Daktent & Vanlife! Kampeervakantie in de auto: avontuur, gezinnen, reistrend

Kamperen met een autodaktent – Waarom schrijf je over daktenten? Omdat we van ze houden en van kampeervakanties, net als miljoenen (~18% van de 20- tot 60-jarigen) Duitsers. Al vele jaren is er een beweging gaande die steeds groter wordt: Individueel reizen! Vakantie in een tweepersoonstent, familietent,“vanlife” of camping – er zijn in Duitsland inmiddels miljoenen liefhebbers van kamperen, zoals u dadelijk in de statistieken zult zien. Op YouTube, Instagram en TikTok zien we avontuur, kampvuren en pure natuur. Maar wat is de beste manier om te reizen? Er zijn verschillende mogelijkheden, van een eenvoudige tent tot een grote, logge camper; compleet met douche, kampeerkeuken, 4K-scherm en slaapkamer. Als u de verschillende reismogelijkheden vergelijkt, zult u vooral van daktenten leren houden! Opgezet in een minuut, prijzen vanaf 1.200, 1.300 euro, alleen in een tent voor twee personen of met maximaal 4 personen. Onze eigen kleine liefdesverklaring en een blik op de reistrend en onze “Made in Germany” aanbeveling voor daktenten: Campwerk.

Camping, daktent, vakantie: reistrends

Waarom houden miljoenen van kamperen en de natuur?

Daktenten combineren alle voordelen, van tenten tot vouwwagens, caravans en motorhomes, velen zweren erbij.

Goedkoop, onafhankelijk: Reizen in een daktent

Waarom? Ze zijn goedkoop, ze passen op elk automodel en u bent onafhankelijk van hotels, huurauto’s, enz. Wakker worden aan het meer, winkelen in de stad, geen extra rijbewijs zoals bij caravans en campers. Daktenten worden eenvoudig op de auto gemonteerd en u bent klaar om te gaan. Geen trekhaak, geen extra rijbewijs, klaar om te vertrekken en dat alles voor tussen de 1.500 en 4.500 euro. Voor koppels of jonge gezinnen met een baby verdient de daktent zichzelf terug na 10 of 11 gespaarde hotelovernachtingen, voor de meesten minder dan 1 vakantie en u overnacht zo goedkoop en flexibel als nooit tevoren.

Wie gaat er kamperen? Statistieken en leeftijd

Als je de statistieken over kamperen en de verschillende doelgroepen die belangstelling hebben voor kamperen bekijkt, besef je al snel dat kamperen een leeftijdsonafhankelijk fenomeen is. De allerkleinsten gaan kamperen, de ouderen rijden door het land in een camper.

Daartussenin is één variant in het bijzonder populair: de daktent voor uw eigen auto.

Iedereen houdt van kamperen

Aangezien wij als socialemediabureau ook even willen kijken naar de verschillende leeftijdsgroepen, zijn hier de officiële cijfers van het Federaal Bureau voor de Statistiek (Statistia, 2020). Inderdaad,

Leeftijdsgroep, aandeel kampeerders, aandeel bevolking

 • 14 – 19 jaar: 10,3% / 6,7%
 • 20 – 29 jaar: 18,0% / 13,6%
 • 30 – 39 jaar: 19,2 % / 14,7
 • 40 – 49 jaar: 17,9 % / 14,5
 • 50 – 59 jaar: 17,7 % / 18,8
 • 60 – 69 jaar: 10,7% / 14,4%
 • 70 jaar en ouder: 6,3% / 17,3%

Op vakantie in Duitsland, Italië, Kroatië, Denemarken of Frankrijk, met de daktent bent u in een mum van tijd op pad.

Vakantie zonder “moeten”: montage / demontage in 1 minuut

Het grootste voordeel en wat velen waarderen aan een kampeervakantie is duidelijk de flexibiliteit, spontaan naar het mooie bergmeer, toch even shoppen in de stad (onmogelijk met een camper), dan weer terug naar het platteland of naar een leuke camping, misschien zelfs met een restaurant; of toch hartelijk in het bos met een kampvuur. De volgende dag is het op naar de volgende regio.

Deze grote flexibiliteit wordt vooral mogelijk gemaakt door de snelle op- en afbouw van daktenten.

