Conversieverhoging via modal box

Vandaag had ik een speciale opdracht voor een klantenproject. In principe, gaat het over de website (CMS, WordPress) van een coaching aanbod. De nieuwsbrieffunctie op de website van de klant speelt een belangrijke rol bij klantenbinding en -werving. Het moet worden geoptimaliseerd – met andere woorden, wij willen de conversie (“registratie”) van de website verhogen. De opdracht zal er dus in bestaan de website van onze klant te optimaliseren voor “nieuwsbriefregistratie”.

Minimaliseer stuitermogelijkheden

Stel je een wandelpad voor. Ons doel is om aan het eind mensen naar het restaurant te lokken. Hoe meer borden we langs de weg zetten, hoe groter de kans dat bezoekers het pad verlaten. Dus de eerste stap is om het aantal links te verminderen, zijbalken uit te zetten.

Modale doos

Lightboxen zijn al jaren een groot begrip. Je vindt ze in fotogalerijen op veel websites en sociale netwerken. Wanneer u op een afbeelding klikt, wordt deze geopend in een nieuw kader terwijl de achtergrond van de website donkerder wordt.

Modal Popup Boxen

Instellingsopties – gemakkelijk te wijzigen

U kunt hetzelfde principe gebruiken om bezoekers in de beslissende stap te leiden > Modal Box. Om dit te doen, gebruik je modal boxes. Modale boxen bevatten inhoud en actievelden (‘koop nu’, ‘informeer’, ‘registreer’). De link staat nu overal verspreid (in het hoofdmenu, in de voettekst, op de afzonderlijke pagina’s en blogberichten). Telkens wanneer een bezoeker klikt, wordt nu alleen het essentiële gedeelte “nu registreren” geopend. De website hieronder is verduisterd en verdwijnt zo in de achtergrond. Minimale bounce kansen, gelijk aan hogere conversie.

Download en probeer het zelf

Ik heb een tijdje gezocht en ontdekte toen ‘Easy Modal’. Een eenvoudig hulpmiddel waarmee u in een paar minuten modals kunt opzetten. In de basisversie, gratis en met alle functies die kleine bedrijven, zelfstandigen of bloggers nodig hebben. HTML-integratie, direct bewerken van inhoud in de WP-editor en multimedia. Video’s, social media plugins of formulieren kunnen snel en gemakkelijk worden geïntegreerd.

De WordPress Plug In ‘Easy Modal’ van danieliser kan hier worden gedownload:

Eenvoudige Modal Plugin – Downloaden van wordpress.org

Eenvoudige Modale Website – Voorbeelden, Documentatie & Prijzen