Bild vom sozialen Netzwerk Instagram

Instagram – Adverteren in het visuele beeldnetwerk

Wat maakt Instagram zo speciaal?

Een bijzonder opwindend sociaal netwerk, vooral voor jonge creatievelingen en mensen die geïnteresseerd zijn in mode, is het netwerk Instagram. Wanneer je de Instagram-applicatie opent, heb je geen volledige tijdlijn zoals op Facebook, met veel informatie over je vrienden, statusupdates en eventueel zelfs video’s of afbeeldingen. Nee, jij werkt uitsluitend met visuele blikvangers: De beelden. Stel je voor, je iPhone of Android smartphone, je opent de applicatie en alles wat je ziet zijn heel veel foto’s. Kunt u hieruit een meerwaarde halen voor een bedrijf/project? Ja. Maar eerst moeten we eens kijken hoe Instagram werkt.

Hoe Instagram werkt

Aangezien je op Instagram uitsluitend met beelden werkt, werk je met snapshots (belangrijk). Snapshots worden meestal genomen wanneer er zich speciale situaties voordoen, bijvoorbeeld in uw bedrijf, zoals vieringen, nieuwe producten, een idee of zelfs de komst van een nieuw teamlid. Smartphone is genoeg, foto genomen. Deze worden dan meestal onmiddellijk geüpload, omdat u dit moment graag met andere mensen wilt delen. Zodra u uw foto hebt geüpload naar uw profiel, verschijnt deze nu in een prikbord – dit toont vierkante secties en alle foto’s één voor één. Sinds enkele maanden, jaren, laat Instagram ook korte videosequenties toe. Als andere gebruikers nu inloggen op het sociale netwerk Instagram, zien ze de laatste foto’s van je vrienden (of van de mensen die ze volgen). Meer informatie over ons Instagram marketing agentschap.

Er is ook de mogelijkheid om (door het netwerk) foto’s te laten suggereren, die individueel worden samengesteld met behulp van een algoritme. Hier kunnen nieuwe fans worden gegenereerd door precieze thematische verwijzingen.

Dat is wat de jeugd zegt!

Social Media Marketing Hulp voor Beginners

Stephan M. Czaja (Lukinski, reclamebureau) legt in zijn blog in meer dan tien afzonderlijke stappen uit hoe u social media kunt gebruiken voor uw marketing in uw bedrijf. Als modellenagent en mediamanager kent hij het spel tussen media, bereik en aandacht. De artikelen zijn vooral gericht op beginners en nieuwkomers op het gebied van sociale media. Van de eerste basisprincipes van de netwerken tot nieuwe trendonderwerpen zoals influencer marketing. Met elke stap zult u als beginner social media marketing beter begrijpen. U kunt de ouderartikelen hier vinden: Social Media Marketing Manager.

 1. Wat zijn sociale netwerken? De kracht van Youtube, Snapchat, Facebook & Co.
 2. Trends & Trendsetters – Invloedrijke personen in de mediawereld
 3. Social Media Concept: Hoe het werkt – Merk, Bereik, Monitoring
 4. Web 2.0 en sociale media: Bereik voor bedrijven (voorbeeld ASOS & ZARA)
 5. Social Media Manager – Beheer en Online Marketing
 6. Social Media Manager – meting, doelen, doelgroep en bereik
 7. Vijf tips om je bereik te vergroten – creativiteit, influencers, inhoud
 8. Instagram: Reclame – Online marketing of productplaatsing
 9. Youtube: 3 stappen voor betere zoekmachine rankings
 10. Facebook: Doelgroepen – woonplaats, leeftijd, belangstellenden
 11. Facebook: zes tips voor de Facebook-fanpagina
 12. Influencers in plaats van dure Facebook Ads
 13. Influencer: Mode, Trends & Trendsetters