Het opzetten van een daktent gaat zo snel dat u niet meer dan een minuut nodig hebt, zelfs niet bij uw allereerste poging. In feite! De technische constructie is zo ontwikkeld dat u geen gereedschap of kracht nodig heeft om de daktent op te zetten. In principe vouwt u de daktent eenmaal 180 graden uit. Vervolgens klimt u via een laddertje in uw daktent. Voila.

Dan zijn er natuurlijk nog veel grotere vormen van daktenten, bv. voor gezinnen tot 5 personen. Als u iets nog groters nodig hebt, kunt u een vouwwagen kopen, die relatief ruimtebesparend en licht is en in uitgeschoven toestand al gauw 10 keer zo groot, met voortent, luifel en alles wat erbij hoort. Perfect voor nog meer comfort of voor langere autoritten.

Gemaakt in Duitsland: Campwerk

Onze aanbeveling? Campwerk. Technologie, kwaliteit en stabiliteit. De prijzen beginnen bij 1.200 euro voor een tweepersoonstent.

Kampeervakantie met daktent op de auto

Verlangt u naar een avontuurlijke en tegelijkertijd ontspannende vakantie? Dan is kamperen iets om even weg te zijn van de stress van alledag, om te genieten van een uniek gevoel van vrijheid en om veel tijd door te brengen met uw geliefden. Vooral voor meerdere dagen of zelfs weken is er een supercomfortabele en praktische optie die steeds populairder wordt: Een daktent op de auto!

De meest comfortabele manier om in de natuur te slapen!

Kamperen wordt tegenwoordig steeds populairder bij jong en oud, en vooral het reizen met een daktent op de auto wordt steeds meer een trend! Een daktent overtuigt door een volledig flexibele reismogelijkheid, de snelle en eenvoudige opbouw, een comfortabele leef- en slaapruimte en de onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding. U kunt meteen aan uw vakantie beginnen en naar elke plek reizen die u maar wilt, en met een daktent bent u verzekerd van ontspanning, avontuur en het gevoel dicht bij de natuur te zijn. Als dat niet klinkt als het perfecte plan voor je volgende vakantie?! Hier kunt u alles te weten komen over een kampeertocht met een daktent!

Hier krijgt u een inzicht in het campingleven met een daktent! Gepassioneerde kampeerders doen verslag van hun unieke roadtrip naar Noorwegen en nemen je mee op hun spannende reis.

Praktisch, eenvoudig & comfortabel

Geen enkele andere vakantie- of kampeermogelijkheid brengt u zo dicht bij de sterren! In een comfortabele, luxe daktent op het dak van uw auto. Het maakt niet uit of u een BMW, Audi of Opel rijdt – een daktent kan op bijna elke auto worden bevestigd als de juiste dakdragers op het dak kunnen worden gemonteerd. Opgevouwen neemt de daktent geen ruimte in beslag en uitgevouwen biedt hij een enorme ruimte om te slapen en te leven.

Hij is uiterst comfortabel en handig en biedt u een verbazingwekkend grote slaap- en leefruimte voor maximaal 5 personen wanneer hij is uitgeklapt. Als dat niet genoeg ruimte voor u is, kunt u het geheel uitbreiden met een bijzettent of een tenttrailer en een extra ruimte creëren om te koken in de campingkeuken, te eten, te douchen, te spelen of te ontspannen.

Voordelen: Reizen met de daktent

Een daktent is eigenlijk een normale tent die al op uw auto staat terwijl u rijdt. Dit betekent dat hij onderweg geen ruimte of bergruimte in beslag neemt en op elk moment kan worden uitgeklapt. Het is zeer eenvoudig op te zetten en kan met slechts één handbeweging worden gedaan. U beschikt dan over een grote, hoogwaardige en robuuste tent, die u met behulp van een ladder gemakkelijk kunt beklimmen. Een matras ligt al op zijn plaats, dus u hoeft nergens anders aan te denken. In het beste geval houden muskietennetten de vervelende muggen buiten en houdt een geïntegreerd matrasbeschermer vuil en vocht buiten.

 • Neemt geen ruimte in beslag / opslagruimte op de weg
 • Eenvoudige bediening
 • Snelle montage
 • Comfortabele, handige slaapkamer
 • Extra leefruimte en bruikbare ruimte
 • Ruimte voor maximaal 5 personen
 • Ideaal voor gezinnen
 • Robuust, stabiel en waterdicht
 • Geïntegreerde matras, ladder, muskietennet enz.
 • Uitbreidbaar met aanbouw tent / vouwwagen / voortent

Alternatief voor camper, caravan, camper van & co.

