Influencer – Sociale Media Marketing Succes voor Bedrijven

Influencers zijn meer gewild dan ooit, of het nu in Berlijn, Hamburg of München is. Beïnvloeders op zich zijn niets nieuws. Al eeuwenlang zijn er tal van publieke figuren die een bijzondere rol spelen als opinieleiders. Atleten, acteurs, modellen of zelfs veelgelezen bloggers. Een garantie voor succes.

Opinieleiders hoeven niet per se positief tegenover een merk te staan; er zijn ook kritische opinieleiders die merken en producten op een meer gedifferentieerde manier bekijken. Een andere term voor beïnvloeders is multipliers. “Multiplier” verklaart zichzelf. Multipliers zijn mensen en individuen die hun mening kenbaar maken en daarbij een grote aanhang hebben. Dit betekent dat hun boodschap ook veel mensen bereikt. Ze “vermenigvuldigen”, d.w.z. vermenigvuldigen de boodschap in een zeer snelle tijd. In steden, regionaal, in het hele land of over alle grenzen heen. Hoeveel verdienen influencers eigenlijk? Het rekenplatform Influencerfee.com heeft nu cijfers gepubliceerd met de gemiddelde wereldwijde verdiensten van Instagrammers, gebaseerd op 1 miljoen volgers. U kunt de infografiek hier vinden : Invloedrijke inkomsten wereldwijd.

[shortcode-variabelen slug=”social-analytics”]

Door de sociale media is de interactie veel groter geworden! In het verleden kregen beroemdheden alleen de kans om reclame te maken als zij in grote media vertegenwoordigd waren. De selectie wordt altijd gemaakt door een paar mensen, redacteuren, redactiedirecteuren, enz. Vandaag de dag maken influencers de directe sprong naar miljoenen mensen via sociale media – zonder filters!

Sociale media-influencers, atleten, bloggers en acteurs inspireren miljoenen

Zoals aan het begin van dit artikel al is uitgelegd, wordt het woord influencer in marketingafdelingen vaak geassocieerd met een bepaalde “magie”. Vooral voor oudere marketingmanagers zijn de sociale media en hun ongelooflijke virale verspreidingskracht van informatie, in combinatie met de bijzondere snelheid, vaak een wondermiddel dat de klassieke media niet bieden. Informatie kan in enkele seconden over de hele wereld razen als de juiste persoon de inhoud op zich neemt. Kunt u influencers in categorieën indelen? Ja, met de PAM formule (Personen Aantrekkings Methode) kunt u gemakkelijk bloggers verdelen in 3 hoofdcategorieën, elk met 4 subcategorieën. Zo kunt u bijvoorbeeld duidelijke grafieken of statistieken maken. Klik hier voor de Influencer Formule + Indeling.

Influencers, evenementen en sociale media – 100.000 views en meer in een handomdraai

Zelfs voor ons, jonge online marketingmanagers, is het vaak verbazingwekkend welk ongelofelijk groot bereik kan worden bereikt met slimme social media-campagnes. Wij hebben al individuele evenementen gehad die veel meer dan 100.000 mensen hebben bereikt zonder ook maar één euro reclamebudget. Deze effecten kunnen snel worden vermenigvuldigd met extra reclamebudget. Dit kan bedrijven die bereid zijn te investeren in social media marketing al snel een bereik van miljoenen mensen opleveren. Afhankelijk van de grootte van de onderneming is dit een onovertrefbaar voordeel ten opzichte van de concurrentie. Door een slimme selectie van influencers in hun zeer speciale vakgebieden wordt de targeting van de doelgroep in sociale netwerken ongelooflijk nauwkeurig.

Als je nu een management hebt dat de zorgen en wensen van de klant samenbrengt met de ideale beïnvloeders of mensen voor outreach, kunnen er heel snel grote synergieën ontstaan in de digitale wereld! Iedereen heeft het over digitale transformatie. Naast advertenties zijn influencers de nieuwe revolutie in digitale transformatie. Reclame was nog nooit zo gemakkelijk te plaatsen en te richten als vandaag. De kracht van influencers voor merken en bedrijven wordt niet overschat, het is echt!

Hoe werkt influencer marketing eigenlijk?

