KMO & Social Media Marketing: 5 vragen aan onze expert – Interview in een magazine

Kleine en middelgrote bedrijven kunnen veel reclamebudget besparen via social media marketing, want een eenmaal gestarte community is blijvend. Community, reclame, klantenservice en rekrutering, bedrijven kunnen alleen winnen met hun eigen social media-account. In het interview van vandaag met [ DEMNÄCHST ] hebben we gefilosofeerd over KMO’s (kleine en middelgrote ondernemingen) en hun kansen en risico’s op het gebied van social media marketing. Hier is een uittreksel van 5 spannende vragen aan eigenaar en social media expert Stephan M. Czaja.

Social media marketing voor kleine en middelgrote ondernemingen

Waarom is aanwezigheid op socialemediakanalen nuttig voor kmo’s, wat kunnen ze ermee bereiken?

De aanwezigheid van kleine en middelgrote ondernemingen op sociale kanalen is zo belangrijk omdat zij veel geld besparen! In het verleden moest elk klein bedrijf nog steeds flyers drukken en veel werktijd verspillen door mensen te overtuigen van nieuwe producten.

Vandaag de dag kunt u als klein bedrijf, zelfs op het platteland of zonder grote financiële middelen, de hele wereld bereiken. Sociale netwerken bieden 1:1-communicatie, alsof je een lokaal bedrijf hebt in elke stad ter wereld. Neurenberg, München, Berlijn, Hamburg, geen afstand is ver en elke communicatie is slechts een muisklik verwijderd.

U kunt in contact komen met uw fans, en u kunt ons ook vragen stellen of suggesties doen. Anders kunnen complexe en dure websites veel slanker worden, aangezien veel van de merkcommunicatie via sociale netwerken kan verlopen.

Niet alleen op het gebied van marketing, maar ook wat PR betreft, zijn sociale media een uitstekend hulpmiddel: Wij bereiken onze klanten vaak sneller dan een persartikel zou kunnen. Nieuwe producten, aankondigingen, maar ook vacatures voor de aanwerving van personeel – gratis. Sociale-mediakanalen bundelen verschillende marketinginstrumenten, omdat ze nog veelomvattender zijn dan velen denken.

Als onlinewinkel kunnen we bijvoorbeeld onze Facebookpagina koppelen aan Instagram. We kunnen een online winkel op Facebook opzetten, de producten aan Instagram koppelen en onze volgers kunnen ook op Instagram winkelen. Op deze manier kunt u zelfs werken als een online winkel over netwerken heen.

Welk platform is het beste?

Waar kleine en middelgrote ondernemingen op moeten letten is de keuze van het sociale netwerk. Beheer kost immers tijd en moet regelmatig gebeuren, bij voorkeur dagelijks. Nieuwe postings, commentaren, kleine en grotere afbeeldingen, als u uw social media beheer winstgevend wilt maken, moet u er elke dag werk in steken en ook de nodige middelen vrijmaken voor uw medewerkers.

In het verleden kon je zeggen, sta op Facebook, dat is genoeg. Vandaag is het juiste sociale netwerk niet meer zo gemakkelijk te definiëren. Kortom, Facebook is en blijft de klassieker en, met het grootste aantal gebruikers, ook de topdog. Omgekeerd moet je ook in Facebook reclamebudget investeren, want organisch bereik is moeilijk te bereiken.

Op Instagram is het gemakkelijker om organisch bereik te bereiken, maar sommige functies die op het sociale netwerk Facebook beschikbaar zijn, ontbreken. Daartoe behoren bijvoorbeeld directe links, bijv. naar onze onlineshop via https://www.onlineshop.com/xy. Zonder links, kunnen we minder verkopen. Instagram is een must voor bedrijven in de mode en de hele lifestyle-industrie.

Bedrijven die over de nodige capaciteiten en vooral voldoende belangstelling beschikken, kunnen een YouTube-kanaal beheren. Het maken van inhoud voor YouTube is echter veel tijdrovender en vereist goede concepten die werken op YouTube. De meeste middelgrote en grote bedrijven bestrijken dit gebied via hun agentschap voor sociale media.

