AF Tax Coaching: 100K Real Estate Youtuber Alex Fischer wordt belastingcoach?! Ervaringen en evaluatie

Duitslands grootste vastgoed YouTuber lanceert zijn “Next Level Tax Coaching”. Alex Fischer (Duitslands grootste Youtuber voor vastgoed en financiën) publiceert al wekenlang nieuwe video’s op zijn kanaal over: belastingen en belastingoptimalisering. Reden genoeg om de nieuwe belastingcoaching in detail te testen. Anders schrijf ik hier op de social media blog over marketing, strategieën om bereik te krijgen – vandaag gaat het over een tip die ik alleen aan jullie, als trouwe lezers, wil geven. Natuurlijk weet ik dat er hier op de blog veel zeer ondernemende lezers zijn, zoals jij. Daarom dacht ik ook: we moeten het vandaag hebben over belastingoptimalisering. Meer specifiek: belastingtips en ervaringen van AF Steuercoaching. Meer dan 2.500 deelnemers in de laatste 12 maanden – Ik heb de Alex Fischer belasting coaching afgerond en hier is mijn evaluatie.

Veldverslag: AF Steuercoaching – Voorwoord

Waarom heb ik de “Next Level Tax Coaching” gedaan? In de eerste plaats ben ik niet geïnteresseerd in een verlaging van mijn persoonlijke inkomstenbelasting. Ik wil overkoepelende, diepgaande en vooral beproefde en wettelijke tips weten om de belastingen te verlagen.

Misschien denkt u er net zo over – iedereen die zijn eigen e-commerce pusht via sociale advertenties of campagnes plant, die media ontwerpt en die verantwoordelijk is voor wat er in grote bedrijven gebeurt, betaalt belasting. Het maakt niet uit of je een ondernemende werknemer bent of zelf ondernemer. Belastingen zijn een enorme post (als je al je belastingen bij elkaar optelt) en je belastingdruk zal altijd toenemen naarmate je meer verdient – wat je ongetwijfeld wilt.

Hier kunt u rechtstreeks naar de coaching en andere deelnemerservaringen gaan.

Berichten in de media bij Ntv, FIV en Wallstreet Online. Maar over wie hebben we het eigenlijk? Wie is Alex Fischer? Wat houdt belastingcoaching in?

Wat houdt belastingcoaching in, heel in het kort?

Wie miljoenen verdient met onroerend goed EN erin geslaagd is het grootste YouTube-kanaal in Duitsland te openen voor zo’n complex onderwerp als “onroerend goed en financiën” EN wie een bestseller heeft geschreven met meer dan 200.000 lezers – weet hoe het werkt: belastingoptimalisering. Nog beter: optimaliseer de belastingen en zet ze om in privévermogen.

Klinkt als werk? Het is / het zal zijn! In tegenstelling tot wat ik in het begin dacht, is belastingcoaching niet alleen veel tijdrovender, maar ook omvangrijker dan ik dacht. Als belastingoptimalisering gemakkelijk was, zou iedereen het doen.

Een woord vooraf: het is niet voor iedereen de moeite waard, maar wat je leert is onovertroffen kennis die alleen de grote bedrijven kennen.

Omgekeerd kunt u deze kennis gebruiken om belastingen om te zetten in privévermogen.

Probleem: belastingadviseur en zijn knowhow

Mijn oorspronkelijke en persoonlijke motivatie voor belastingcoaching: mijn belastingadviseur. Om het preciezer te zeggen: zijn gebrek aan advies, of beter gezegd, zijn gebrek aan optimalisatie. Weet jij dit ook? Hij en zijn belastingkantoor zijn belastingambtenaren, ze ontwerpen niet, hoe zouden ze kunnen? Ze archiveren en verantwoorden onze bonnetjes, simpel gezegd. Op de vraag: Waarom helpt mijn belastingadviseur mij niet met fiscale optimalisatie?

Dat kan hij niet.

Reden 1) is de opleiding en het doel van het beroep en reden 2) je altijd, absoluut individuele constellatie. Om het heel eenvoudig te stellen: koopt u een onroerend goed particulier of via een bestaande of zelfs nieuwe vennootschap?

