Content Marketing: 7 stappen naar succes – Strategie, SEO, Content Generation

Content marketing praktijk van ons online marketing bureau: De laatste weken komen er steeds meer vragen binnen over “content marketing”. Het lijkt een hot topic te zijn waar veel bureaus op inspringen om dure pakketten samen te stellen. Na mijn interview deze week in Keulen, wilde ik ook wat “inhoud” voor jullie doen! Want, content marketing is in principe vrij eenvoudig. Ja, echt waar. Een snuifje passie voor je project, een cappuccino bij het ontbijt en een open notebook/tablet met een tekstverwerker.

Content marketing is makkelijk. Ja, echt waar.

Eerlijk gezegd, als je boeiende inhoud hebt voor je “lezers”, ben je bezig met content marketing. Als mensen commentaar geven, uw inhoud delen of liken (op sociale media), bent u bezig met contentmarketing. Als je intelligent gelinkte content hebt (website, Facebook, Youtube), doe je aan content marketing. Als u uw gebruikers betrekt bij uw activiteiten (door middel van acties), bent u bezig met contentmarketing. In het kort: schrijven, linken, verkopen. Nogal klassiek, is het niet?

Precies! Zoals u ziet, is de term contentmarketing niet nieuw. Hoewel het door media-agentschappen vaak als een volledig nieuw tijdperk wordt opgevat en verkocht, is content marketing de eenvoudige, klassieke manier om ontvangers (lezers, geïnteresseerden) te werven met kwalitatief hoogstaande inhoud, goed doordacht en altijd met een toegevoegde waarde voor uw lezers.

Dit is wat LinkedIn over het onderwerp zegt:

Der Spiegel – Een klassiek voorbeeld van content marketing

Goede content marketing wordt reeds beoefend door de “meest klassieke” Duitse media. Beschouw bijvoorbeeld Der Spiegel als een tijdschrift. Volgens de consensus produceert Der Spiegel waardevolle inhoud die voor veel lezers interessant is, dus relevantie voor hen heeft en dus van belang is. Ergo, bereik en verblijfstijd door goede inhoud, d.w.z. content marketing.

Nu kun je zien waarom: Daartoe steunt Spiegel niet alleen op één formaat, zoals het gedrukte tijdschrift, maar ook op een gevarieerde mediaportefeuille, bestaande uit diverse off- en onlinekanalen. Je vindt Der Spiegel dus niet alleen op de krantenplank en in je brievenbus, Der Spiegel is natuurlijk ook te vinden op internet, op de eigen website, met links naar alle bladen. Maar je vindt het magazine ook op sociale media zoals Facebook en op tv, elke zondagavond op RTL. Had je geen tijd? Alle inhoud is hier ook beschikbaar op de eigen website, op sociale media en op het eigen Spiegel TV Youtube-kanaal.

Case study: Contentmarketingbureau of zelf doen?

Doe het zelf

Zoals eerder beschreven is content marketing relatief eenvoudig: schrijven, linken, marketen. Deze korte case moet u een idee geven van wat content marketing in zijn meest originele vorm is. Nu vragen wij ons af, hoe kan dit concept worden overgebracht naar een klein bedrijf, d.w.z. content marketing voor iedereen?

Je hebt een systeem nodig (multimedia koppeling)

Laten we dit nu overbrengen naar een plaatselijk bedrijf, bijvoorbeeld een kapperszaak. De kleine kapperszaak bouwt zijn eigen website, die gemakkelijk te implementeren is met een systeem als WordPress (u kunt het hier downloaden). De kleine kapperszaak zet een Facebook fan pagina op en plaatst twee keer per maand een video op Youtube.

Je hebt inhoud nodig (kwalitatieve inhoud)

Op de website van de kleine kapperszaak wordt nu geschreven over praktische tips (van de vakman), over productnieuws of over komende, themarelevante evenementen in de stad. Mensen zullen hem volgen als ze de eerlijkheid zien en als ze de toegevoegde waarde (tips, nieuws, evenementen) voor zichzelf zien! Sommigen van u zullen een blogbericht niet alleen lezen, maar misschien zelfs delen op uw sociale netwerken.

Je hebt bewustzijn nodig (marketing)

Hier komen stap 1 (linken) en stap 2 (kwalitatieve inhoud) samen: gelukkig is de kleine kapperszaak ook hier actief en schrijft bijna dagelijks kleine nieuwsberichten of plaatst foto’s uit de kapperszaak. Daarnaast actuele openingstijden, tips of een paar styling tips van beroemdheden (beroemdheden zijn altijd interessant). Met de Youtube-video’s vult hij zijn multimediale aanwezigheid aan en is zo snel vindbaar in zoekmachines – welke kapper (…) maakt in zijn al Youtube-video’s?

Excursus: Door gebruiker gegenereerde inhoud

Het is de moeite waard om eens te kijken naar gedeelde inhoud en inhoud met commentaar. Dit wordt door gebruikers gegenereerde inhoud genoemd. Dit betekent door gebruikers gegenereerde inhoud zoals opmerkingen, postings, enz. Deze vorm van inhoud krijgt extra waarde omdat de posts ook interessant zijn voor vrienden. Dit betekent dat je passief je bereik vergroot. Viva la internet! Nee, dat is al gedaan, mond-tot-mondreclame (technische term: virale marketing). Vertrouw niet op technische termen, alles is al eens gedaan en alles is gemakkelijk als je de uitdaging met belangstelling benadert. Maar, terug naar het onderwerp:

Nu heeft onze kleine kapperszaak niet meer alleen een kaal visitekaartje met telefoonnummer en emailadres. Wij hebben een mediasysteem gecreëerd voor de kleine kapper door nuttige informatie en waardevolle tips uit zijn individuele schat aan ervaring ter beschikking te stellen van geïnteresseerden. Bijvoorbeeld, gebruikers die een artikel lezen over haartrends lezen een ander artikel met “De perfecte make-up”. Dan een klik op Facebook, vind ik leuk. Je hebt de gebruiker al voor je gewonnen!

Viele verschiedene Seiten in der Übersicht. Symbolisiert Content Marketing

Bereik en kwaliteitscontent verhogen uw relevantie

Effect 1: Je hebt je bereik vergroot. Effect 2 van kwalitatieve inhoud: gebruikers blijven langer, hun belangstelling neemt toe, evenals hun bereidheid om te kopen. “Want geven is zaliger dan ontvangen!”, of ook, “doe goed en je zult goed terug krijgen!

Contentmarketing is online marketing

Contentmarketing is niet een ongelooflijk modern online marketinginstrument. Voor freelancers en kleine en middelgrote ondernemingen volstaat het vaak om uw knowhow en expertise op regelmatige tijdstippen op verschillende mediakanalen te publiceren. Denk niet aan content marketing als een moeilijk terrein in de moderne media-industrie. Denk aan content marketing als “verhalen vertellen”. Probeer uw beste vrienden over uzelf en uw bedrijf te vertellen – alleen in tekstvorm. Alsof je tips geeft aan je beste vriend. Het belangrijkste is: wees er gepassioneerd over en breng verslag uit over onderwerpen die u interesseren. Dan zal “verslag uitbrengen” gemakkelijk zijn!

U ziet, content marketing is niet moeilijk, u hoeft alleen maar een passie voor schrijven te ontwikkelen, regelmatig de tijd te nemen, bijvoorbeeld bij het ontbijt of tijdens uw lunchpauze. Voila! U doet al aan moderne contentmarketing waarvoor u geen duur bureau nodig hebt.

Online marketing bureau

Wat een online marketing bureau onderscheidt, is zijn bijzondere flair voor nieuwe, digitale online media. Online marketing is een krachtig reclamemiddel. Je vermijdt verspilling. Want het maakt verschil of u reclameboodschappen verspreidt in klassieke media zoals gedrukte tijdschriften, dan wel uw bedrijfsmodel op het internet aan de man brengt. Als online marketingbureau zorgen wij ervoor dat uw marketingboodschap altijd via de juiste kanalen wordt verspreid. Wij bereiken uw gewenste doelgroepen en spreken ze gericht aan. Het onovertroffen voordeel van digitale reclamestrategieën is dat doelgroepen uiterst nauwkeurig kunnen worden gedefinieerd en aangesproken via targeting, bijvoorbeeld op basis van interesses en vrienden op Facebook. Door slimme online marketing met een mediabureau aan uw zijde, kunt u grote verspilling voorkomen.

Diversiteit van media in online marketing

Het internet wint ook voortdurend aan diversiteit door innovatieve ideeën. Zo wordt ook de online marketing voor bedrijven steeds uitgebreider in de mediamix van verschillende platforms, websites en kanalen. Online marketing werkt op verschillende manieren, maar eerst moet u precies weten wat uw product of project is om de vraag te kunnen beantwoorden: Wie wil/moet je bereiken? Omdat met de verscheidenheid van marketing kanalen op het internet, is het belangrijk om u te scheiden alle relevantie – wat nodig is, wat niet. Ja, zelfs in online marketing kan er verspilling zijn. Daarom is het des te belangrijker om een ervaren online marketingstrategie te ontwikkelen die zowel uw ideeën als die van uw klant omvat. Als online marketing bureau brengen wij deze twee aspecten (klant/markt) samen in strategisch slimme campagnes, zinvolle en aansprekende designs en creatieve copywriting.

Als u vragen heeft over online marketing, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Nieuw! Native Ads: aanbeveling in plaats van “reclame

Native ads (ook wel native display ads genoemd) verwijzen naar alle betaalde advertentieformaten die discreet als advertenties worden aangeduid. Native advertising is gewoon reclame die er niet uitziet als reclame. Native ads hebben kleine nadelen, maar vooral voordelen. Wist je dat al? Volgens een white paper van AppNexus is de CTR van native display advertising gemiddeld 8,8 keer hoger. Volgens Forbes neemt de aankoopintentie met 18% toe bij native ads. Wij meten ook altijd een hogere CTR in onze klantprojecten. Waar heeft dit mee te maken? Personalisering van inhoud, storytelling en meer discrete communicatiekanalen: referral marketing. Waarom Native Advertising? Wat is native advertising? Wat is native advertising?

  • Native Advertenties

[shortcode-variabelen slug=”adsense-content”]