Daktent lifestyle: gezinsvriendelijk, voordelen & alternatief voor camper?! – 5 reisverhalen

Daktent lifestyle – dicht bij de natuur, een gevoel van vrijheid en tegelijkertijd puur avontuur en ontspanning! Een reis met een daktent garandeert dit alles. Elke ochtend bent u vrij om spontaan te beslissen waar en wanneer u wilt gaan. Deze gepassioneerde kampeerders hebben hun droom waargemaakt, hun stressvolle dagelijkse leven achter zich gelaten, een daktent gepakt en zich in een kampeeravontuur gestort. Hier doen zij verslag van hun ervaringen en de unieke belevenis van hun meerdaagse of weeklange daktententocht. Klik hier om terug te gaan naar de reistrend: daktent & camping.

Kamperen met een daktent: wat u moet weten

Allereerst wat interessante informatie over de daktent en vooral over het reizen met een daktent. Een daktent is waarschijnlijk de meest comfortabele manier om een vakantie in de natuur door te brengen. U kunt uw vakantie direct na de montage op het dak beginnen en bent volledig flexibel in uw reisregelingen. Het geheel is met een handomdraai opgezet op de camping. Met een geïntegreerde matras en ladder beschikt u over een enorme, comfortabele slaap- en leefruimte, klaar voor individueel gebruik. En niet te vergeten, het beste aan de daktent: de unieke prijs-kwaliteitverhouding. Vanaf 1.500 euro kunt u uw droomdaktent op uw auto laten monteren en genieten van een onbezorgde en onvergetelijke vakantie – met z’n tweeën of met het hele gezin!

Dit zijn de voordelen van het reizen met een daktent:

 • In enkele seconden op te zetten met slechts één handbeweging
 • Enorme slaap- en woonruimte voor maximaal 5 personen
 • Ook ideaal voor gezinnen met kinderen
 • Meest comfortabele reisoptie
 • De nabijheid van de natuur en een uniek gevoel van vrijheid
 • Flexibele dag- en reisregelingen
 • Normaal voortgezet gebruik van de auto (geen snelheidsbeperking enz.)
 • Monteerbaar op elke auto
 • Ongelooflijke waarde voor je geld

Gemaakt in Duitsland: Campwerk

Onze aanbeveling? Campwerk. Technologie, kwaliteit en stabiliteit. De prijzen beginnen bij 1.200 euro voor een tweepersoonstent.

Wilt u meer algemene informatie over de hype rond het kamperen met een daktent? Lees dan hier alles over de voordelen, opzet, kosten, verschillende modellen en veelgestelde vragen: Daktent trend!

Daktent: Alternatief voor de camper?!

In deze eerste video vertellen gepassioneerde kampeerders over hun vierweekse reis met de daktent. Nadat ze verschillende reismogelijkheden hadden uitgeprobeerd, zoals de kofferbak van hun auto en een camper, kwamen ze bij de daktent terecht! Is een daktent de beste reisoptie en het beste alternatief voor alle andere varianten? Hier delen de twee hun ervaringen met het reizen met een daktent met u, beantwoorden zij veelgestelde vragen en laten zij u de voor- en nadelen van het gebruik van een daktent zien, of liever gezegd leggen zij u deze uit. Om te beginnen: de vraag of de daktent het betere alternatief is voor de kampeerauto kan bevestigend worden beantwoord.

Van de Dolomieten naar Venetië

Hier kunt u de twee avontuurlijke reizigers Anna en Mario vergezellen op hun kampeertocht van de Dolomieten naar Venetië. In deze video kunt u zien welke mooie plaatsen zij bezochten, wat zij meemaakten en hoe ontspannen en comfortabel je kunt kamperen met een daktent. Bovendien onthullen ze enkele nuttige tips die het leven op de camping veel gemakkelijker maken.

Dit is hoe duur een road trip met een daktent is

Wat kost een daktent trip me eigenlijk? In het begin moet je de volledig uitgeruste daktent kopen, maar dan hoef je niet te betalen voor accommodatie onderweg. U hoeft alleen te betalen voor voedsel, kookgerei, brandstof, excursies, overtochten per veerboot en andere uitgaven. In deze video vertellen kampeerfans Anna en Mario over hun 16-daagse reis met de daktent, hun route en hun ervaringen onderweg. Bovendien laten ze je in detail zien wat ze hebben uitgegeven en waaraan en geven ze je nuttige tips voor je eigen daktentreis.

