TikTok Agentschap Duitsland: Voordelen, kosten en aanbevelingen

In Duitsland gebruiken steeds meer bedrijven en merken het populaire social media platform TikTok om hun doelgroep te bereiken. Met een goede reden: het aantal maandelijks actieve TikTok-gebruikers in Duitsland is meer dan 19,5 miljoen. Maar hoe werkt adverteren op dit platform precies? Veel adverteerders hebben hier moeite mee door een gebrek aan ervaring met het nog jonge platform en zoeken daarom professionele ondersteuning van een TikTok-bureau.

In dit artikel lees je wat zo’n agentschap kan doen, of een samenwerking ook voor jouw bedrijf de moeite waard is en hoe je een geschikt TikTok-agentschap in Duitsland kunt vinden.

Wat doet een TikTok-agentschap in Duitsland?

De kerntaken van een TikTok-agentschap zijn het helpen van andere bedrijven, merken en ook influencers om een sterke aanwezigheid op het platform op te bouwen en daar hun doelgroep te bereiken door middel van gerichte marketingactiviteiten. Naast klassieke consulting biedt een TikTok-agentschap in Duitsland onder andere de volgende diensten aan:

Een eersteklas TikTok-agentschap in Duitsland biedt daarom holistische ondersteuning voor de TikTok-aanwezigheid met een breed scala aan diensten om aan de individuele eisen van de klant te voldoen.

Ben je geïnteresseerd in werken met een TikTok agentschap in Duitsland? Vraag hier advies aan een expert: Contact

Deze 7 Duitse bedrijven adverteren al met succes op TikTok

TikTok is een van de populairste sociale mediaplatforms ter wereld – dus het is geen wonder dat TikTok steeds meer de aandacht trekt van talrijke Duitse bedrijven uit verschillende sectoren. Zowel grote als kleine Duitse merken promoten hun producten al zeer succesvol op TikTok – en de trend is stijgende. Het platform biedt nieuwe, innovatieve en unieke manieren om je doelgroepen te bereiken en met hen te communiceren. Hier zijn enkele voorbeelden van Duitse bedrijven die zich al met succes op TikTok hebben gepositioneerd:

 1. BMW
 2. Bionade
 3. Dr. Oetker
 4. Adidas
 5. Specerijen
 6. Catrice
 7. Sennheiser

Voor wie is een TikTok-agentschap de moeite waard?

Een samenwerking met een TikTok-bureau in Duitsland is vooral nuttig voor bedrijven die hun bereik, bekendheid of omzet willen vergroten. Een samenwerking met een agentschap is ook zinvol voor bedrijven met weinig ervaring op het platform. Het beslissende voordeel voor jou: een professioneel TikTok-bureau heeft veel ervaring op het platform en weet daarom precies welke content het beste presteert en goed wordt ontvangen door de doelgroep. Dankzij hun scherpe gevoel voor trends kunnen verschillende formaten en soorten content, zoals user-generated content, optimaal worden ingezet.

Werken met een TikTok-agentschap in Duitsland is voordelig voor internationale bedrijven en voor bedrijven die hun kernmarkt in Duitsland hebben. Door de brede gebruikersbasis wereldwijd, die steeds meer doordringt tot alle leeftijdsgroepen, is er hier een enorm marketingpotentieel.

Hoeveel kost een TikTok-agentschap in Duitsland?

De prijzen van een TikTok-agentschap in Duitsland kunnen sterk variëren. In de regel kunnen ze variëren van een paar 1.000 tot enkele 10.000 euro per maand. Daarom moet je verschillende factoren overwegen en vergelijken. Want: de individuele kosten hangen onder andere af van de grootte van het project, de complexiteit van de campagne en de omvang van de vereiste diensten. Hier zijn enkele voorbeelden van de diensten van een TikTok-bureau:

Hoe vind ik een geschikt TikTok-agentschap in Duitsland?

Als je op zoek bent naar het juiste TikTok-bureau voor jou, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om de juiste keuze te maken. Ten eerste moet je duidelijk je eigen doelstellingen en eisen definiëren. Dit kunnen de volgende doelstellingen zijn:

 • Naamsbekendheid vergroten en branding opbouwen
 • Bereik vergroten
 • Betrokkenheid en interacties verhogen
 • Leads en conversies genereren
 • Verkoop verhogen

Bedenk ook wat voor soort ondersteuning je nodig hebt, of het nu gaat om contentcreatie, campagnebeheer, influencer marketing of uitgebreid strategieadvies. Nadat je uitgebreid onderzoek hebt gedaan of advies hebt ingewonnen bij onze experts, krijg je een eerste overzicht.

Ben je op zoek naar een geschikt TikTok agentschap voor jouw bedrijf? Wij adviseren u graag: Contact

Bij het kiezen van een geschikt TikTok-bureau in Duitsland moet je er ten slotte zeker van zijn dat het bureau gespecialiseerd is in TikTok als platform en aantoonbare ervaring heeft op dit gebied. Het is de moeite waard om de cases en referenties van het bureau te bekijken. Daarnaast bieden professionele bureaus meestal een vrijblijvend eerste gesprek aan waarin je een persoonlijke indruk kunt krijgen.

Conclusie: Dit is waarom een TikTok-agentschap de moeite waard is

Als je je bedrijf of merk wilt opbouwen en uitbreiden op TikTok, meer volgers wilt krijgen en daardoor je omzet wilt verhogen, is het essentieel om samen te werken met een TikTok-bureau. TikTok is een populair platform in Duitsland dat zich uitsluitend richt op videocontent en al lang niet meer alleen de jongere doelgroep aanspreekt. Uit onze ervaring blijkt dat TikTok als advertentieplatform tot 7x goedkopere advertentieprijzen biedt dan Facebook, Instagram, YouTube & Co.

Een professioneel TikTok-bureau zal je helpen je bedrijf of merk in de markt te zetten in Duitsland, maar ook internationaal. Het is hierbij belangrijk om te vertrouwen op een ervaren bureau om de best mogelijke resultaten te behalen.