Self-branding in plaats van dure reclame – genereer je eigen succes met videomarketing

Nadat we enkele dagen geleden schreven over de overeenkomst tussen Youtube en GEMA, kijken we vandaag naar de nieuwe mogelijkheden die voor u als bedrijf ontstaan in ’s werelds grootste videoportaal. Want nu, zijn er miljoenen meer views op muziekvideo’s. Het perfecte moment voor advertenties? Zijn er alternatieven voor dure reclame?

Foto © Minerva Studio – fotolia.com

Adverteren op YouTube is nu nog interessanter voor bedrijven

Aangezien veel muziekvideo’s nu ook in Duitsland beschikbaar zijn en kunnen worden voorzien van overeenkomstige reclameaanbiedingen, is adverteren op YouTube niet alleen nog steeds interessant voor bedrijven, maar maakt de goedkeuring van muziekvideo’s in Duitsland sociale mediacampagnes nog interessanter. Want in Duitsland zijn voor het eerst sinds lange tijd populaire en internationale bands via YouTube te bereiken. Niet alleen via Youtube, maar ook in andere sociale netwerken waar de video’s eerder werden gedeeld, zijn ze nu beschikbaar vanuit Duitsland! Maar we blijven niet in Duitsland. GEMA vertegenwoordigt niet alleen Duitse artiesten, maar ook internationale artiesten die op de Duitse markt opereren.

Deze overeenkomst zal een revolutie betekenen voor het streamen van muziekvideo’s

Wie de schikking in het rechtsgeding voor eigen gewin wil gebruiken, kan advertenties op Youtube plaatsen. Er zijn verschillende manieren om advertenties voor gebruikers te activeren. Aan de ene kant is er de klassieke banneradvertentie, die voor de kijker direct over de gewenste video wordt geplaatst. Natuurlijk zijn er ook andere mogelijkheden, zoals het invoegen van uw video vóór de gewenste video die de kijker wil bekijken. De geadverteerde gebruiker moet vervolgens de video gedurende ten minste vijf seconden bekijken. Dus hoe slim je je merk plaatst binnen de eerste vijf seconden van de YouTube-video, hoe groter de kans dat je merk meer bekendheid krijgt. Met weinig investeringen in reclame, aangezien slechts weinigen deze functies van YouTube gebruiken.

Genereer zelf succes met videomarketing

Top Google ranking dankzij uw eigen video’s

Ja, precies. Video marketing in Youtube is niet ingewikkeld – begin nu. Waarom? Top posities op Google zelf! Want YouTube kan niet alleen uitstekend worden gebruikt voor advertenties. Natuurlijk geven video’s op het netwerk bedrijven ook de kans om zich snel en gemakkelijk goed in de zoekmachine te plaatsen. Google rankings zijn van groot belang voor alle bedrijven en merken, omdat een groot deel van alle zoekopdrachten tegenwoordig niet meer plaatsvindt via een of ander telefoonboek of via het moeizaam opvragen van informatie bij vrienden en kennissen, maar via de directe zoekopdracht op Google.

YouTube behoort al vele jaren tot de Google-groep en werd relatief snel overgenomen door de reus van de wereldwijde zoekmachines. Natuurlijk geeft u uw eigen bedrijven de steun die ze nodig hebben in uw eigen netwerk. Google plaatst ook zijn eigen video’s hoog in zijn rangschikking. Een heel eenvoudig voorbeeld: als advocaat in Prenzlauer Berg (Berlijn), gespecialiseerd in familierecht, kunt u gemakkelijk een reeks informatieve YouTube-video’s maken. Met een vaste camera, zodat er zo weinig mogelijk inspanning voor u is. Op die manier legt u de kijkers de heel normale en alledaagse vragen uit die ook u in het bedrijfsleven worden gesteld. Op die manier geeft u uw kijkers niet alleen optimale antwoorden, maar verliest u ook minder tijd en kunt u extra bereik genereren. Ja, nog meer! U zult nieuwe klanten vinden voor uw producten.

Social media consultants voor uw individuele strategieën

Meer informatie over het onderwerp YouTube en social media marketing vindt u op elk gewenst moment in onze social media blog! Bent u op zoek naar een social media consultant voor een nieuw marketing concept of voor uw media ontwikkeling, dan staan wij en onze media managers altijd voor u klaar.

Als je zelf een blogger of influencer wilt worden, kun je hier goede artikelen vinden in FIV Magazine: