Testomgeving voor webdesign: Photoshop-handleiding voor managers en reclamebureaus

Webdesigners moeten altijd de vinger aan de pols houden bij reclamebureaus. De realiteit is vaak anders. Als consultant zie ik in reclamebureaus vaak wanhopige pogingen om snel in Photoshop te werken. Voor een paar icoontjes gaat al snel een hele dag werk van de werknemer verloren. Maar de basis van schermontwerp kan zo simpel zijn. In mijn nieuwe Photoshop video tutorial laat ik je op een eenvoudige manier zien hoe je snel schermontwerpen kunt maken, bijvoorbeeld voor presentaties. Als je de basis begrijpt, kun je je snel een weg banen naar meer complexe Photoshop lagen en mock ups maken met honderden lagen. Maar eerst, gaat het over de basis! De handleiding komt direct na de video handleiding.

Photoshop-handleiding: Webontwerp of schermontwerp

Handleiding – Snel schermontwerp of webontwerp in Photoshop

Schermafbeelding van het scherm via de printknop (Windows), rechtsboven

Photoshop, maak een nieuw project. Photoshop geeft je direct de juiste afmetingen, meestal HD 1920×1080. Afhankelijk van het scherm, natuurlijk, zal het anders zijn. Als u twee schermen hebt, is er een tussenstap: u moet de afbeelding bijsnijden. U kunt dit gemakkelijk doen met Ctrl + Alt + C. Hier vind je meer Photoshop sneltoetsen.

Maak een nieuwe laag, maak een groep, maak een masker en je kunt beginnen! Natuurlijk vind je ook een Photoshop tutorial > Lagen, maskers en groepen

Uiteindelijk kunt u alles opslaan voor gebruik op het web en op apparaten, zodat u het snel kunt verzenden of meenemen naar een presentatie voor een klant.

[shortcode-variabelen slug=”adsense-content”]