Leer Video Online Marketing met YouTube – Handleiding

YouTube online marketing is de kunst om relevante inhoud en bezoekers bij elkaar te brengen. Door middel van content marketing, het vakkundig plannen van inhoud (van teksten, beelden, netwerken, enz.), kunnen grote, duurzame successen worden geboekt in online marketing. Dat betekent: rankings in zoekmachines, interactie in sociale netwerken, en nog veel meer. In dit artikel leert u hoe u bestaande inhoud kunt filteren op relevantie met Google Analytics en hoe u deze inhoud effectief kunt verpakken in kleine video’s. In ons artikel Youtube SEO by vindt u nog meer boeiende informatie over het onderwerp zoekmachines & social media netwerk.

Video Online Marketing met YouTube – Overzicht

In het voorbeeld van vandaag laat ik zien hoe we met relatief eenvoudige middelen de FAQ voor YouTube filmen. Je vraagt je af waarom? YouTube heeft een grote impact en is, naast Google zelf, de tweede grootste “zoekmachine” ter wereld. Honderden miljoenen mensen kijken elke dag naar korte filmpjes over katten, grappige momenten of zelfs instructies en handleidingen.

Leer YouTube kennen als een verkeersbron:

De perfecte planning van de inhoud

Voor deze tutorial heb je taaltalent of een bestaande FAQ nodig: Vaak gestelde vragen. FAQ betekent ‘veelgestelde vragen’ – dan hoeft u geen extra nieuwe tekstinhoud voor uw videokanaal te (laten) maken. Op het web zijn internetgebruikers in de eerste plaats (ook) op zoek naar oplossingen. Dit betekent dat zij een specifieke vraag hebben en overeenkomstige zoekopdrachten zullen uitvoeren: “onroerend goed”, “aanbetaling” of “marktprijs in Keulen”. Vakkundig kunt u nu mensen door middel van uitleg en hulp naar uw eigen online aanbod leiden! Video-inhoud wordt zelden geproduceerd, niet veel bedrijven denken aan deze stap. Daarom is er ruimte voor goede plaatsingen in vele niches voor de Duitse en internationale markt. De video’s worden niet alleen weergegeven in de zoekresultaten van YouTube, maar ook in die van Google.

Is er nog geen video voor een zoekopdracht? Wees de eerste!

Planning van inhoud met Google’s zoekmachine

Trefwoorden vinden is voor velen een raadsel, maar er zijn heel eenvoudige, kleine hulpmiddelen voor het eerste overzicht: De Google zoekbox. De zoekmachine geeft automatisch verdere suggesties voor elke zoekopdracht. Zij zijn zo geselecteerd dat de kans groot is dat u met uw zoekopdracht in dit onderwerp geïnteresseerd zou kunnen zijn. Concreet betekent dit dat als u iets intypt, u suggesties krijgt. Zo kunt u een overzicht krijgen van de zoekopdrachten van andere gebruikers over het onderwerp met de eerste ruwe trefwoorden. Hieruit kunt u dan uw trefwoordcombinaties samenstellen.

Als je nog een stap dieper wilt gaan, moet je zeker ook eens kijken naar de Google Keywordplanner.

content-marketing-planung-google-suchergebnisse-vorschlaege-suggestions-keywords-finden

Planning van inhoud met Google Analytics

Google’s pagina-analyse helpt om interessante inhoud vast te stellen. Als u bestaande FAQ’s of andere nuttige, instructieve teksten hebt, kunt u Google Analytics gebruiken om na te gaan welke inhoud uw websitebezoekers bijzonder vaak raadplegen. Open daarom uw Google Analytics-account. In het dashboard van uw domein vindt u het menu item ‘Gedrag’, open dit, dan “Website Inhoud” en “Alle Pagina’s”. In dit overzicht vindt u nu alle paginaweergaven van uw website (ongeacht of het om inhoud of online shop gaat). Tip: Open meer dan 10 lijnen direct, rechtsonder, ‘Toon lijnen’.

In het overzicht ziet u nu alle afzonderlijke internetpagina’s met nadere informatie. Klik hier om naar Google Analytics te gaan.

 1. Pagina indrukken
 2. Unieke bekeken pagina’s
 3. Gemiddelde bezoektijd op pagina’s
 4. Ingangen
 5. Afwijzingspercentage
 6. % Uitgangen
 7. Waarde pagina

Relevant voor ons zijn alleen de bekeken pagina’s in verhouding tot de relatieve bezoektijd. Waarom? Paginabezoeken vertellen u hoe vaak deze individuele pagina werd bezocht. Relatieve bezoektijd vertelt u of de inhoud dan interessant was in verhouding tot andere (bezoektijd). In het algemeen is het voor uw online marketing of content marketing belangrijk om cijfers in Google Analytics te vergelijken en in relatie tot elkaar te zetten. Dit zal u helpen de sterke punten van uw online project te herkennen.

content-marketing-planung-google-analytics-verhalten-seitenanalyse-zielseiten

De lijst is nu vele regels lang en bevat alle informatie. U kunt nu filteren welke pagina’s relevant zijn en in de volgende stap naar de videoproductie gaan. Tip: Voordat u omslachtige filters gebruikt, kunt u de pagina’s gemakkelijk vinden met behulp van de zoekfunctie. Ctrl+F activeert het zoeken in alle programma’s, inclusief de browser. Als al onze pagina’s zijn opgezet als sub-pagina’s, d.w.z. /faq/seitentitel, dan hoeft u alleen maar ‘faq’ in te voeren in het zoekveld en alle FAQ-pagina’s zullen in kleur worden gemarkeerd. Dit maakt het zoeken gemakkelijker.

Dus nu begin je alle belangrijke pagina’s op te schrijven in een lijstje:

 • /faq/offer-eigendom
 • /faq/broker-kosten
 • /faq/apartment-huur

Vergelijking van tekstvoorbereiding en videoapparatuur

U zou nu alle teksten in één enkel document moeten opslaan. Deze verzameling is de basis voor de komende video-inhoud. Spreek de teksten vrij uit voor de oefening. U zult merken dat hoe vaker u praat, hoe minder u op uw blaadje kijkt. Dit is een echt voordeel later in de video. Als u de teksten moet uitspreken, moet u ervoor zorgen dat de tekst vloeiend wordt weergegeven: u hebt het papier niet in de hand. Zoals ik hierboven al zei, idealiter spreek je vrijuit voor de camera! Ik kan je nog een tip geven uit mijn tijd op de radio:

 • Lettertype: Times New Roman
 • Lettergrootte: 14pt
 • Regelafstand: 1,5

Vergelijking: Camera en uitrusting voor 3 filmsets

Er zijn drie manieren om YouTube-video’s te maken: low budget, met je eigen YouTube-‘studio’ of met een agentschap. Maar ik beloof je dat het geen zeer complexe productie vereist. Als socialemediaplatform gedijt YouTube op emotionele video’s, op inhoud, niet zozeer op een perfect concept. Met goede smartphones, of het nu Apple iPhone 5, HTC Desire of Samsung is, kun je tegenwoordig vlekkeloze video’s maken.

 1. YouTube camera set voor een klein prijsje
 2. Camera & uitrusting voor een beetje meer budget
 3. Camera, uitrusting en licht

Low-Budget YouTube Film Set, Apparatuur Lijst *

Small Budget YouTube Film Set, Uitrustings Lijst*

Goede YouTube film set, uitrusting lijst*

De links zijn zogenaamde affiliate links. Als u iets koopt via deze links, krijg ik een klein deel van de handelaar als commissie. Je betaalt geen cent meer! Dank u wel. Met de apparatuur kunt u goede video’s produceren voor de online marketing van uw eigen bedrijf, of het nu low budget of premium is.