Testimonial: Verwijzingsmarketing voor hogere conversiepercentages

Testimonial – U wilt uw conversiepercentage (“closing rate”, “sales rate”) verhogen? Wat dacht u ervan om referral marketing als strategie te gebruiken, meer bepaald testimonials. Hier is een beetje inzicht in het marketingconcept erachter (aanbeveling, vertrouwen, omzetverhoging) met praktische voorbeelden.

Testimonial in de reclame: aanbevelingsmarketing

Een testimonial is een positieve beschrijving, goedkeuring of aanbeveling van een product of dienst door een persoon die het product of de dienst al heeft gebruikt. Testimonials worden vaak geschreven door klanten, beïnvloeders, zakenpartners of mediaprofessionals en worden gebruikt om de toegevoegde waarde van een product of dienst authentiek te presenteren.

Voordelen van getuigenissen

Simpel gezegd:

  1. Positieve aanbeveling / ervaring
  2. Sterke punten Vertrouwen van de gebruiker/bezoeker
  3. Verhoog de conversie

Manieren om getuigenissen te verzamelen

Er zijn verschillende manieren om getuigenissen(brand advocates) te verzamelen en te gebruiken. Eén manier is het aanbieden van een vragenlijst of formulier waarop klanten hun ervaring met het product of de dienst kunnen beschrijven. Deze getuigenissen kunnen dan worden gebruikt op de website of in ander marketingmateriaal om het vertrouwen van potentiële klanten in het bedrijf of merk op te bouwen.

Influencer en content creator

Een andere optie is om klanten of influencers of “kleinere” content creators te vragen een video te produceren waarin ze hun ervaring met het product of de dienst beschrijven. Deze video’s kunnen dan worden gepubliceerd op de website of op sociale platforms zoals YouTube of Instagram.

Het is belangrijk dat testimonials authentiek en geloofwaardig zijn, omdat ze een grote invloed kunnen hebben op de beslissingen van potentiële klanten. Het is daarom raadzaam om echte klant- of gebruikerservaringen te gebruiken en geen verzonnen of gekochte testimonials. Testimonials moeten ook zo specifiek mogelijk zijn, in plaats van algemeen, zodat ze relevant zijn voor het doelpubliek.

Vertrouwen = betere conversie

Testimonials kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om het vertrouwen in een bedrijf of merk te versterken en de conversie te verhogen. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt op de website of in landingspagina’s om gebruikers te overtuigen van de voordelen van het product of de dienst.

Ze kunnen ook worden gebruikt in e-mails, blogberichten of sociale media om de aandacht van gebruikers op het bedrijf of merk te vestigen en hen ertoe aan te zetten het product of de dienst te proberen. Testimonials kunnen ook worden gebruikt in klassiek reclamedrukwerk zoals flyers of brochures om het vertrouwen in het bedrijf of merk te vergroten.

Het is belangrijk op te merken dat getuigenissen geen vervanging zijn voor een alomvattende crossmediale strategie, maar slechts één element daarvan. Daarom moeten ze worden ingebed in de algemene context van de marketingcampagne en op elkaar worden afgestemd.

Voorbeeld van een getuigenis

Hier zijn een paar praktische voorbeelden voor u:

Voorbeeld Media en reclame

Een voorbeeld van een getuigenis op het gebied van reclame en marketing zou kunnen zijn:

“Ik ben erg blij met de nieuwe marketingcampagne van XYZ Inc. Het heeft niet alleen geholpen om onze naamsbekendheid te vergroten, maar ook om onze verkoop met 20% te verhogen. De samenwerking met het marketingteam van XYZ Inc. was vanaf het begin zeer professioneel en doelgericht. We kijken uit naar toekomstige projecten met hen.”

Deze getuigenis beschrijft de positieve impact van de marketingcampagne op de naamsbekendheid en de verkoop en prijst het marketingteam van XYZ Inc. Het is duidelijk dat de klant tevreden is en uitkijkt naar toekomstige projecten.

Voorbeeld verzekering en pensioenvoorziening

Een voorbeeld van een getuigenis op het gebied van verzekeringen zou kunnen zijn:

“Ik ben al jaren klant bij ABC Insurance en ben altijd onder de indruk van het professionele advies en de uitstekende klantenservice. Onlangs had ik een claim die snel en eenvoudig door de verzekeringsmaatschappij werd afgehandeld. Ik voel me in goede handen bij ABC Insurance en kan hen alleen maar aanbevelen.”

Deze getuigenis beschrijft de positieve ervaring van de klant met de verzekeringsmaatschappij en prijst zowel het advies als de klantenservice. De klant voelt zich in goede handen en beveelt de verzekeringsmaatschappij aan bij anderen.