Yubo: De nieuwe TikTok / Instagram? Trend analyse – App combineert Snapchat en Youtube

Yubo zou het nieuwe sociale netwerk kunnen worden – Toen we het 4 jaar geleden over Musical.ly hadden, zei iedereen nog: Wat? In 2017 hebben we het eerste kanaal voor een klant opgezet. Met de ultra-investering uit Hongkong, Yubo: Musical.ly werd TikTok en zo, snel werd een van de toonaangevende sociale media netwerken / apps in de wereld. Vandaag nemen we een kijkje bij Yubo. Het centrale PR-argument: Yubo brengt de beste eigenschappen van verschillende apps samen. Yubo vertrouwt op jeugdbescherming in het berichtensysteem en er zijn “geen beïnvloeders”. Geen beïnvloeders? Een inzicht in Yubo.

Yubo? “Het beste van Snapchat en Youtube

Yubo staat aan het begin. Het team heeft momenteel ongeveer 15 mensen in dienst en bevindt zich in de eerste financieringsrondes van investeerders. Dus je zult Yubo nog niet op de beurs vinden.

Yubo over zichzelf (bron: Yubo): Yubo, “het toonaangevende platform voor jongeren” om online te socialiseren. Men is zelfverzekerd. Maar ik denk niet dat Yubo “het leidende platform” is. Wat zit erachter? Vandaag brengt Yubo een reeks nieuwe platformupdates uit, voor Snap Inc. en YouTube, om gepersonaliseerde ervaringen voor zijn gebruikers te creëren. Simpel gezegd: YouTube live stream, met vrienden en Snapchat filters.

Mede-oprichter en CEO van Yubo is Sacha Lazimi. Een nog onbekende naam. In november kondigde Yubo echter zijn Serie C-financieringsronde van 47,5 miljoen dollar aan. Dit heeft het bedrijf naar $60 miljoen gebracht in minder dan een jaar.

Yubo & Snapchat

Ergo: Yubo koppelt YouTube en Snapchat

Via Snap’s Camera Kit tool kunnen Yubo’s meer dan 40 miljoen gebruikers wereldwijd nu toegang krijgen tot Snapchat Lenzen via Yubo om hun livestreams te verbeteren.

Camera Kit zelf, nodigt ontwikkelaars uit om de Snapchat camera, Snapchat’s AR mogelijkheden en de Lens Carousel te gebruiken. Filters en lenzen zijn zeer populair bij gebruikersgroepen tot 35 jaar, in de eerste plaats natuurlijk bij tieners.

Er zijn momenteel 30 lenzen beschikbaar via de integratie met Yubo, die ook snel zijn overgenomen door Yubo-gebruikers, aldus het bedrijf zelf. Sinds de lancering van deze nieuwe functie is 15% van de video’s die op Yubo worden gestreamd “gelensd” en worden er dagelijks meer dan 600.000 lenzen gebruikt.

 • 15% van de stoomstammen gebruikt een lens
 • Meer dan 600.000 lenzen dagelijks in gebruik

Top 10 Lenzen (Filters) op Yubo

De top 10 lenzen gebruikt op Yubo zijn:

 1. Grote mond
 2. Clout Goggles
 3. Zwart en Wit
 4. Schattige Duivel
 5. Licht
 6. Bubbels
 7. Hellio Hoofd
 8. Zonnestraal 02
 9. Dizzy Bird
 10. Accepteer het.

YouTube. YouTube: Livestreaming functie

Binnen zijn livestreaming functie heeft Yubo de app/het platform YouTube rechtstreeks geïntegreerd. YouTube is het #1 streaming platform in deze wereld. Dankzij de integratie kunnen gebruikers livestreamen op YouTube, naar video’s zoeken en samen video’s bekijken, in realtime. Door YouTube te integreren, kunnen vrienden offline blijven en samen video’s of tv-programma’s bekijken en de ervaring delen met nieuwe mensen – dat is Yubo & Youtube.

Nieuw: Mood

Om de nieuwe aanpak op maat te ondersteunen, introduceert Yubo ook “Mood”, een soort aanbevelingsmotor. Gebruikers voeren hun interesses in, bijvoorbeeld wat ze graag zouden willen doen of wat ze graag zouden willen zien op Yubo. Niet alleen ziet u deze inhoud in uw nieuwsstroom, maar andere gebruikers met soortgelijke interesses zullen ook aan u worden voorgesteld.

Op die manier wil Yubo nog meer gepersonaliseerde interacties mogelijk maken en het makkelijker maken om informatie te vinden.

“Deze nieuwe functionaliteiten zijn super spannend om te implementeren op Yubo. Een groot deel van onze laatste financieringsronde was bedoeld om ons productaanbod uit te breiden, wat we nu doen door de manieren waarop onze gebruikers binnen onze livestreams kunnen communiceren te diversifiëren,” legt Jeremie Aouate, CPO bij Yubo, uit. “Het bouwen van een sterke UI/UX is altijd een van onze prioriteiten geweest en samenwerken met leiders als Snapchat om belangrijke functies toe te voegen aan ons platform is een zeer krachtige manier om dat te doen.”

Bescherming van minderjarigen + geen beïnvloeders

Een ander voordeel dat door Yubo wordt aangeprezen is de zeer hoge bescherming van jongere leden van het platform. Wat zijn de centrale hulpmiddelen:

 • Niet schrijven naar jonger, tot 25+ jaar
 • Geen beïnvloeders

Kan dit echt werken? Officieel moeten jongeren worden beschermd tegen contacten van ouderen (25 jaar en ouder) door hen. Bijna geen enkele app of platform controleert echt leeftijdsinformatie, hoe zou het ook kunnen, met honderden miljoenen leden (en de extreem hoge, Europese gegevensbescherming).

Het tweede aspect: er mogen geen beïnvloeders zijn. Een ander aspect dat ik in vraag wil stellen: Wil je mensen verbieden om bepaalde mensen te zien? Iedereen heeft 3 of 4 mensen in de wereld waar ze bijzonder geïnteresseerd in zijn. Ik kan me niet voorstellen dat het algoritme altijd zo zal zijn ingesteld dat voorrang wordt gegeven aan inhoud die niet door mijn “favoriete kanalen” wordt gepubliceerd.

Uiteindelijk leven sociale netwerken van nieuws en dat nieuws wordt gecreëerd door makers van inhoud, de zogenaamde influencers.

Geen schrijven naar jongere gebruikers door “oudere”, geen influencers, ik denk dat dat meer PR is voor vooruitgang,

Yubo Investering: De nieuwe TikTok?

In november kondigde Yubo zijn Serie C-financieringsronde van 47,5 miljoen dollar aan, waardoor het bedrijf in minder dan een jaar tijd op 60 miljoen dollar kwam. Zoals in het begin gezegd, dit zou een nieuwe speler kunnen openen. Hoeveel heeft het gekost om TikTok groot te maken? Deze investering bedroeg 1 miljard euro. Maar TikTok was al erg sterk als Musical.ly.

Leestip! TikTok vs Instagram

Is Instagram bang voor TikTok? Concurrentiedruk: is TikTok de nieuwe Instagram? Er zijn op dit moment veel veranderingen gaande op de Instagram app. De zeer prominente functie Instagram Shopping, evenals een nieuw aspect dat ons vandaag opviel tijdens het opnemen van de Marketing Podcast. Concurrentiedruk van TikTok dwingt Instagram tot verandering. U moet hier ook rekening mee houden in uw social media marketingplan. Meer over de huidige concurrentie tussen TikTok en Instagram is hier te vinden als update in het artikel.