Zoals u gemakkelijk kunt zien, combineert een daktent alle voordelen van andere reismethoden. Hij is niet zo groot als een caravan of camper, dus u kunt overal snel komen en over het algemeen net zo snel rijden als in een auto. Bovendien kunt u overal parkeren, zelfs op de kleinste parkeerplaats, en hoeft u niet te leren hoe u met de auto moet omgaan. Eenmaal gemonteerd garandeert hij u echter een grote en vooral comfortabele leefruimte voor alle gezinsleden, altijd en overal, ondanks zijn compacte pakmaat. Het is ook belangrijk te vermelden dat een daktent veel goedkoper is dan een camper of kampeerwagen! Terwijl je voor een camper of een kampeerwagen minstens 30.000 euro moet neertellen en dan nog moet zorgen voor de installatie of ombouw indien nodig, kost een daktent slechts 2.000 tot 3.500 euro, inclusief alle uitrusting!

Natuurlijk gaat het natuurminnende gevoel van kamperen onder de blote hemel niet verloren! De panoramische ramen geven u een ongelooflijk zicht op de hemel en de sterren. Dus waar wacht je nog op? Als dit perfect voor u klinkt, dan moet u een daktent kopen en een zorgeloze en onvergetelijke vakantie doorbrengen met uw geliefden!

Dit zijn de voordelen van een daktent:

 • Kosteneffectieve variant (uitstekende prijs-prestatieverhouding)
 • Flexibel reizen is mogelijk (vakantie kan direct beginnen)
 • Daktent past op elke auto
 • Geen beperking van de rijsnelheid
 • Ruimte in elke parkeerplaats / parkeerruimte

Nu de voordelen van reizen met een daktent zijn opgesomd en u hebt geleerd waarom reizen met een daktent de beste vakantieoptie is, blijft de vraag: Hoe komt de daktent eigenlijk op mijn auto? Hier vindt u alles wat u moet weten over het opzetten en opzetten van de tent op de camping.

Dak tent montage: Instructies in een paar stappen

Het enige wat u moet doen, of liever gezegd waarover u moet nadenken, voordat u een daktent gebruikt, is deze op het dak van uw auto monteren. Maar past een daktent wel op mijn auto?! Waarschijnlijk wel, want in het algemeen kan een daktent op elke auto worden gemonteerd, zolang die maar de juiste dakdragers heeft. Dus of u nu een Audi, BMW, Opel of VW rijdt – niets staat uw kampeeravontuur met een daktent nog in de weg.

Assemblage, montage en behandeling

Voordat u aan uw reis begint, tillen de specialisten op het verkooppunt de afgewerkte, opgevouwen daktent op en schuiven deze op de dragers op het dak van uw auto. Als het geheel goed vastzit, kunt u met de tent opgevouwen op de auto aan uw reis beginnen! Onderweg of op de camping hoeft u alleen maar alle lussen los te maken, de beschermhoes te verwijderen en de daktent vervolgens met een handomdraai volledig uit te klappen. Nu alleen nog de ladder ophangen en vergrendelen, en u bent klaar om uw grote, comfortabele woonruimte te betreden.

Dit is hoe de montage werkt voordat je aan je reis begint:

 1. De dakdrager op uw auto monteren
 2. Til de opgevouwen daktent op en schuif hem op het dak
 3. Daktent heeft rails die op de balken schuiven
 4. Maak het geheel goed vast (de experts in de winkel zullen u helpen).
 5. Sluit de beschermkap

Opzetten op de camping of op de weg:

 1. Maak de beschermhoes en de lussen van de daktent los
 2. Open de daktent eens volledig
 3. Bevestig de stuurpen en zet alles vast
 4. Zet de ladder op en vergrendel hem.
 5. Klim omhoog en geniet van de comfortabele slaapplaats

Video! Opzetten zonder moeite

Nu weet u hoe gemakkelijk en ongecompliceerd het is om een daktent op te zetten, maar nu kunt u een informatieve video bekijken waarin alles in detail wordt uitgelegd en getoond. Als je je er nog niet echt een voorstelling van hebt kunnen maken, zul je na het bekijken van deze video, die al een half miljoen views heeft gehad, zeker slimmer en het best voorbereid zijn op je volgende vakantie met een daktent.