De investering is het waard! Omdat het bereik dat het midden- en kleinbedrijf hier opbouwt, permanent beschikbaar is. Dus ons bedrijf groeit met één potentiële bezoeker per dag met elke nieuwe volger.

Voor de kwalitatieve beoordeling van het bereik op de afzonderlijke netwerken kan worden gezegd: hoe meer tijd je moet investeren in het creëren van inhoud, hoe kwalitatiever het aantal fans. Op Facebook is inhoud relatief eenvoudig te creëren, je kunt zelfs links of andere websites delen zonder zelf inhoud te hoeven creëren. Anderzijds is het organische bereik zeer klein. Als uw Facebook-account 10.000 fans heeft, bereikt een enkele organische post misschien maar 100 of 200 mensen. Met andere woorden, zo goed als niets.

Op Instagram moet je meestal veel meer tijd nemen voor interessante inhoud, voor foto’s en video’s. De inhoud moet ook interessant en altijd nieuw zijn, zodat je volgers voor je Instagram-account genereert. Maar met een kanaal van 10.000 fans, bereik je ook ongeveer 1.000 mensen. YouTube is momenteel de topklasse, met ongeveer 10.000 fans kun je in feite 7.000 of 8.000 mensen bereiken. Het creëren van inhoud is echter zeer tijdrovend, aangezien het niet alleen videoproductie vereist, maar ook moderatie en een goed storyboard.

Dit is hoe de drie belangrijkste sociale netwerken in 2018 kunnen worden beoordeeld

YouTube en Pinterest worden beschouwd als een insider tip, vooral als een bron van backlinks op het gebied van zoekmachine optimalisatie. YouTube is daarom ook de duurste bron voor influencers en bloggers in sociale netwerken, gemeten naar totaal bereik. Degenen die dat kunnen, plaatsen hun links in de beschrijvingen van video’s die het goed doen, bijvoorbeeld door influencer marketing of door het creëren van hun eigen content.

Op Pinterest maak je verschillende galerijen met foto’s. De foto’s hebben dan individuele titels en beschrijvingen. Maar de galerijen hebben ook individuele titels en beschrijvingen. Als u hier een groot aantal galerijen verzamelt en een interessante en niet al te drukke sector vindt, kunt u goede links verzamelen voor uw eigen project.

Twitter is alleen interessant voor grote naamloze vennootschappen en publieke figuren. Voor kleine en middelgrote ondernemingen speelt Twitter meestal geen rol. In verband met succes en inspanning moet men geen tijd verspillen met Twitter. Tenzij je een groot publiek bedrijf bent of een publiek figuur, want tweets worden vaak opgepikt door de media.

Kortom, Facebook met een gepast reclamebudget, Instagram met een creatieveling en voldoende tijd, en YouTube als je als leidende persoonlijkheid veel eigen inzet hebt! YouTube kost veel tijd en is, in tegenstelling tot Facebook en Instagram, niet zo gemakkelijk te controleren, eenvoudigweg vanwege de complexe productie van inhoud en de daaruit voortvloeiende onregelmatige postings. Anderzijds biedt YouTube een krachtig en vooral duurzaam instrument, aangezien goede video’s zelfs na jaren nog steeds hoog worden gerangschikt door het algoritme van de videozoekmachine. Dus als u een evergreen maakt in een onderwerp, bijvoorbeeld ook voor video’s als: “Hoe repareer ik mijn toiletbril” of “Winterbanden – auto’s winterklaar maken”, kunt u uw product vele jaren lang helemaal gratis op de markt brengen. Dit is waar de grote magie van YouTube ligt.

Hoeveel tijd / mankracht moet een klein bedrijf inplannen als het actief wil zijn op sociale media?