Fundamenteel probleem: slechte belastingadviseurs en naleving

Het probleem van veel ondernemers en zelfstandigen is een slechte belastingadviseur. Een van de redenen daarvoor is hun opleiding. De staat is hiervoor verantwoordelijk. Een nadere beschouwing van de opleiding maakt duidelijk dat, in tegenstelling tot wat sommigen verwachten, belastingplanning en -optimalisering geen deel uitmaken van het kerncurriculum. In plaats daarvan staan vooral belastingaangiften en balansen op het rooster. En zo worden veel cliënten die naar hun belastingadviseur gaan met vragen en suggesties, vaak met dezelfde antwoorden weggestuurd. En dat niet alleen: de meeste ondernemers weten zelf nauwelijks iets van belastingen en geven deze taak vol vertrouwen uit handen aan hun belastingadviseurs. “Grote vergissing,” zegt Alex Fischer. In tegenstelling tot wat de beroepsnaam doet vermoeden, geven belastingadviseurs geen advies, maar voldoen zij aan de voorschriften. Dit betekent niets anders dan naleving van de wet en de regels.

 • De opleiding tot belastingadviseur is afhankelijk van de staat
 • Geen belastingstructurering in het leerplan
 • Regelconformiteit in plaats van overleg

Ten eerste, ik ging niet natuurlijk op zoek naar meningen en recensies.

Wat zegt de gemeenschap over Alex Fischer’s belasting coaching?

In het eerste deel van mijn internet onderzoek, was mijn doel #1 getuigenissen van voormalige deelnemers.

Met zinnen als “maak indruk op mijn belastingadviseur” …. Indruk maken op mijn belastingadviseur met echte (!) expertise, precies mijn doel.

Zoals Alex Fischer in verschillende video’s en interviews heeft gezegd, kent niemand je professionele en privé-situatie zo goed als jijzelf. Dus mijn missie: Ik wil het belastingspel leren.

Aanvraag, eerste gesprek en besluit

Voordat ik met mijn belastingcoaching begon, heb ik me goed ingelezen, getuigenissen gelezen en Fischers website goed bekeken. Naast zijn boek, een podcast en zijn regelmatige blog, vond ik ook het aanvraagformulier voor belastingcoaching.

Wat hier opvalt: In tegenstelling tot veel andere coachingsprogramma’s, moet je je hier eerst aanmelden!

Aanvraag en formulier

Wat? Waarom? In feite worden de deelnemers hier geselecteerd. De belastingcoaching van Alex Fischer is geen “simpele belastingcursus”, hier komen sterke persoonlijkheden samen die met ondernemersinteresse willen werken aan creatieve belastingoplossingen, de belastingcoaching omvat immers ook twee live evenementen. De ruimte is dus beperkt en de deelnemers moeten een echte wil hebben.

Spoiler: Dit is ook zeer gunstig voor de live-evenementen. Zoals ik u zo dadelijk zal vertellen, waren de anderen van de AF-belastinggemeenschap uiterst interessante en coole mensen, van meester-ambachtslieden tot artsen. Ja, zelfs belastingadviseurs waren er!

Eerste interview: Waar gaat het over?

Aangezien de gesprekken nogal individueel zijn, is hier slechts een korte teaser voor u:

De sollicitatie werd gevolgd door een eerste gesprek, waarbij ik niet alleen mijn vragen kon stellen, maar ook mijn huidige fiscale situatie moest toelichten – alles uiteraard vrijblijvend. Waarom het analyse gesprek? Zo kan het Alex Fischers-team een beter overzicht krijgen van mijn kwalificaties en beoordelen of belastingcoaching mij echt zou helpen.

Begrijpelijk, denk ik.

Je raadt het waarschijnlijk al: ik heb een ticket!

Dus ik kan je nog een paar echte insiders geven van AF Tax Coaching op dit moment!

Foyer (evenementenlocatie in Düsseldorf):

Prominent gelegen, dicht bij de beroemde Königsallee.

Waarom heb ik de AF Belasting Coaching gedaan?

Ik volg het YouTube-kanaal van Alex Fischer al een hele tijd. Ik ben ook zijn boek “Reicher als die Geissens” (Rijker dan de Geisses) en zijn podcast in het verleden verschillende keren tegengekomen. Er is hier veel gesproken over de belastingpiano en het “belastingspel” in het bijzonder. Was mijn belastingadviseur hier ook van op de hoogte? Het antwoord: een nuchter neen. De oplossing: er is deskundige kennis nodig. Omdat de meeste ondernemers, zoals ik, hun belastingactiviteiten delegeren. In plaats daarvan moeten ondernemers zelf actief worden en de fiscale knowhow die zij hier hebben opgedaan, doorgeven aan hun adviseurs, zegt Alex Fischer in een van zijn video’s. En bovenal, als ik naar mijn toekomst kijk, realiseer ik me:

Ik wil niet alleen belasting besparen. Ik wil dit geld ook gebruiken om activa op te bouwen met een stabiele waarde.