Autodaktent voor koppels of het hele gezin

Een daktent is dus niet alleen in enkele seconden opgezet, maar biedt ook enorm veel ruimte. Dit maakt het een must-have op de camping – of het nu voor koppels of het hele gezin is. Reis je als koppel met je vriend of vriendin? Geen probleem in een kleine daktent! Reist u met uw hele gezin, inclusief kinderen? U kunt ook de juiste XXL daktent vinden voor 4 of zelfs 5 personen.

Daktent 2 personen: Vakantie voor koppels

Als u met uw partner als paar op vakantie gaat, is een tweepersoonstent prima geschikt. Naast een comfortabele slaapruimte heeft u ook genoeg ruimte voor andere doeleinden, zoals spelen. Zelfs een peuter zou ruimte vinden in het midden van je. U bent volledig flexibel met uw reisroute en kunt met een daktent overal parkeren en staan. Een vakantie met een daktent is dan ook de beste manier om te genieten van saamhorigheid en rust in de idyllische natuur en om tot laat in de avond vanuit uw tent de sterrenhemel te bewonderen.

Daktent voor het hele gezin: 4 tot 5 personen

Als u met uw hele gezin op vakantie gaat, is een hardshell daktent voor 4 of 5 personen aan te bevelen. Dit biedt u een enorme slaap- en leefruimte op het dak van uw auto en is des te kleiner en onopvallender wanneer u het overdag opvouwt. Als kinderen en ouders elk wat meer privacy nodig hebben, kunt u ervoor zorgen dat de tent extra tussenschotten heeft, zodat iedereen ’s nachts wat meer rust heeft. U kunt ook een extra aanbouwtent of tenttrailer aanschaffen, vooral voor zeer lange tochten, zodat u op de camping nog meer ruimte hebt om te gebruiken. U kunt deze extra ruimte gebruiken om te koken met behulp van een kampeerkeuken, om te douchen, om te spelen of gewoon om te ontspannen, of u kunt de slaapruimtes verdelen zodat sommige gezinsleden een gezellige slaapplaats hebben in de vouwwagen.

Natuurlijk, afhankelijk van met hoeveel personen u reist, kan de ene of de andere daktent optie meer geschikt voor u zijn. Maar welke kosten ontstaan er als ik besluit een daktent te kopen?

Daktent / Vanlife Lifestyle: 5 reisverhalen

Gezinsvriendelijk, voordelen & alternatief voor de camper? Dicht bij de natuur, een gevoel van vrijheid en puur avontuur en ontspanning tegelijk! Een reis met een daktent garandeert dit alles. Elke ochtend bent u vrij om spontaan te beslissen waar en wanneer u wilt gaan. Deze gepassioneerde kampeerders hebben hun droom waargemaakt, hun stressvolle dagelijkse leven achter zich gelaten, een daktent gepakt en zich in een kampeeravontuur gestort. Hier doen zij verslag van hun ervaringen en de unieke belevenis van hun meerdaagse of weeklange daktententocht.

Kosten: Koop een daktent

U wilt een daktent kopen? Dan is er nog de vraag hoeveel een daktent eigenlijk kost. Afhankelijk van de grootte, het model en de extra uitrusting, kan de prijs van een daktent uiteraard variëren. Voor een 2-persoons daktent met geïntegreerde matras en ladder, kunt u budgetteren vanaf ongeveer 1.500 euro. Afhankelijk van de winkel waar je het koopt, kan het een beetje meer of minder zijn. Een grote hardshell daktent die plaats biedt aan het hele gezin kan zo’n 3.500 tot 4.000 euro kosten. Hoewel dit op het eerste gezicht veel geld lijkt, is het de investering meer dan waard, want u betaalt één keer en bent dan verzekerd van een stabiele tent van hoge kwaliteit, die u waarschijnlijk vele vakanties zult kunnen gebruiken.

Bovendien zou een caravan of camper nog duurder zijn en zou een verblijf in een hotel op den duur ook dieper in de buidel tasten. Daarom is een daktent alleen al vanwege de prijs-kwaliteitverhouding de moeite waard, want hij combineert alles wat u nodig hebt voor een geslaagde vakantie.

