Lean Canvas Deel 3/3: Marketing en financiën (kosten/opbrengsten) – Marketing Podcast

Marketing en geld! In deel 3 van het Lean Canvas hebben we het over de laatste 3 van de 9 stappen: marketing, kosten en inkomsten. Natuurlijk alleen ultra verkort, maar met veel kennis en oefening. Van online marketing (zoals social media) tot offline marketing rond POS, beurzen en direct mail, ja dat klopt…. Brieven! De laatste grote focus is je inkomstenstroom: Hoe verdien je geld? Maar belangrijker nog, hoe maak je van klanten echte terugkerende klanten om de “customer lifetime value” te verlengen? Dit is wat u leert in het derde deel van het Lean Canvas (het ontwikkelen van een business idee).

Lean Canvas (3/3): Marketing & Geld!

Terug naar overzicht: Marketing Podcast.

Lean Canvas Special: Alle Onderdelen

  1. Deel: Probleem, oplossing en USP
  2. Deel: Kerncijfers, oneerlijk voordeel en doelgroep
  3. Deel: Marketing en Financiën

Stream en leer nu gratis op:

Korte marketingvideo’s: Lean Canvas

Meer marketing snippets? Volg ons ook op Youtube. Onderwerp van de week:

  1. Marketing: Offline, Online en Sociaal
  2. Geld: kosten, inkomsten, geld verdienen

Als keynote spreker laten we tot 200 deelnemers in onze workshop zien hoe je een bedrijf opbouwt. Een onderdeel hiervan is het Lean Canvas. Een eenvoudige manier om bedrijfsideeën te ontwikkelen en te testen. Op de tweede dag presenteren 40 groepen dan hun bedrijfsideeën. Het is een beetje zoals “Höhle der Löwen”, de TV serie die je waarschijnlijk kent. Maar vóór de pitch moet er een solide bedrijfsidee zijn. In deze podcast aflevering, praten we over dat en andere dingen.

Marketing: Offline, Online en Sociaal

De marketingmix wordt steeds meer gediversifieerd. Elke maand komen er nieuwe portals, mogelijkheden of zelfs hele platforms bij, zoals TikTok op dit moment. Maar ook bestaande platforms breiden de mogelijkheden voor reclame en verkoop uit, zoals momenteel het geval is met Instagram Shopping. Tegelijkertijd mag offline marketing niet worden vergeten: Beurzen, brieven en vooral POS. Wij nemen u mee en geven u een paar impulsen voor uw marketingmaatregelen. Alles in de algemene context van de ontwikkeling van bedrijfsideeën in het Lean Canvas.

Geld: kosten, inkomsten, geld verdienen

Eindelijk geld verdienen! Het laatste deel van onze Lean Canvas special gaat over financiën. Natuurlijk alleen in een uiterst verkorte vorm, zoals u in het volgende zult zien. Toch zullen we ingaan op enkele interessante verdienmodellen waar u misschien nog niet aan had gedacht voor uw bedrijf. Verkoop, licenties, freemium, een beetje inzicht in de wereld van inkomsten. Deze zijn ook uw laatste stap in het creëren van het Lean Canvas.

Lean Canvas Special: Alle Onderdelen

Hier vindt u een overzicht van alle onderdelen van de Lean Canvas Special:

Deel: Probleem, oplossing en USP

Deel 1: Probleem, oplossing en USP

Deel: Kerncijfers, oneerlijk voordeel en doelgroep

Deel 2: Kerncijfers, oneerlijk voordeel en doelgroep