Alex Fischer “Rijker dan de Geissens” (Boek): Strategie Automatisering – Ervaring

Automatisering – Het ultieme hulpmiddel om terugkerende processen af te handelen zonder (verdere) investering van uw eigen tijd. Een eenvoudig voorbeeld is geautomatiseerde facturering in een online winkel: Als u beseft dat het opstellen van facturen veel tijd van uw werknemers in beslag neemt, dan moet u dit proces automatiseren met software.

Automatisering en efficiëntieverhoging

Vandaag wil ik jullie meenemen in een van de meest fascinerende zakenboeken die ik ooit heb gelezen! Geschreven door Alex Fischer, vastgoed miljonair en de enige die er echt in geslaagd is om de offline wereld van vastgoed te koppelen aan de digitale wereld. Op YouTube bereikt Alex Fischer honderdduizenden kijkers met zijn tips over onroerend goed en belastingen. Hij was en is uiterst succesvol met onroerend goed, “Reicher als die Geissens” werd door meer dan 200.000 mensen gelezen en nu is het audioboek beschikbaar – gratis voor iedereen als audioboek op Spotify en audioboek op iTunes.

Tip! 450 pagina’s geconcentreerde kennis met voorbeelden en praktische taken, concrete stapsgewijze instructies voor de uitvoering en kennis uit de praktijk met casestudy’s in plaats van paginavullende “bla-bla”. Hier kunt u Richer than the Geissens gratiskrijgen

Als zoon van twee onderwijzers groeide hij op in middenklasse omstandigheden, zoals de meeste mensen. Hijzelf begon met 0 euro eigen vermogen. Hij heeft ervaring opgedaan en toegepast. Zo is in de loop der tijd de schat aan kennis ontstaan die u op de website van Alex Düsseldorf Fischer kunt vinden.

Reden genoeg voor een diepgaande bespreking van mijn favoriete onderwerp in het boek “Automatisering” en het verhogen van de efficiency.

De automatisering van processen speelt een grote rol in het boek. In het begin, wanneer Alex Fischer vertelt hoe hij zelf ertoe kwam informatie te automatiseren om de tijd die hij investeerde in de opleiding van werknemers tot een minimum te beperken, tot de automatisering van klantenprocessen van de “mid sixty”, sleutelwoord Pareto-principe. Maar dat komt pas in deel 2 aan de orde, eerst gaat het over de automatisering zelf!

Wat betekent automatisering?

Automatisering door middel van nieuwe technologie, zoals de reeds genoemde automatische facturering in de on-line winkel, is een zeer belangrijk onderwerp geworden voor ondernemingen. De automatisering zelf omvat alle afdelingen, van de winkel (verkoop) tot de machine (productie). In elk bedrijf, elke afdeling, elke werknemer en elk proces ziet het ontwerp er anders uit, maar er zijn altijd voordelen.

Wat op het eerste gezicht alleen maar klinkt als een besparing van mankracht, levert integendeel veeleer vrije capaciteit op voor de bestaande werknemers. Zij kunnen hun know-how gebruiken in belangrijke projecten in plaats van bijvoorbeeld steeds weer op dezelfde manier facturen op te stellen. Automatisering betekent vooral een verhoging van de productiviteit en de efficiëntie.

In het volgende zal ik u een paar kleine fragmenten laten zien die voor mij als ondernemer grote inzichten brachten! Het gaat met name om de automatisering van bepaalde processen. Deze werden door de vorige analyse met gebruikmaking van het Pareto-principe herkend en geïdentificeerd als grote tijdvreters. Dit leidt ook direct naar het tweede punt, leer problemen te isoleren en op te lossen uit aflevering 16, Hoe vind je je doel.

Voorbeeld: Werknemers en klanten

In het volgende voorbeeld kunt u zien hoe nuttig het is om bepaalde processen te automatiseren, aan de hand van het voorbeeld van pensioenvoorziening vs. verhuurd onroerend goed.

Excursus – wat is het pensioengat?