Dit zijn de kosten die u moet maken voor een daktent van hoge kwaliteit:

 • Vanaf 1.500,- Euro voor 2 persoons daktent incl. matras en ladder
 • Vanaf 3.000,- Euro voor hardshell daktent (4 / 5 personen), incl. toebehoren

Huurt u een daktent

Als u nog niet zeker weet of een daktent echt iets voor u is, kunt u hem uitproberen voor een korte trip! Pak gewoon je geliefden en huur een daktent voor een paar dagen. De kosten bedragen ongeveer 30,00,- Euro per dag, dus u moet de overeenkomstige prijs betalen, afhankelijk van de duur van uw reis. Zo kunt u gemakkelijk een daktent op uw eigen auto testen en uzelf overtuigen van de voordelen van een kampeervakantie met een daktent!

Ongeacht de grootte van de daktent, zijn er verschillende modellen en varianten waaruit u kunt kiezen. Wat zijn de verschillen en waarmee moet ik rekening houden bij de aankoop?

Hoeveel kost een complete daktent road trip?

Of u nu besluit een daktent te kopen of te huren, er is natuurlijk de vraag hoeveel geld u voor onderweg moet uittrekken. Ten eerste hoeft u niets uit te geven aan onderdak, want u heeft altijd een schaapskooi klaarstaan op het dak van uw auto. Er zijn nog kosten voor voedsel, brandstof, campings indien nodig en andere uitgaven.

Bekijk de video hieronder, waarin gepassioneerde kampeerders vertellen over hun 16-daagse kampeertrip naar Noorwegen. Ze laten je hun reisroute zien en wat ze onderweg hebben betaald. Tot slot krijgt u nog een aantal nuttige tips en trucs van de twee om zo goed mogelijk voorbereid op vakantie te gaan.

Varianten, modellen en tips

Welke daktent is de beste? Als u een daktent wilt kopen, kan het ene of het andere model geschikter zijn, afhankelijk van de lengte van de reis, de regio, de route en het aantal personen waarmee u reist. Natuurlijk zijn er verschillende fabrikanten, zoals Campwerk, die een groot aantal verschillende daktenten hebben, dus er is voor elk wat wils. Allereerst moet u zich afvragen of u de voorkeur geeft aan een opvouwbare instapdaktent of een daktent met harde schaal. De laatste ziet er niet alleen beter uit, maar biedt ook veel meer ruimte en opbergruimte, is robuuster, beter geïsoleerd en droogt sneller. Om maar een paar voordelen te noemen. Een opvouwbare tent is echter ideaal voor beginnende kampeerders.

Als u met 4 of 5 personen wilt reizen, moet u ervoor zorgen dat er individuele scheidingswanden zijn, zodat kinderen en ouders, bijvoorbeeld, ’s nachts wat meer privacy hebben. Idealiter zou er natuurlijk ook een geïntegreerde matras en ladder moeten zijn, zodat u zich onderweg nergens zorgen over hoeft te maken.

Voordelen van een opvouwbare tent

 • Ideaal voor beginners
 • Lichter dood gewicht
 • Kan gemakkelijk worden gemonteerd en gedemonteerd
 • Geïntegreerde matras en ladder
 • Uitbreidbaar met voortent / luifel

Voordelen van een hardshell daktent

 • Grote slaap- en gebruiksruimte
 • Geschikt voor meerdere personen
 • Robuust en stabiel
 • Niet voelbaar tijdens het rijden (zelfs niet bij harde wind)
 • Snel en gemakkelijk te openen en te sluiten
 • Goed geïsoleerd / weer- en hittebestendig
 • Massief dak (bescherming bij bijv. hagel)
 • Ontwerp van hoge kwaliteit

Vakantie met een daktent: Waar moet ik rekening mee houden?

Nu u wat meer te weten bent gekomen over reizen met een daktent, kunt u zich voorstellen waarom het de beste manier van reizen is voor gepassioneerde kampeerliefhebbers! Je bent volledig flexibel, kunt overal parkeren en zo hard rijden als je wilt. Overal en altijd kunt u in een handomdraai en zonder moeite een grote en supercomfortabele leefruimte creëren, met behoud van het unieke gevoel van slapen onder de open hemel! Klinkt alsof je klaar bent om te gaan? Om eventuele vragen te verduidelijken, kunt u hier alles te weten komen over de weg die u moet afleggen.