Voor werk in sociale medianetwerken moet zeker een dagelijks tijdslot worden opgenomen. Een grote geheime truc van social media-bureaus is om eerst online tools te gebruiken om content van tevoren te plannen. Op deze manier kan een social media manager elke twee weken content vooraf inplannen, zodat hij of zij zich kan richten op andere dingen van dag tot dag, bijv. ontwerpen, shoots, interactie met fans, afhankelijk van hoe groot je je social media marketing opbouwt. Voor kleine bedrijven kan de tijd natuurlijk worden gebruikt voor andere werkprocessen. Gebruik daarom, als A&O voor uw social media manager, een online tool om postings vooraf te plannen.

Als u aan sociale-mediamarketing doet, moet u 2 uur per dag voor uzelf of uw personeel uittrekken. Afhankelijk van het bedrijf kunt u eenvoudige inhoud uit het dagelijkse leven creëren of moet u dingen van een hogere kwaliteit laten maken, bv. fotoshoots met modellen en producten.

Afhankelijk van de situatie zijn er natuurlijk nog een paar werkuren of zelfs dagen. Als u het zich kunt veroorloven, moet u een fulltime social media manager in dienst nemen, want uiteindelijk gaat het om meer dan alleen de ondersteuning. Er zijn zoveel andere functies die een social media manager in het bedrijf kan vervullen, maar advertenties alleen zijn al zo effectief dat de investering van tijd voor de eerste optimalisatie de moeite waard is.

Met een fulltime social media manager heeft een middelgroot bedrijf al een goede slag geslagen. Bovendien zijn er natuurlijk middelgrote bedrijven die meer willen dan alleen ondersteuning en een beetje reclame. Hier gaat het om merksamenwerkingen, samenwerking met influencers en bloggers, maar ook om meer uitgebreide social media-campagnes die extra budget vergen. Dus in de verhouding van twee uur per dag tot fulltime, is de optimale tijdsbesteding voor social media marketing in kleine tot middelgrote bedrijven.

Waar kunt u op letten bij het interviewen van uw nieuwe social media manager?

Het is belangrijk om tijdens het gesprek voldoende referenties te tonen en vooral enkele details van het project te laten toelichten. Uw nieuwe social media manager moet zeker kennis hebben van het beheren van kanalen. Hij of zij moet ook minstens één kanaal met meer dan 10.000 fans hebben beheerd. Hij of zij moet vertrouwd zijn met ontwerpen, maar ook met het creëren van creatieve inhoud. Hij of zij moet in zijn of haar slaap advertenties en doelgroepen kunnen creëren.

U kunt ook vragen naar een of twee andere details, vooral advertenties, als een online winkel: Wat was de beste klikprijs en hoe werd die bereikt? Het gaat hier met name om het split-testen van verschillende advertenties, zodat na het uitspelen van een bepaalde hoeveelheid reclamebudget de meest effectieve eruit kunnen worden gefilterd. Als je al deze onderwerpen zelfverzekerd en gedetailleerd kunt beantwoorden in je interview als social media manager, moet je kunnen helpen!

En als laatste: Welke hulpmiddelen beveelt u aan en waarom is het over het algemeen nuttig om ze te gebruiken? (Ik dacht aan Hootsuite, Canva, Buffer, Pablo, Google Alerts en Fanpage Karma, maar misschien heb jij een ander goed idee).

Op het gebied van onlinetools voor sociale media-activiteiten zijn er veel goede aanbevelingen. Er moet beslist altijd een instrument zijn om inhoud vooraf te plannen. Bijvoorbeeld, Hootsuite of Buffer. Hiermee kunt u uw social media postings van tevoren plannen. Dit helpt niet alleen om elke dag tijd te besparen, omdat elk proces elke dag opnieuw zou moeten worden uitgevoerd, maar ook eventuele ziektedagen van de socialemediabeheerder en vakanties kunnen slim worden vermeden.

Daarnaast zijn er meer specifieke tools voor de afzonderlijke sociale netwerken, bv. monitoringtaken voor Facebook YouTube of Instagram. Er zijn ook verschillende goede aanbevelingen hiervoor, en u moet zeker een van deze instrumenten gebruiken als u het succes van activiteiten in sociale netwerken wilt evalueren. Voor Facebook en YouTube zijn er programma’s zoals Radrly of Echbot.