Next Level Tax Coaching: Structuur, Deelnemers & Sprekers

Hoe word je een belastingprofessional? Iemand moet mijn situatie analyseren, leemten in mijn kennis opsporen en gerichte informatie verstrekken: Principe Belasting Begeleiding. Voor de begeleiding werd een speciaal lexicon met uitleg over belangrijke termen en “oriëntatiekaarten” zonder jargon gemaakt, evenals aanvullende modules met inhaalinformatie voor individuele deelnemers. Met andere woorden, de complexe “tax-speak” van belastingadviseurs in eenvoudige, begrijpelijke bewoordingen.

De aanpak: meer kennis. Bij het overbrengen van de kennisinhoud wordt, net als bij de structuur, niet alleen rekening gehouden met de verschillende persoonlijkheidstypen van de deelnemers, maar ook met de verschillende leemten in de kennis. Het geheel is – afgezien van de live-evenementen – ook beschikbaar als een online kennisdatabank, quasi to-go.

Iedereen kan zo diep duiken als nuttig is voor hemzelf

Voor Alex Fischer is het belangrijk dat iedere deelnemer tijdens de coaching echt iets leert en dus ook tientallen jaren later nog profijt heeft van de nieuwe fiscale kennis. Reclame slogan? Nee. Alex’s bestseller, die ik natuurlijk las, had 200.000 lezers. Alle inhoud is altijd gericht op vermogensvorming op lange termijn. Het gaat hier niet om 1, 2, 3 belastingbesparende tips, maar om het structureren van vennootschappen, alsmede overnames en de identiteit daarvan – maar dat zou al te diep gaan voor dit ervaringsverslag.

Zicht vanuit het publiek op het podium en spreker Alex Fischer:

Complexe dingen eenvoudig uitgelegd en stap voor stap in complexiteit omgezet.

Zo zien bijna 400 deelnemers eruit!

Mijn weg naar een belastingprofessional: webinars & individuele gesprekken met deskundigen

Na een aanvaarding van het Alex Fischers team, begon de coaching al voor mij. Om de fiscale piano te leren spelen is een online cursus natuurlijk niet voldoende. In plaats daarvan legt Alex Fischer ook veel nadruk op uitvoeringsbonnen, vragenrondes en persoonlijke ontmoetingen met de sprekers.

De bouwstenen van coaching zijn dus veelvoudig:

 1. Levenslange toegang tot een online academie
 2. Live webinars met verschillende sprekers
 3. Word lid van de exclusieve Facebook-groep Alex Fischers
 4. Live-evenementen aan het begin en het einde
 5. Persoonlijke gesprekken om te netwerken
 6. Uitvoeringspakketten om mee naar huis te nemen
 7. Expert vouchers voor persoonlijke strategieontwikkeling

U kunt ook persoonlijk met Alex Fischer spreken tijdens de live-evenementen:

Deelnemers: van de raad van bestuur tot de meester-vakman

Terwijl ik zelf de grove fiscale kennis kon opdoen via de videoseminars, maakte ik uiteindelijk persoonlijk kennis met de andere deelnemers tijdens het grote slotevenement met een vraag- en antwoordsessie. Iedereen die denkt dat dit een gezellig samenzijn is met koekjes en cake heeft het mis.

Bijna 400 mensen kwamen bijeen in het Hotel Intercontinental

Bijna 400 mensen kwamen bijeen in het Hotel Intercontinental om persoonlijk kennis te maken met Alex Fischer en zijn team van deskundigen. Onder de andere deelnemers waren veel ondernemers en zelfstandigen, meester-ambachtslieden, investeerders, artsen en advocaten. De gemeenschappelijke dorst naar kennis op een dergelijk evenement verenigt en leidde zo tot een uitbundige en motiverende sfeer.

Natuurlijk mag een selfie niet ontbreken!

