarbij de inhoudsspinner voor elke tekstuitvoer een nieuwe regel pakt. De volgende zin zou dan bijvoorbeeld luiden

 • Met 412 inwoners per vierkante kilometer wonen er meer mensen in wijk XY van stad XY dan in de rest van de agglomeratie.
 • Er woont een heel 112 in de wijk XY2 van Stad XY2, waardoor het een zeer rustige buurt is.

“Als”-functies voor de evaluatie van gegevens in de tabel

Binnen tabellen kunnen bepaalde waarden worden berekend door “als”-functies.

Voorbeeld: Als het gemiddelde aantal inwoners per vierkante kilometer onder het gemiddelde van de stad ligt, kunnen we de wijk een rustige wijk noemen. Als het gemiddelde aantal inwoners per vierkante kilometer hoger ligt dan het gemiddelde voor de stad, dan weten we dat het een drukkere wijk is, met minder groene ruimte of mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding, bijvoorbeeld voor gezinnen. Hoe dergelijke gegevens precies worden berekend en welke statistieken en studies als basis worden gebruikt, vindt u in de verdere uitleg door de SEO Content Spinner.

Content spinning software, aanbeveling en ervaring

Natuurlijk, elke gerenommeerde online marketing expert, nerd of ontwikkelaar die veelvuldig in aanraking komt met het onderwerp zoekmachines houdt zich vroeg of laat bezig met het maken van massale teksten. Ik heb tot nu toe andere software gebruikt. Na een beetje oefening en een paar voorbeeldprojecten, een beetje oefening betekent echter een paar maanden opleiding, stuit men op vastgestelde limieten in de spinsoftware.

De verschillende offline softwaretools die momenteel op de markt zijn, beschikken over alle basisvaardigheden, maar niet over de mogelijkheden die in 2018 en de daaropvolgende jaren 2019 en 2020 nodig zullen zijn. Daarom hebben wij eerder dit jaar besloten onze eigen software te ontwikkelen, web-based, 128x sneller in export en theoretisch zonder beperking van databases. Laten we eens kijken naar een paar voorbeelden waar u tegen beperkingen aanloopt met andere programma’s (offline en online).

Databank beperking

Spinners kunnen gewoonlijk slechts ongeveer 40 kolommen verwerken. Bij grotere hoeveelheden gegevens die nieuw worden gegenereerd uit studies of statistieken, stuit men op onnodige grenzen. Alleen al de leeftijdsopbouw van een bepaalde stad, gespreid in een ritme van 5 jaar (0-5 jaar, 6-10 jaar, 11-15 jaar, enz.), neemt al 10 kolommen tekst in beslag. Dan blijven er nog maar 30 kolommen over.

Foutmelding en tijdverlies zonder syntaxisfout

Zelfs zonder syntaxisfouten, d.w.z. zonder verkeerd geplaatste haakjes, zijn er vaak foutmeldingen en kan de tekst niet verder worden bewerkt. Vooral als u al meer dan 15 of 20 minuten bezig bent, is het erg vervelend als er een foutmelding wordt weergegeven zonder dat er daadwerkelijk een syntaxfout bestaat.

Instellingsrotatie en hielrotatie werken niet perfect

Afzonderlijke zinnen of alinea’s in elkaar draaien is geen probleem in de professionele software. Wanneer deze mogelijkheden echter gecombineerd en aan elkaar gekoppeld worden (randoms = willekeurige zinnen en randomp = willekeurige alinea), worden de fouten er onmiddellijk uitgegooid. Het zou geen verschil mogen maken of bijvoorbeeld gesponnen zinnen binnen gesponnen alinea’s staan.

Publicatie in WordPress alleen met correcties

WordPress is tegenwoordig het meest populaire content management systeem, dat niet alleen door veel reclamebureaus en internetbureaus wordt gebruikt, maar ook door veel bedrijven en ondernemingen. Er zijn echter af en toe complicaties bij het linken en ook zijn sommige details niet perfect aanpasbaar, b.v. de trefwoorden of de categorieën. Bovendien kunnen in de publicatie geen weekdagen worden gepland, zodat men voortdurend publiceert, d.w.z. men heeft geen normaal weekritme. Een omstandigheid die er (in het geval van een zeer massale productie) natuurlijk op zou kunnen wijzen dat de teksten niet organisch, d.w.z. door mensen tot stand zijn gekomen.

Rekentijd voor de tekstuitvoer

Voor degenen die op hoog niveau spinteksten maken, worden de rekentijden intensief en lang. Voor een complex spinningproject duurt het exporteren van een enkele tekst gemakkelijk drie of vier minuten. Bij webgebaseerde systemen berekenen de servers een enkele tekst in slechts twee seconden.

Offline software beperkt flexibele toegang

Als men onderweg aan teksten wil blijven werken, is dat niet mogelijk, omdat de meeste softwareproducten een speciale sleutel hebben die slechts op één computer werkt. In deze tijd van cloudcomputers en voortdurend netwerken is de aanwezigheid van de software op slechts één eindapparaat natuurlijk zeer nadelig. Vooral voor internetbureaus en managers die veel onderweg zijn.

Daarom was het belangrijk een web-gebaseerde, flexibele en krachtige oplossing te creëren voor een content spinner (link hieronder en aan het begin van het artikel).

Exporteren naar WordPress en inhoudsbeheer

Als u nog werkt met een klassieke offline content spinner, moet u vaak een foutcontrole uitvoeren aan het einde van de export. Om dit te doen, exporteert u alle teksten naar afzonderlijke bestanden en voegt u de tekstbestanden vervolgens samen. Ik beschrijf hoe je dit met een paar klikken kunt doen hier in de tutorials, in het artikel: Samenvoegen van tekstbestanden.

Ook nieuw is onze korte uitleg voor bestandsnamen: Importeer bestandslijst in Excel.

Web-based Content Spinner, de beste software

Als u content spinning op een eersteklas en hoog niveau wilt doen, hebben wij nu het perfecte alternatief voor de gangbare content spinners en vele andere producten. Met bijna onbeperkte databaseverwerking, snelle servers die een revolutie teweegbrengen in de tijd die nodig is voor het exporteren van tekst, constante opvraagbaarheid van overal ter wereld en natuurlijk van alle eindapparaten! Dit maakt de SEO Content Spinner de software oplossing. Het volledige softwarepakket is niet gratis, maar de investering loont. Slimme functies en soepele processen binnen de software tillen het spinnen van content naar een absoluut nieuw niveau.

 • Release: SEO Content Spinner november 2018
 • Zeer beperkte toegang voor deskundigen en agentschappen
 • Eerste info en hoe: SEO Content Spinner

[shortcode-variabelen slug=”adsense-content”]