Vanlife-verhalen: voordelen, ervaringen, lowbudget DIY-uitbreiding & financiering van een Van Tour

Vanlife – Kamperen wordt steeds populairder bij jong en oud, en reizen in je eigen busje is een ideale optie om even weg te zijn van het leven van alledag en te genieten van het gevoel van complete vrijheid en dicht bij de natuur! Deze enthousiaste natuurliefhebbers hebben de stoute schoenen aangetrokken en zijn op kampeeravontuur gegaan met hun eigen camper. Wat voor anderen volslagen idioot klinkt, maar tegelijkertijd fascinerend is, is voor deze kampeerders een vervulde levensdroom! Bekijk hier enkele van de vanlife-verhalen, waarin zij verslag doen van hun ervaringen onderweg en, in het beste geval, u inspireren met tips en trucs voor uw eigen reis! Klik hier om terug te gaan naar de reistrend: Daktent & Camping.

Kamperen in een bestelwagen: natuur, vrijheid & avontuur

Wat is er zo fascinerend aan kamperen? De volledig flexibele en spontane planning van de dag en de reis alleen, maar ook het gevoel van volledige vrijheid in de natuur. U kunt uw dag individueel plannen en beslissen waar u vervolgens heen gaat. Alles wat je nodig hebt is altijd bij je en je bent helemaal op jezelf, ver weg van het leven van alledag. Als je met je eigen busje reist, heb je niet veel nodig. Je kunt dus heel goedkoop leven en het avontuur van je leven beleven langs de mooiste plekjes ter wereld.

Misschien wilt u zelfs uw eigen bestelwagen bouwen? Zo kunt u van uw eigen camper een kleine, comfortabele flat maken met veel aandacht voor detail tijdens de voorbereidingsfase. U bespaart niet alleen veel geld, maar u doet ook nuttige ervaring op met handwerk en kunt later met trots zeggen dat u in uw eigen omgebouwde bestelwagen reist!

Dat is wat een kampeertrip met een camper garandeert:

 • Flexibel reizen en het gevoel van volledige vrijheid
 • Dicht bij de natuur
 • Spontane en individuele dagplanning
 • Lage kosten levensstijl
 • Onafhankelijke, creatieve expansie
 • Het avontuur van je leven

VanLife-verhalen: kampeerders vertellen over hun ervaringen

Terwijl u er misschien nog over denkt om uw eigen camper te kopen of zelfs te upgraden, zijn deze gepassioneerde kampeerders al begonnen aan het avontuur van hun leven: de droom van flexibel wonen in een busje! Hier vertellen zij u hun verhalen, hun reis rond de wereld, de kosten die daaraan verbonden zijn en de voor- en nadelen.

Op 19 jarige leeftijd, alleen door Europa

Duitsland’s jongste vanlifer! Zo jong en toch al alleen op reis – Neele heeft samen met haar hond een droom waargemaakt en is met haar busje door Europa getrokken. Haar eigen busje heeft een slaapkamer, een keuken en een eethoek. Zij is volledig verantwoordelijk voor haar reisroute en de organisatie van haar dag. Maar ze heeft al plannen voor na de reis: muziek studeren. Daarom heeft ze haar elektrische piano bij zich voor onderweg, zodat ze ijverig kan oefenen. Dus het leven in een bestelwagen is allesbehalve onspectaculair en saai. Bekijk haar spannende reis en haar liefdevol ingerichte camper hier.

Wilt u ook graag op reis met uw eigen bestelwagen, maar wilt u niet zo diep in de buidel tasten? Dan bouw je toch gewoon je eigen busje!

Camper conversie: VanLife droom!

Deze twee jonge kampeerders hebben het gereedschap in eigen handen genomen! Om hun droom van een flexibele wereldreis te verwezenlijken, kochten ze een oude bestelwagen en bouwden die helemaal op eigen houtje om tot een gezellige camper – en dat alles in slechts twee maanden! Hier kunt u hun spannende verhaal en de gedetailleerde ombouw van hun bestelwagen bekijken. Zij geven u ook nuttige tips over waar u op moet letten bij uw overstap en hoe u zich zo goedkoop mogelijk kunt verplaatsen.

Maar hoeveel kost een zelfbouwproject eigenlijk?

