Tekstoptimalisatie – zoekmachineoptimalisatie (SEO) met structuur in teksten

Goede teksten zijn essentieel voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Velen bereiken reeds goede resultaten door eenvoudig en schoon te werken. Een goede structuur van de teksten vergemakkelijkt een optimale plaatsing in de zoekresultaten. Het voordeel ligt voor de hand: de teksten zijn lezersvriendelijk (usability), maar tegelijk zijn ze gemakkelijker te identificeren voor zoekmachines zoals Google. U vindt de video direct onder de basisstructuur of rechtstreeks op Youtube. Bent u uw eigen rankings al aan het controleren? In mijn nieuwe videotutorial laat ik je de 3 basisbeginselen zien van het gratis hulpprogramma van Google: Webmasterhulpprogramma’s. U kunt er de rangschikking van zoekmachines mee controleren, maar ook tijdsperioden vergelijken en nog veel meer. Klinkt dat interessant? Dat is zo. Bekijk de gratis video over Google Webmasterhulpprogramma’s voor beginners hier.

Video tutorial – Tekstoptimalisatie met kopteksten (Voorbeeld: WordPress)

Video, voorbeeld en tips voor SEO van de eerste afbeelding:

  • Video tutorial – Tekstoptimalisatie met kopteksten (Voorbeeld: WordPress)
  • Basisstructuur van eenvoudige SEO-teksten – koppen en tekstlengte
  • De optimale tekstlengte voor websites – Dit is hoeveel woorden een tekst nodig heeft
  • Vraag op YouTube: Afbeeldingen, Alt Attribuut & SEO

Basisstructuur van eenvoudige SEO-teksten – koppen en tekstlengte

 

Kop 1 (h1) – Titel van de website, slechts eenmaal gebruikt!

Inleidende tekst – Ca. 80-100 woorden waarin de komende tekst en de inhoud ervan kort en bondig worden samengevat.

Rubriek 2 (h2)

Tekst

Kop 3 (h3) – Altijd als subkop van h2, uiteraard kunnen er meerdere achter elkaar worden gebruikt.

Tekst

Rubriek 4 (h3) – Altijd als subrubriek van h3

Tekst

Rubriek 2 (h2) – Deze wordt gevolgd door dezelfde structuur, opnieuw en opnieuw

Tekst

De optimale tekstlengte voor websites – Dit is hoeveel woorden een tekst nodig heeft

Tip! Teksten moeten altijd in doorlopende tekst worden geschreven. Zij moeten elk zinvolle secties (paragrafen) bevatten. Goede pagina’s bevatten gemakkelijk meer dan 900 woorden tekst. Als u goede lijsten of lange teksten maakt, kunt u ook 50 foto’s, 20 video’s of 3000 woorden gebruiken.

Vraag op YouTube: Afbeeldingen, Alt Attribuut & SEO

Ik wilde deze 4 stappen voor afbeeldingen aan het artikel toevoegen! Afbeeldingen zijn ook een belangrijk element voor zoekmachineoptimalisatie. Niet alleen maken zij de inhoud interessanter voor uw lezers en verhogen zo de verblijfsduur, enz. (dit wordt nu ook Search Engine Expirience genoemd, een nieuwe belangrijke factor voor de beoordeling van pagina’s in de concurrentiestrijd), maar u trekt ook nieuwe gebruikers naar uw pagina in de zoekresultaten voor afbeeldingen.

  1. Trefwoorden in de bestandsnaam – Nog voor het uploaden, moet u uw trefwoorden in de bestandsnaam hebben. Ze komen meestal van de camera en hebben namen als “DCIM2053.jpg”. Hernoem uw afbeeldingen direct voor het uploaden, bijv. “berlin-innenstadt-fruehling-cafe-freund-freudin.jpg”.
  2. Beeldcompressie – Comprimeer je afbeeldingen om ook je laadtijden (pagespeed) te optimaliseren, instructies zijn te vinden in deze tutorial van mij (voor Photoshop en online compressie): Image Compression Video Tutorial #7 – Photoshop en onlinecompressie
  3. Alt-tekst – Gebruik uw zoekwoorden in de alt-tekst.
  4. Vergeet niet – gebruik uw zoekwoorden in de omringende tekst

Leer SEO: Video Tips

Leer zoekmachine optimalisatie en software! Als er ’s avonds tijd over is op het bureau, maak ik video’s met uitleg over social media marketing, Photoshop maar ook zoekmachineoptimalisatie. Een paar gratis SEO life hacks op ons bureau. Wat kost een goede SEO optimalisatie? Niets, als je het zelf doet! Zoals ik al heb laten zien op mijn Youtube kanaal en in vele blog posts, kun je je eigen grote sites bouwen, vooral met WordPress, zelfs hele online winkels met een sterke pre-performance.

Veel succes met leren!