Welke auto is geschikt?

Welke auto is eigenlijk het meest geschikt voor een daktent? Zoals reeds uitgelegd, maakt het niet uit welk model auto het is. Een daktent kan eigenlijk op elke auto worden gemonteerd, zolang de dakbelasting maar minstens 50 kg is, wat bij de meeste auto’s het geval is. Alles wat u nodig heeft zijn de juiste dakdragers en u kunt een daktent opzetten – of het nu voor 2, 3, 4 of 5 personen is!

Standplaats, parkeerplaats en camping

Waar mag ik staan met een daktent? Zijn er regels waaraan ik me moet houden op de weg? In het algemeen kunt u uw auto en daktent op elke camping parkeren en er overnachten. In Europa is het ook toegestaan om uw daktent op openbare parkeerplaatsen te parkeren, zodat u op elk moment kunt pauzeren. Als de daktent is ingeklapt, steekt hij nauwelijks af tegen de auto. Daarom kunt u hem net als een gewone auto gebruiken. Als u de tent wilt uitklappen en de nacht wilt doorbrengen, moet u een grotere staanplaats of camping kiezen om u zo comfortabel mogelijk te voelen.

Installatie op het dak

Hoe krijg ik de daktent eigenlijk op het dak van mijn auto? Voordat u aan uw reis begint, wordt de daktent op het dak van uw auto gehesen, bij voorkeur door twee specialisten, compleet maar opgevouwen, en vervolgens op de dakdragers geschoven. Natuurlijk moeten deze van tevoren op uw auto worden gemonteerd. Als de voertuighoogte te hoog is, kan de autotent ook met een vorkheftruck op het dak worden gehesen. Dit wordt echter allemaal geregeld bij de aankoop, zodat u zich zelf nergens zorgen over hoeft te maken en gewoon weg kunt rijden met de afgewerkte daktent.

Accessoires en andere uitrusting

Last but not least kunt u zich afvragen of u nog extra accessoires voor de daktent nodig hebt. Uw daktent wordt meestal geleverd met een geïntegreerde matras, ladder en, in het beste geval, muskietennetten voor de ramen en de ingang. Indien nodig kunt u ook een geschikte matrasonderlaag kopen om vocht en vuil buiten te houden. Anders zijn er misschien geschikte hangkasten, zodat u zelfs in de tent alles netjes kunt houden.

Als u met uw dierbaren meerdere dagen of zelfs weken op reis gaat, is het de moeite waard te overwegen te investeren in een bijzettent, voortent of vouwwagen. Dit zal uw leefruimte aanzienlijk vergroten, waardoor uw vakantie een zorgeloze, ontspannen en onvergetelijke tijd wordt door de talrijke gebruiksmogelijkheden.

U kunt deze accessoires ook gebruiken op langere reizen:

 • Uitbreiding tent of luifel voor uitbreiding
 • Zonnescherm als zon- en privacybescherming
 • Wandkasten voor orde in de tent
 • Matrasonderlaag tegen vocht en vuil
 • Muggengaas voor ramen en ingang (deels reeds geïntegreerd)

Tips! Populaire bestemmingen om te kamperen

Nu bent u veel te weten gekomen over de nieuwe hype rond de daktent en vooral een kampeervakantie met een daktent. Nu u goed geïnformeerd en voorbereid bent voor een kampeervakantie met uw geliefden, hoeft u alleen nog maar de juiste route uit te stippelen. Welke plaatsen zijn het beste om te kamperen? Waar moet ik beginnen en hoe lang moet ik in elke regio blijven? Natuurlijk kunt u uw reis individueel plannen en volledig spontaan op pad gaan. Dat is het mooie van een daktent! U hebt een slaapplaats waar en wanneer u maar wilt, dus u bent volledig flexibel en kunt uw vakantie plannen zoals u dat wilt.

Hier volgen enkele tips voor populaire, idyllische en mooie plaatsen om te kamperen:

 • Oostzee (b.v. Rügen, Usedom)
 • Noordzee (b.v. Sylt, Borkum)
 • Meren in Beieren (Chiemsee, Eibsee, Hopfensee)
 • Regio’s rond de Moezel
 • Hars
 • Zwarte Woud
 • Berlijn / Hamburg (mix van stad en natuurvakantie)