Je zult hiervoor moeten betalen:

 • Daktent incl. uitrusting (gekocht of gehuurd)
 • Kookgerei (gasfornuis, koelbox, enz.)
 • Eten en catering voor onderweg
 • Andere kampeeraccessoires (voortent enz.)
 • Brandstof
 • Overtochten per veerboot (+tol indien van toepassing)
 • Tarieven voor campings
 • Extra excursies

Laten we het optellen:

Ca. 848,50,- Euro per persoon voor de complete reis (incl. gehuurde daktent)

Noorwegen met de daktent: Tocht naar de Lofoten

Dit koppel houdt ook van de natuur en vooral van kamperen! Voor hen is de ultieme oplossing: reizen in een daktent! Hier nemen ze je mee op hun reis van enkele weken naar Noorwegen en geven ze je tips voor je eigen reis! Ze laten zien wat de voordelen van een daktent zijn, hoe comfortabel hij echt is en waar u rekening mee moet houden als u op reis gaat. Zelfs harde wind en regen kunnen hun vakantie niet bederven – hun oplossing? Bekijk het in deze video.

Dak tent kamperen met het gezin: 10 tips!

Ook als u met uw hele gezin wilt gaan kamperen, is de daktent een zeer goede en zorgeloze optie. Hier kunt u een familie begeleiden op hun kampeervakantie, inclusief kinderen. Zij laten u zien hoe u het beste te werk kunt gaan en waar u rekening mee moet houden om het meeste uit een daktentvakantie te halen tijdens hun reis. Of het nu gaat om aanbevelingen voor de paklijst, handige outdoor lifehacks of tips voor koele nachten – bekijk deze video voor de top 10 tips en trucs van dit gezin voor een ontspannen kampeervakantie met een daktent.

10 tips en trucs:

 1. Neem niet te veel mee.
 2. Alleen het meest noodzakelijke speelgoed
 3. Elektrische deken voor koude nachten
 4. Dozen in plaats van koffers
 5. Gaffers en kabelbinders
 6. Fee lichtjes
 7. Tapijt of dekzeil
 8. Gebruik ladder verstandig
 9. Speel veilig
 10. Warme outdoorkleding

Daktent: kampeervakantie met de auto – Travel Trends

De meest comfortabele manier om in de natuur te slapen! Tegenwoordig wordt kamperen steeds populairder bij jong en oud, en vooral het reizen met een daktent op de auto wordt steeds meer een trend! Een daktent overtuigt door zijn volledig flexibele reismogelijkheden, snelle en eenvoudige opbouw, comfortabele leef- en slaapruimte en een onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding. U kunt meteen aan uw vakantie beginnen en naar elke plek reizen die u maar wilt, en met een daktent bent u verzekerd van ontspanning, avontuur en het gevoel dicht bij de natuur te zijn. Als dat niet klinkt als het perfecte plan voor je volgende vakantie! Hier kunt u alles te weten komen over een kampeertocht met een daktent! Het overzicht, Travel Trend:

Camping: Trend Individueel Reizen & Natuur

 1. Camping Trend: Overzicht, prijzen & statistieken

Camping Trend: Overzicht, prijzen & statistieken

Waarom schrijf je over daktenten? Omdat we van ze houden en van kampeervakanties, net als miljoenen (~18% van de 20- tot 60-jarigen) Duitsers. Al vele jaren is er een beweging gaande die steeds groter wordt: Individueel reizen! Vakantie in een tweepersoonstent, gezinstent,“busleven” of camping – er zijn in Duitsland inmiddels miljoenen liefhebbers van kamperen, zoals u dadelijk in de statistieken zult zien.

Op Youtube, Instagram en TikTok zien we avontuur, kampvuren en pure natuur. Maar wat is de beste manier om te reizen? Er zijn verschillende mogelijkheden, van een eenvoudige tent tot een grote, logge camper; compleet met douche, kampeerkeuken, 4K-scherm en slaapkamer.

Vanlifeverhalen: Reizen met de bus

Voordelen, ervaringen, low budget DIY uitbreiding & financiering bestelwagen tour – kamperen wordt steeds populairder bij jong en oud en vooral het reizen in je eigen bestelwagen is een optimale optie om er even helemaal uit te zijn en te genieten van het gevoel van volledige vrijheid en dicht bij de natuur! Deze enthousiaste natuurliefhebbers hebben de stoute schoenen aangetrokken en zijn op kampeeravontuur gegaan met hun eigen camper.

Wat voor anderen volslagen krankzinnig maar tegelijkertijd fascinerend klinkt, is voor deze kampeerders een vervulde levensdroom! Bekijk hier enkele van de vanlife-verhalen, waarin zij verslag doen van hun ervaringen onderweg en, in het beste geval, u inspireren met tips en trucs voor uw reis!