Kosten voor een camperombouw

Deze twee hebben ook hun droom van een eigen, zelfgebouwde en uitgeruste camper vervuld door een oude bestelwagen om te bouwen tot een echte camper. Zonder veel voorkennis, met veel tijd en aandacht voor detail, maar met een laag budget, hebben de twee de hele bestelwagen op eigen houtje ingericht. Hoewel er tussendoor wat moeilijkheden waren, slaagden zij erin om van een tweedehands bestelwagen een volledig uitgeruste en mobiele camper te maken. In deze video kunt u zien wat de totale kosten waren, wat het duurste deel van de verbouwing was en waar u het meeste geld kunt besparen!

Dat zijn de eerste kosten. Maar hoeveel extra geld moet je begroten voor onderweg?

Financiering Vanlife: 10 tips!

Als de bestelwagen eenmaal is gekocht en ingericht, kan de reis beginnen! Leven in een bestelwagen is de goedkoopste manier om te reizen, maar als je een lange reis of zelfs een heel leven in een bestelwagen plant, moet je het op de een of andere manier op lange termijn kunnen financieren. In deze video laat een enthousiaste kampeerder je 10 verschillende manieren zien om geld te verdienen met het busleven.

 1. Doe je werk gewoon online onderweg
 2. Workaway/Wwoof: Tijdelijke hulp voor kost en inwoning
 3. Seizoensbanen: entertainer, druivenplukker, skileraar, enz.
 4. Huur en verhuur van bestelwagens (bespaar kosten)
 5. Werken in het buitenland: stadsrondleidingen, serveerster, pretparken, enz.
 6. Bloggen
 7. Gebruik uw sterke punten
 8. Begin uw eigen zaak
 9. DIY: Handgemaakt verkopen
 10. Uitbreiding bus + verkoop

Alternatief: tenttrailer! 10.000 km road trip naar Istanbul

Een eigen omgebouwde bestelwagen klinkt verleidelijk, maar er is een alternatief dat garant staat voor een supercomfortabele en even flexibele reis. Een tenttrailer die gemakkelijk en zonder complicaties aan uw eigen auto kan worden bevestigd! Onderweg wordt hij op de aanhanger opgevouwen en kan hij in een paar minuten worden ingericht tot een enorme, comfortabele woon- en slaapruimte! In deze video ziet u de 10.000 km lange reis van kampeerders met de tenttrailer helemaal naar Istanbul, die u gegarandeerd zin geeft om te gaan kamperen!

Camping: Trend Individueel Reizen & Natuur

 1. Camping Trend: Overzicht, prijzen & statistieken
 2. Daktent lifestyle: 5 reisverhalen

Camping Trend: Overzicht, prijzen & statistieken

Waarom schrijf je over daktenten? Omdat we van ze houden en van kampeervakanties, net als miljoenen (~18% van de 20- tot 60-jarigen) Duitsers.

Al vele jaren is er een beweging gaande die steeds groter wordt: Individueel reizen! Vakanties in tweepersoonstenten, familietenten,“vanlife” of campings – er zijn in Duitsland inmiddels miljoenen liefhebbers van kamperen, zoals we zo dadelijk in de statistieken zullen zien. Op YouTube, Instagram en TikTok zien we avontuur, kampvuren en pure natuur.

Maar wat is de beste manier om te reizen? Er zijn verschillende mogelijkheden, van een eenvoudige tent tot een grote, logge camper; compleet met douche, kampeerkeuken, 4K-scherm en slaapkamer.

Daktent lifestyle: 5 reisverhalen

Gezinsvriendelijk, voordelen & alternatief voor de camper? Dicht bij de natuur, een gevoel van vrijheid en puur avontuur en ontspanning tegelijk! Dit alles wordt gegarandeerd door een reis met een daktent.

Elke morgen, volledig vrij en spontaan, beslissen wanneer en waar te gaan. Deze gepassioneerde kampeerders hebben hun droom waargemaakt, hun stressvolle dagelijkse leven achter zich gelaten, een daktent gepakt en zich in een kampeeravontuur gestort. Hier doen zij verslag van hun ervaringen en de unieke belevenis van hun meerdaagse of weeklange daktententocht.