De communities van social media influencers die in de loop der jaren zijn opgebouwd, worden door bedrijven uiterst gericht ingezet met een absoluut minimale verspilling. Bij de marketing van nieuwe ideeën en producten in influencer marketing gaat het in de eerste plaats om het winnen van pleitbezorgers. Multipliers die gevraagd worden als gewilde experts bij bureaus om nieuwe producten te promoten. Met hun werk hebben influencers invloed op de hoeveelheid aanbevelingen, ratings en beoordelingen van bijvoorbeeld bedrijven. Het kunnen politici, bloggers, atleten en journalisten zijn die actief zijn op sociale netwerken. Een influencer is een persoon die op een bepaald gebied naam heeft gemaakt bij volgers door middel van goede content. Werken met influencers is altijd relevant geweest voor veel op bereik gerichte vormen van marketing, niet alleen vanwege de hoge sociale reputatie onder hun fans op sociale netwerken. Verhoog de waarde van uw merk met het aangepaste vertrouwen van uw doelgroep via communities van beïnvloeders. Regionaal is het vaak al de eigenaar van het favoriete restaurant.

Influencer Marketing van A-Z

Social analytics is hét instrument voor bureaus, bedrijven, maar ook webwinkels en start-ups. Maar hoe werkt influencer marketing? In onze twee uur durende, gratis online cursus leggen we blogger- en influencer-marketing uit van A-Z.

[shortcode-variabelen slug=”social-analytics”]

Voor uw campagnes kunnen in principe drie soorten beïnvloeders worden onderscheiden:

  • Merkcritici, zij zijn over het algemeen kritisch over uw bedrijf, door hun negatieve opmerkingen op sociale media oefenen zij een negatieve, directe invloed uit op de aanbeveling of mening van fans.
  • De merkexperts zijn maatschappelijk erkend als gerenommeerde deskundigen en geven hun fans graag advies. Merkendeskundigen staan over het algemeen absoluut neutraal tegenover een product of tegenover merken. Tegelijkertijd maken zij gebruik van hun deskundigheid wanneer zij aanbevelingen doen.
  • Merkliefhebbers hebben een sterke band met uw merk en brengen uitgebreide ervaring met zich mee

Social media management voor bedrijven – Hoe profiteert u van de hype?

De CPM – Van verspilling van middelen naar absolute precisie

Voor bedrijven en ondernemingen is de grote kracht van influencers op het gebied van social media management een ongelooflijke en uniek grote kans op een extreem hoog bereik binnen de eigen, relevante doelgroep. Wie zijn nieuwe product op bestaande markten wil lanceren, kon tot nu toe alleen dure reclameposters in Berlijn, Keulen, Hamburg of München boeken. De tweede optie, nog duurdere reclamespots die dan een hele familie op het TV-scherm treffen, hoewel de informatie slechts voor één persoon relevant zal zijn. Maar alle ontvangers worden betaald, in de klassieke CPM (duizend contactprijzen). Door beïnvloeders in de sociale media is de CPM-prijs niet alleen extreem gedaald, maar is hij veranderd van een ongedefinieerde massa mensen in een nauwkeurig afgebakend veld. Elke reclame-uitgave is zo ongelooflijk scherp afgestemd op de eigen doelgroep dat er momenteel nauwelijks een betere manier is om de eigen doelgroep te vinden en te bereiken. Alleen systemen zoals Google AdSense of Ads (advertenties) in Facebook en Instagram zijn vergelijkbaar als het gaat om de doelgroepgerichtheid van advertenties.

Influencers verlagen de CPM en bieden merken exacte doelgroepen

Beïnvloeders hebben meestal een zeer kleine kring wat betreft de mensen die hen volgen. Dit zijn meestal mensen die de interesses, opvattingen of levensstijl van de influencers delen. Al deze mensen hopen door hun daden een soortgelijk succes te hebben als hun idool. Via verschillende instructievideo’s, of het nu om haar of make-up, denkwijzen of producten gaat. Daarom kunnen merken hier zo ongelooflijk efficiënt adverteren als het gaat om het bereiken van doelgroepen. Want als het product wordt aanbevolen door, laten we zeggen, de beste “online vriend”, is de kans zeer groot dat de gebruiker het product ook zal kopen. Dus als je je product bij de juiste influencer plaatst, garandeer je je eigen succes.

Daarom is influencer marketing zo’n ongelooflijk effectief middel. U kunt dezelfde successen voor uw merk behalen met minder offensieve tactieken dan grote reclameposters en ze zelfs vergroten. De koopbereidheid is hoger dan gewoonlijk wanneer er een aanbeveling is, alle marketeers weten dat! Daarom werken influencers zo perfect als het gaat om marketing van producten. Zij maken deel uit van het leven van hun volgers, fans willen zijn zoals zij en besluiten dezelfde producten te kopen. Gebruik deze positieve effecten voortaan ook voor uw bedrijf.

Influencer Marketing: uw sleutel tot organisch bereik

Meer over dit onderwerp is te vinden op de blog, met steeds nieuwe en interessante artikelen.