Alex Fischer’s brede team van specialisten

Natuurlijk zijn de face-to-face conferenties en evenementen niet alleen Alex Fischer en zijn team. Na een tijdje viel mijn oog op een rij tafels bij de ingang. Dit zijn deskundigen, speciaal voor dit doel door Fischer aangesteld, die zijn coachende deelnemers bijstaan bij individuele problemen. De tafels van de experts zijn gevuld met, onder andere:

 • Advocaten
 • Stichtingsdeskundigen
 • Holding consultant
 • Belastingconsulent
 • Contract Advocaat

Ook hier werden mijn individuele vragen met geduld beantwoord en werd de laatste scepsis over de veelgeprezen belastingcoaching weggenomen. Om ook in de toekomst van mijn nieuwe fiscale knowhow te kunnen profiteren, kreeg ik eindelijk een zwarte lakenzak mee naar huis – een “duurzaamheids- en implementatiepakket” zoals Alex Fischer het noemt, met alle tools en plannen erin om mij te ondersteunen bij mijn volgende fiscale planning. In mijn uitvoeringspakket vind ik ook naslagwerken, documenten en sjablonen voor mijn belastingadviseur. Een van de aanwezigen vat de motivatie voor mij samen:

Ons doel is dat onze deelnemers hun kosten al in het eerste jaar met ten minste een factor drie terugverdienen.

Klinkt logisch, denk ik bij mezelf. En met de visitekaartjes van andere deelnemers in de ene hand en mijn zwarte lakenzak in de andere, voel ik me hier goed op voorbereid.

Met zijn grote zalen en sfeer is het Intercontinental in Düsseldorf (zie foto’s aan het begin van het artikel) de perfecte plaats om contacten te leggen en in het belastingspel te stappen.

Laat op de avond worden de onderwerpen en gesprekken intenser en informatiever (vergeet een blocnote niet!)

Expertise : Vastgoedbelegger & belastinggoeroe

Voordat ik de kernonderwerpen van de coaching samenvat, volgt hier een kort portret van Alex Fischer: Geboren als zoon van twee onderwijzers met 0& eigen vermogen, wordt hij nu beschouwd als een van de bekendste vastgoedbeleggers en belastingcoaches in Duitsland. In zijn 25-jarige carrière heeft hij volgens Fischer al meer dan 2.000 flats gekocht, gerenoveerd en doorverkocht. Zijn privé-vastgoedportefeuille van 20.0000 vierkante meter bevindt zich in Düsseldorf, net als zijn kantoor. Hij heeft zijn kennis van onroerend goed en belastingen zelf verworven en geeft nu zijn tips en trucs door aan mensen zoals ik, die dorstig zijn naar kennis. Hier is een kort overzicht van de grootste coaching onderwerpen.

Pas op voor fiscale valstrikken: Joint ventures, investeringen en vennootschappen

Naast de grote fout van het delegeren van belastingtaken, zijn er tal van andere voorbeelden van belastingvallen waar menig veelverdiener of ondernemer regelmatig in trapt. Een voorbeeld is een joint venture. Als u de verkeerde vennootschapsvorm kiest, kunt u hoge belastingen moeten betalen. Dit is ook het geval bij verkoop. Met het juiste belastingtarief, leert u hier hoe u slechts 1,5 % betaalt. De basisbeginselen hierachter werden mij ook duidelijk uitgelegd tijdens het seminar.

Als je het goed doet, hoef je maar 1,5% belasting te betalen

Het is ook de moeite waard om twee keer na te denken bij het kopen van een woning. Als u het privé of in een vennootschap koopt, verandert ook hier het belastingtarief. Als bekend vastgoedbelegger is Alex Fischer zeer deskundig en geeft hij uitgebreid advies voordat er tijdens de transactie escapades ontstaan, die dure gevolgen kunnen hebben. Hetzelfde geldt voor beleggingen.

Fiscaal ontwerp: de juiste combinatie voor ultieme vermogensvorming

Om deze en nog meer valkuilen te vermijden, wordt in de coaching veel nadruk gelegd op de bekwame combinatie van verschillende soorten ontwerp. Deze, zo is mij uitgelegd, hebben altijd hun voor- en nadelen. Wat in het begin een kleine beslissing lijkt, telt later op en als ik slim combineer, kan ik belastingen besparen. Om dit belastingspel op een eenvoudige maar doeltreffende manier toegankelijk te maken voor zijn deelnemers, geeft Alex Fischer de hoogste prioriteit aan beginselen, strategieën en “basiswetten” op hoger niveau. Formaliteiten en de “typische” paragrafen die elke belastingadviseur kent, staan eerder lager op de prioriteitenlijst.

Ontwerptypes worden zo gecombineerd dat de nadelen elkaar opheffen en er een maximaal aantal voordelen overblijft

Het Pareto principe fiscaal toegepast: Prioriteiten stellen

Een van de basisregels die Alex Fischer benadrukt, is gebaseerd op het bekende Pareto-principe: Je hoeft alleen de belangrijke 20% te begrijpen die 80% van de resultaten veroorzaken. Dit is de enige manier om van een ondernemer een strategisch denkende en fiscaal intelligente ondernemer te maken – het doel van coaching.