In het kort uitgelegd: Als uw netto-inkomen meer dan 2.500 euro bedraagt, wordt u geconfronteerd met het probleem dat de pensioenen in Duitsland “gemaximeerd” zijn. Hoe meer je verdient, hoe groter dit pensioengat wordt. Want boven een maandinkomen van 2.500 euro blijft u verhoudingsgewijs meer premie betalen, maar u krijgt er niet meer pensioen van. De basis voor de berekening van uw toekomstig pensioen stopt bij 2.500 euro. Ergo: als je meer verdient, betaal je meer, maar je krijgt het teveel betaalde nooit terug in de vorm van een hoger pensioen. Daarom investeren veel mensen met hogere inkomens in een aanvullende particuliere pensioenverzekering.

Particuliere pensioenverzekering of… Een eigendom kopen en het verhuren? Kortom, het rendement van het onroerendgoedverhuurmodel is 5-7x hoger dan dat van de particuliere pensioenverzekering. Dat betekent, volgens Alex Fischer, dat je met het verhuren van een woning 500-700% meer verdient dan met een particuliere pensioenverzekering.

Video: Waarom u onroerend goed zou moeten kopen

De tijdbommen in je pensioenoverzicht deel 1… of waarom je onroerend goed zou moeten kopen! Meer over de auteur en vele andere strategieën vindt u op de website van Alex Düsseldorf Fischer.

Automatisering van informatie: De doorbraak

Er gaat veel tijd in de opleiding zitten totdat nieuwe werknemers zijn opgeleid, het onderwerp en de interne structuren in een bedrijf hebben geïnternaliseerd en totdat zij de eerste klanten hebben geworven. Van de 10 mensen die je traint, is er uiteindelijk vaak maar één echt effectief. Sommigen zijn niet goed genoeg, anderen doen niet hard genoeg hun best, sommigen verlaten vroeg of laat het bedrijf – maar wat is het probleem? Waar is de oplossing? Alex Fischer vond het in automatisering, het opnemen van video’s van zijn opleiding, zijn eigen interne opleiding. Dit en nog veel meer leer je in aflevering 16: Hoe vind je je doel.

Dat betekent dat je problemen moet isoleren en oplossen. Als je een probleem goed isoleert, zal de oplossing zich uiteindelijk aandienen. Dus Alex Fischer realiseerde zich de moeite van het trainen en maakte zijn eerste video’s. Veel meer, hij voegde documenten toe, allemaal naast zijn dagelijkse bezigheden. 3 maanden later was hij klaar en vanaf nu is zijn leven totaal veranderd.

Dus Alex Fischer schrapte de dingen die hij niet leuk vond, bijvoorbeeld 20 mensen opleiden voor 40 uur elk, een totaal van 800 uur voor een effectieve, langdurige werknemer. Dit concept veranderde zijn leven! In plaats van 80% van zijn tijd te besteden aan het opbouwen van bemiddelaars, had hij nu veel meer tijd, die hij op zijn beurt verstandiger kon investeren. Stel je voor hoe het voelt om plotseling 80% meer tijd te hebben!

In de podcast vertelt hij uitgebreid hoe de tijd zijn leven heeft veranderd en vooral wat hij nu met zijn vrije tijd heeft gedaan: nog meer productiviteit. Dingen doen waar je zin in hebt.

Verdere automatisering: Vragen van klanten

Dus Alex Fischer besloot om andere dingen te automatiseren. Bijvoorbeeld klanten die na de aankoop van een woning steeds weer dezelfde vragen stelden.

  1. Wie is verantwoordelijk voor wat?
  2. Wat betekenen al die documenten die ik krijg?
  3. Hoe kan ik de waarde van mijn eigendom verhogen?
  4. Hoe moet ik mijn uitkeringen op de inkomstenbelastingkaart invullen?
  5. Hoe doet u belastingaangifte als u voor het eerst een huis koopt?

Gestandaardiseerde antwoorden op vragen die elke vastgoedkoper heeft. Klanten kregen nu geautomatiseerde e-mails na aankoop van onroerend goed.

