Lean Canvas Deel 1/3: Product & USP | Frieten zijn saai! – Marketing Podcast

Bedrijfsideeën ontwikkelen en valideren in 9 stappen. In aflevering #4 leert u over het Lean Canvas! Het eerste deel gaat over uw product, het bedrijfsidee zelf. Dit betekent 1) het probleem, zodat u de beste 2) oplossingen vindt en uw 3) gebruikersbelofte, d.w.z. uw USP. Ook, de tip van de week: Instagram Shopping! Nu direct in de app menubalk. Plus, zoals altijd, veel kleine marketing hacks uit het dagelijks leven.

Podcast aflevering op Spotify: Lean Canvas (1/3) Special

Terug naar overzicht: Marketing Podcast.

Stream en leer nu gratis op:

Lean Canvas voor uw bedrijfsidee: zoek & test het

Je wilt je eigen zaak beginnen? Je wilt je eigen bedrijf opzetten, je eigen start-up? Dan heb je een goed zaken idee nodig! Enkele malen per jaar hebben wij een zeer bijzondere workshop, met meer dan 200 deelnemers. In een notendop, het is vergelijkbaar met “The Lion’s Den” dat je kent van TV. Alleen, met de extra van een dag coaching met onze experts en mentoren, dan komt de grote dag en de dag plaatsen. 200 mensen, 40 groepen, 40 ideeën, maar wat is de beste manier om te beginnen?

Wat is het Lean Canvas?

Wat is het Lean Canvas? Het Lean Canvas is een variant van het Business Canvas. Het helpt u bij het vinden en valideren van zakelijke ideeën in nieuwe eenvoudige stappen. Validatie betekent nagaan en bewijzen dat een bedrijfsidee winstgevend is of zal zijn. In deze special van onze Marketing Podcast behandelen we het Lean Canvas in drie afleveringen. In elk geval in 3 van de 9 stappen.

In deel 1 leert u over het probleem, de oplossing en uw USP. In het tweede deel(Lean Canvas #2) hebben we het over kengetallen, doelgroepen en het oneerlijke voordeel. Deel 3(Lean Canvas #3) behandelt vervolgens het grote onderwerp marketing en de daaruit voortvloeiende kosten en inkomstenbronnen.

Banken, investeerders… Werknemers vinden (aanwerving)

In de Marketing Podcast en deze special leer je de eerste stap, het ontwerp van je business idee, gratis! Je hebt dit nodig om je pitch en je business plan te ontwikkelen. U hebt beide nodig om investeerders en banken van uw verdiensten te overtuigen. Tenslotte hebt u beide concepten nodig in het dagelijks leven, b.v. wanneer u klanten van uw product wilt overtuigen of wanneer u nieuwe werknemers wilt aanwerven. Deze stappen zullen in volgende afleveringen uitvoerig worden besproken. Leer marketing voor uw eigen bedrijf, stap voor stap.

Een solide, goed doordacht, aantoonbaar winstgevend idee is wat werknemers, banken en investeerders van u als oprichter verwachten. Daarom wilden wij in deze Lean Canvas Special elke afzonderlijke stap onder de loep nemen, met praktische voorbeelden, zodat u begrijpt hoe zo’n Lean Canvas is opgebouwd. Hoe diep moet je gaan zodat je pitch uiteindelijk overtuigend is.

Meer in de Marketing Podcast

Wil je meer afleveringen van onze marketing podcast? Kleine videofragmenten over de afzonderlijke onderwerpen, van sociale-mediamarketing tot drukwerk en het opzetten van een bedrijf, met tips en beste praktijken uit internationale projecten. Hier vindt u het overzicht

  • Marketing Podcast

Marketing Shorty: Lean Canvas

Nog meer marketing snippets? Volg ons ook op Youtube. Onderwerp van de week:

  1. Lean Canvas Deel 1: Probleem, Oplossing & USP

Als sprekers laten we in onze workshop tot 200 deelnemers zien hoe ze een bedrijf kunnen opbouwen. Een onderdeel hiervan is het Lean Canvas. Een eenvoudige manier om bedrijfsideeën te ontwikkelen en te testen. Op de tweede dag presenteren 40 groepen hun bedrijfsideeën. Het is een beetje zoals “Höhle der Löwen”, de TV serie die je waarschijnlijk kent. Maar vóór de pitch moet er een solide bedrijfsidee zijn. In deze podcast aflevering, praten we over dat en andere dingen.

Lean Canvas Deel 1: Probleem, Oplossing & USP

 

Lean Canvas Special: Alle Onderdelen

Hier vindt u een overzicht van alle onderdelen van de Lean Canvas Special:

Deel: Kerncijfers, oneerlijk voordeel en doelgroep

Deel 2: Kerncijfers, oneerlijk voordeel en doelgroep

Deel: Marketing en Financiën

Deel 3: Marketing en Financiën