Veroorzaak 80% van de resultaten met 20% van de juiste kennis

Tijdens de gesprekken met deskundigen wordt het duidelijk: deze belangrijke 20% is gewoonlijk alleen voorbehouden aan grote ondernemingen. En door de verschillende deskundigheden van de sprekers wordt het aan mij, als deelnemer aan de begeleiding, doorgegeven door middel van concrete voorbeelden.

Een kort inzicht in de eerste weken: Veel know how en … Belasting verschuivingen!

Zoals reeds gezegd, is de coaching speciaal ontworpen zodat elke deelnemer er vanaf dag 1 profijt van heeft. De eerste week begint met een eenvoudige inleiding tot het onderwerp belastingen – perfect voor een onwetende freelancer als ik:

 • Het belastingspel en de regels
 • Oorsprong en doel van belastingen
 • Welke belastingen leveren de hoogste inkomsten op?
 • Wat is belastingstructurering?
 • Belastingen en heffingen omzetten in privévermogen

De kennis van Alex Fischer bestaat uit fiscale, ondernemers- en investeringsknowhow. Daarnaast komen ook de thema’s vermogensopbouw, -lening en -overdracht aan bod. Ook vermogensbescherming en -opbouw spelen een belangrijke rol. Het gebruik van de vrije liquiditeit van het belastinguitstel is vooral voor dit laatste nuttig. Het hier gespaarde geld wordt dus eigen vermogen, dat men vervolgens gebruikt voor een investering:

“Vroeger dacht ik dat uitstel van belastingbetaling slechts een ‘nice-to-have’ was als je op dat moment niet zo liquide bent. Maar in feite is belastinguitstel in Duitsland een ongelooflijke versneller van vermogensopbouw.”

Conclusie: Belastingen zijn een zaak voor de baas

Ik heb niet alleen in mijn privéleven profijt kunnen trekken van mijn pas verworven fiscale kennis. Ik heb ook mijn belastingadviseur een paar dingen kunnen laten weten en heb nu meer controle over wat er met mijn zuurverdiende geld gebeurt. Ik heb ook professionele contacten kunnen leggen met gelijkgestemden via de evenementen en de Alex Fischers Facebookgroep. Als middelgrote ondernemer ben ik blij dat Alex zijn kennis aan mij doorgeeft en zijn netwerk van ondernemers, advocaten en investeerders met mij deelt.

Verdere links: Alex Fischer

Leer van de vastgoedbelegger, de beste manier om belastingen online te leren. Hier zijn nog 2 extreem goede tips, Alex Fischer geeft de 80% van zijn kennis over belastingoptimalisatie en financiën gratis op Spotify, iTunes en YouTube. Ja, gratis.

Ken je zijn bestseller

In feite, ik heb dit boek verslonden. Alex Fischer is een expert op het gebied van belastingen. Zijn boek heeft niet voor niets meer dan 200.000 lezers. Het staat ook in de top 100 op Amazon! In een notendop krijgt u 43 tijdloze wetten van succes die u financieel, professioneel en persoonlijk succesvoller zullen maken. Je leert om je doelen te bereiken, om ze te “materialiseren” (wat dat betekent, leer je in het boek).

U krijgt nauwkeurige stap-voor-stap instructies over hoe u uw eigen persoonlijke financiële vrijheid kunt bereiken. Op die manier vermijdt u echt frustrerende fouten vanaf het begin. Als privépersoon en/of als ondernemer leert Alex Fischer u hoe u deze fatale fouten kunt vermijden en tegelijkertijd uw passie kunt volgen – elke dag! In totaal bevat het boek honderden learnings die je specifiek zullen helpen om een gelukkiger en meer vervuld leven te leiden. Het beste van alles is dat je het audioboek gratis kunt krijgen op Spotify en iTunes! Alex Fischer: Bestseller RADG (recensie).

Alex Fischer (opening) live op het sprekerspodium. Op de achtergrond zijn bestseller:

Tip! 100.000 + volgers willen regelmatig nieuwe tips en trucs voor belastingen van Alex Fischer. Leer hier gratis veel over belastingen, financiën en onroerend goed. Klik hier om naar Alex Fischer Youtube te gaan . Als je klaar bent, ga dan zeker naar de belasting coaching:

Hier kunt u rechtstreeks naar de coaching en andere deelnemerservaringen gaan.