Voordelen van automatisering

De voordelen van automatisering liggen voor de hand:

  1. Meer tijd om te investeren in uw succes
  2. Minder fouten, aangezien er minder risico is op menselijke fouten
  3. Grotere tevredenheid, duidelijke workflow en snelle verwerking van het werk

U wilt niet langer afzien van de voordelen van geautomatiseerde processen in uw bedrijf? Luister dan nu naar de gratis podcast en leer meer over dit onderwerp en de concrete implementatiemogelijkheden van automatisering in aflevering 16: Hoe je je doel vindt.

Alex Fischer: Rijker dan de Geissens

“In 5 jaar zonder eigen vermogen een vastgoed miljonair worden” – hier krijg je de juiste en belangrijke tools voor een gelukkiger en meer vervuld leven, ook door financiële vrijheid. Alex Fischer leeft het, met onroerend goed dat hij allang voor zichzelf heeft gezorgd. Zijn focus ligt op het doorgeven van kennis, strategieën en succesverhalen. Een zeer inspirerend audioboek. Wil je nog meer weten? Word gratis lid van de Alex Fischer Community.

Alex Fischer: Leer meer strategieën

Als je nog meer principes, strategieën en methoden wilt leren, moet je eens een kijkje nemen op het YouTube-kanaal van Alex Fischer. Hier vindt u afspeellijsten gesorteerd op onderwerp om alles online te leren. Bovendien vindt u hier op YouTube nog meer links naar dia’s en checklists – ook deze documenten zijn volledig gratis, zonder e-mailadres. Tip! In het gratis ledengedeelte kunt u de 27 strategieën krijgen die Alex Fischer na meer dan twintig jaar ervaring heeft geëxtraheerd, samengevat in een PDF van 11 pagina’s als een checklist.

Video: Hoe bereik je meer in minder tijd

Alex Fischer op het Networxvision Superhero Event.

“Rijker dan de Geissens”: Boek en audioboek

Met meer dan 200.000 lezers is “Rijker dan de Geissens” niet voor niets mega succesvol. Het staat ook in de top 100 op Amazon! In een notendop krijgt u 43 tijdloze wetten van succes die u financieel, professioneel en privé succesvoller zullen maken. Je leert om je doelen te bereiken, om ze te “materialiseren” (wat dat betekent, leer je in het boek). U krijgt exacte stap-voor-stap instructies over hoe u uw eigen persoonlijke financiële vrijheid kunt bereiken. Op die manier vermijdt u echt frustrerende fouten vanaf het begin. Als privépersoon en/of als ondernemer leert Alex Fischer u hoe u deze fatale fouten kunt vermijden en tegelijkertijd uw passie kunt volgen – elke dag! In totaal bevat het boek honderden learnings die je specifiek zullen helpen om een gelukkiger en meer vervuld leven te leiden. Het beste van alles is dat je het audioboek gratis kunt krijgen op Spotify en iTunes!

Nieuw in de blog! Ervaring met belastingcoaching: Hoe was het?

Meer dan 2.500 deelnemers in de laatste 12 maanden – Ik heb de Alex Fischer Belasting Coaching afgerond en hier is mijn evaluatie.

Duitslands grootste vastgoed YouTuber lanceert zijn “Next Level Tax Coaching”. Alex Fischer (Duitslands grootste Youtuber voor vastgoed en financiën) publiceert al wekenlang nieuwe video’s op zijn kanaal over: belastingen en belastingoptimalisering. Reden genoeg om de nieuwe belastingcoaching in detail te testen. Anders schrijf ik hier op de social media blog over marketing, strategieën om bereik te krijgen – vandaag gaat het over een tip die ik alleen aan jullie, als trouwe lezers, wil geven. Natuurlijk weet ik dat er hier op de blog veel zeer ondernemende lezers zijn, zoals jij. Daarom dacht ik ook: we moeten het vandaag hebben over belastingoptimalisering. In meer detail: