Meerdere tekstbestanden samenvoegen in seconden | Notepad++ Alternatief

Vandaag stuitte ik in ons reclamebureau weer eens op het probleem dat ik verschillende tekstbestanden moest samenvoegen tot één. Daarom een kleine tutorial over hoe tekstbestanden samen te voegen. Als u veel inhoud creëert, zult u vaak meerdere TXT-bestanden moeten exporteren. Deze worden vervolgens gecorrigeerd voor standaardfouten met behulp van “Search & Replace”. Wanneer tekst massaal wordt gecreëerd, bijvoorbeeld door software, komt het voor dat fouten voortdurend worden herhaald. Dit zijn dubbele spaties of fouten die voortdurend voorkomen, zoals “testSie”. Wanneer elke tekst meer dan 1000 tekens telt, plus HTML, Youtube embeds, enz., is massavervanging goud waard, want het bespaart mediamanagers veel tijd. Bij contentmarketing is dit vaak de doorslaggevende factor voor snelheid. Met kleine programma’s zoals Notepad++, kun je dan gemakkelijk de “Zoek & Vervang” functie gebruiken.

Meerdere tekstbestanden samenvoegen | Video Handleiding

Eerst probeerde ik verschillende tekstbestanden samen te voegen met Notepad++. Maar het is veel gemakkelijker! Je hebt zelfs geen extra freeware nodig om de bestanden samen te voegen. Het kan rechtstreeks via uw gebruikersinterface. Onder de video tutorial vindt u ook een korte tutorial met screenshots + de code! Vergeleken met de gebruikelijke Photoshop-tutorials van 20 minuten, is deze echt snel!

Tip! Social Media Software & Online Leren – De nieuwste tools, de beste software: Social Media Tool.

Mappen maken voor inhoudsexport

Hier exporteert u uw teksten netjes in een map.

Open commando om de teksten samen te voegen

Met Ctrl+Shift, rechtsklik in het lege gebied binnen de map.

Selecteer dan “Open command prompt here” in het menu.

Het invoervenster wordt geopend

Tekst samenvoegen code

In het nieuwe dialoogvenster, schrijf het volgende:

for %f in (*.txt) do type "%f" >> output.txt

“Output.txt” kan nog worden gewijzigd, bijvoorbeeld in “customerA.txt”. Bevestig vervolgens met de Enter-toets.

SEO inhoud spinnen

Deze functie is vaak nodig voor tekstcorrectie (vóór export) bij het spinnen van inhoud voor sectoren als onroerend goed of verzekeringen. Wil je meer leren over het maken van massateksten? Lees dan mijn tutorial over het onderwerp: SEO Content Spinning.

Leer SEO: Video Tips

Leer zoekmachine optimalisatie en software! Als er ’s avonds tijd over is op het bureau, maak ik video’s met uitleg over social media marketing, Photoshop maar ook zoekmachineoptimalisatie. Een paar gratis SEO life hacks op ons bureau. Wat kost een goede SEO optimalisatie? Niets, als je het zelf doet! Zoals ik al heb laten zien op mijn YouTube kanaal en in vele blog posts, is WordPress een uitstekende manier om je eigen grote sites te bouwen, zelfs hele online winkels met sterke prestaties.

Veel succes met leren: