Pins en prikbord: gratis gebruik van Pinterest, pins maken en delen

Pins zijn het bijzondere kenmerk van Pinterest. Net zoals Twitter een eigen naam heeft voor postings, de zogenaamde Tweet, heet Pinterest Pins. Vooral sinds 2020 is de relevantie van Pinterest toegenomen, zoals je later ook zult zien in onze podcast aflevering en de koers van Pinterest (200% + in één jaar). Hier is een klein, allereerste inzicht in Pinterest. Wil je actief worden?

Hoe werkt Pinterest?

Net als Instagram is Pinterest erg gericht op foto’s en afbeeldingen. In tegenstelling tot Instagram is Pinterest echter niet ontworpen voor mobiel gebruik op smartphones, maar staat het open voor alle apparaten. Het bijzondere van Pinterest is dat foto-inhoud veel gemakkelijker te doorzoeken is. Hashtags en beschrijvingen maken het zoeken zeer nuttig. Bovendien heeft u hier het voordeel dat u links kunt instellen. Op Instagram kan dat niet, althans slechts in beperkte mate. Elke nieuwe publicatie is dan een nieuwe speld. Niet alleen nieuwe publicaties, maar ook gedeelde inhoud wordt een pin of repin genoemd.

Pinterest prikbord

In principe werk je in verschillende vakgebieden op Pinterest. Elk individueel thema krijgt zijn eigen prikbord, een galerij.

Nu kunt u gemakkelijk uw eigen beeldcollectie maken met verschillende foto’s over uw relevante onderwerpen. Elk hoofdonderwerp krijgt een eigen galerij. Binnen de galerij publiceert u foto’s, pins dus. Deze hebben een titel, een gedetailleerde beschrijving en idealiter zelfs een link naar uw website of online winkel. U kunt niet alleen uw eigen inhoud publiceren, maar ook foto’s van anderen gebruiken. Bij ons kunt u uw eigen galerij verbeteren met geweldige inhoud van de gemeenschap. Zodat je galerij en je Pinterest kanaal steeds meer bezoekers krijgen, de community groeit en je steeds meer clicks genereert, waardoor je bereik toeneemt.

Pins voor SEO

Zoekmachine-optimalisatie is tegenwoordig een van de belangrijkste gebieden voor veel bedrijven, fysiek of digitaal met een online winkel. Goede link bronnen zijn veel waard, met Pinterest kun je kwalitatieve links verzamelen en niet alleen andere social media kanalen ondersteunen door de community op Pinterest bewust te maken van je andere social media kanalen, je kunt ook extra waardevol vertrouwen verzamelen voor je digitale media, voor je eigen website, landingspagina’s of online shop.

Op Pinterest heb je niet alleen de mogelijkheid om links toe te voegen, maar ook zeer gedetailleerde beschrijvingen. Natuurlijk kunnen ook hier de titels van de respectieve postings worden geoptimaliseerd. Microblogging! Daarnaast levert Pinterest waardevolle bezoekers via haar eigen gebruikers. Mensen die ons bijvoorbeeld niet leren kennen via Facebook of YouTube. Pinterest is bijzonder de moeite waard voor inspiratie. Of het nu gaat om uw eigen woonkamer, nieuwe woninginrichting, uw eigen keuken, mode, decoratie, er zijn veel verschillende gebieden op het gebied van creativiteit.

Het grote voordeel is vooral de directe linking, die rechtstreeks in elke afzonderlijke pin wordt geplaatst.

Voorbeeld: Pinterest modellenbureau

Prikbord voor SEO

Als u echt wilt landen in zoekmachines, moet u uw onderwerpen van tevoren goed onder de loep nemen. Welke trefwoorden hebben veel verkeer? Sorteer je verschillende onderwerpen in een cluster. Simpel gezegd zou je kunnen zeggen dat we alles op het gebied van huis en tuin inrichten! We hebben inspiratie voor de zomer, de herfst, de winter en natuurlijk de lente, wanneer de tuin weer opbloeit en ontwaakt.

Daarnaast hebben we tips voor de woonkamer, keuken, badkamer, kinderkamer en, natuurlijk, decoratie, binnenhuisarchitectuur. Voor al deze onderwerpen, de individuele clusters, maken we nu prikborden. Zodra de prikborden goed gevuld zijn, met twintig, dertig foto’s of meer, kunt u een stap verder gaan en nog preciezer te werk gaan. Keuken en bakken, keuken en inrichting, keuken en koken, keuken en trendkleuren…

Hoe preciezer u uw onderwerp plaatst, des te vaker zullen gebruikers het opmerken. Hoe diverser en nauwkeuriger het thema van je kanaal is, hoe interessanter het voor gebruikers zal zijn om volger te worden, zodat ze nieuwe updates krijgen over hun favoriete onderwerp.

V&A

Typisch, eerste vragen en antwoorden over Pinterest.

Hoe kan ik iets op Pinterest zetten?

Zoals bij elke app of platform, is de eerste stap de registratie met een e-mailadres of telefoonnummer. Daarna kunt u meteen beginnen met de eerste pin.

Is Pinterest.com gratis?

Ja, Pintererst is helemaal gratis te gebruiken. Zowel op de notebook als op alle smartphones en besturingssystemen en Android en iOS.

Hoe meld ik me af voor Pinterest?

Om uit te loggen, moet u naar het menu in de account gaan (rechtsboven icoon, drie puntjes). Na het klikken, opent zich een menu. Onderaan vindt u zowel “Account toevoegen” als “Afmelden”.

Tip. Pinterest in de Marketing Podcast

Pinterest genereert nu veel publiciteit. Dit komt ook tot uiting in de huidige koers van het aandeel, die sinds het begin van het jaar meer dan verdrievoudigd is! Hoeveel kost adverteren op Pinterest? Hoe kan ik zinvol adverteren op Pinterest? Wat zijn de voordelen vanuit het oogpunt van SEO?

Meer nieuws & tips? Volg ons op Spotify! De Marketing Podcast.

Pinterest: reclame, SEO en bereik

Pinterest wordt onderschat! Als je alleen al naar de koers van het aandeel over de laatste 12 maanden kijkt (300%+), dan besef je al snel dat er iets op ons afkomt. In dit fragment van aflevering #3 laat Lasse je een paar Pinterest inzichten zien van ons social media bureau, recht uit het veld.

Pinterest aandeel: Realtime prijs

De real time prijs + 12 maanden historie.

  • WKN: A2PGMG
  • ISIN: US72352L1061
  • VS-symbool: PINS
  • Type: Aandeel