Facebook Marketing Agency Alternatief: Hoe verkeer, leads en klanten te winnen!

Facebook Marketing Agency – Wat is het geheim van een Facebook Marketing Agency en zijn er alternatieven? Bij marketingcampagnes op Facebook gaat het met name om klassieke en bekende reclame. Alleen het kader is nieuw. Adverteren is nog steeds een van de gemakkelijkste manieren om hoge bezoekersaantallen te krijgen. Hoewel er veel verschillende technische termen of modewoorden zijn in sociale netwerken, vooral in sociale-mediamarketing, die bureaus graag gebruiken in vergaderingen, blijft het de klassieke reclame. Niet elk bedrijf wil of kan zich Facebook-marketingbureaus veroorloven. Vaak moet de knowhow binnen het bedrijf blijven en moeten de sociale-mediabeheerders dicht bij de inhoud staan.

Facebook Marketing?!

Voordat we de details rond content, advertenties en gebruikers gaan uitleggen, kun je direct naar de online videocursus: Facebook Ad Traffic 5.0. Meer online hulp over Facebook Marketing:

Wat doen Facebook marketingbureaus eigenlijk?

  • Facebook-strategieën
  • Campagne optimalisatie
  • Lokale Facebook-campagnes
  • Voordelen van Facebook Marketing
  • Workshops en opleiding

De perfecte Facebook-campagnes maken?

Het beste alternatief voor een Facebook-marketingbureau is uw eigen knowhow! Vandaag presenteren we een praktische online cursus. Hier leer je in verschillende video’s hoe je je eigen Facebook advertenties maakt! Je leert stap voor stap hoe Facebook in de basis werkt, hoe je advertenties plaatst en hoe je uiteindelijk fans en sales genereert! Het draait allemaal om praktische kennis en ervaring, die op een eenvoudige en begrijpelijke manier wordt bijgebracht. Met deze nieuwe kennis kunt u uw eigen verkoop verhogen en uw bezoekersaantallen een boost geven! Maar laten we eerst eens dieper ingaan op Facebook-marketing door bureaus:

Reclame en virale effecten in de sociale media

Veel bureaus prijzen de virale effecten van sociale-mediamarketing aan bij hun klanten. Dit betekent dat inhoud zich verspreidt door mond-tot-mondreclame, zonder reclamebudgetten. Viraliteit is echter een factor die niet erg voorspelbaar is, bijna helemaal niet voorspelbaar! Bij het plaatsen van virale effecten is niet alleen de eigenlijke inhoud van belang, maar ook de multiplicatoren achter elke campagne. Omdat viraliteit altijd alleen voortkomt uit de geest van de tijd. Als de juiste multipliers deelnemen aan een actie, deze opnemen of delen, zullen veel van hun fans dezelfde actie uitvoeren. Dit sneeuwbaleffect is dan viraliteit. Maar loont het om te speculeren op virale effecten in vergelijking met advertenties op Facebook? Social media marketing wordt pas echt effectief door de “klassieke” advertenties die aan een groot publiek worden gepresenteerd. Maar waarom is dat?

Ontwikkeling van sociale netwerken en trends

Zoals wij reeds uitvoerig hebben beschreven in het artikel over de ontwikkeling van sociale netwerken, hebben sociale netwerken de laatste jaren een zeer sterke groei doorgemaakt. Terwijl de eerste voorlopers, zoals MySpace, nog een paar honderdduizend mensen bereikten, wat op zich al een groot aantal gebruikers was/is voor een internetplatform, bereiken sociale netwerken vandaag de dag miljoenen, YouTube en Facebook zelfs miljarden mensen. Niet alleen bereiken zij miljarden mensen, de sociale netwerken hebben ook echt miljarden geregistreerde, terugkerende gebruikers. Zij bezoeken het betrokken medium niet slechts eenmaal per week, maar verscheidene malen per dag. Dit ongelooflijke bereik en natuurlijk de zeer actieve fans, maken sociale media tot zo’n geweldig reclameplatform voor bedrijven en ondernemingen. Of het nu gaat om nieuwe producten of diensten, iedereen wil hier aanwezig zijn.

Prijsverhoging voor advertentieplaatsing: campagneoptimalisatie wint aan belang

Deze over het algemeen gewenste aanwezigheid, die zelfs toeneemt onder bedrijven, aangezien steeds meer grote bedrijven op de social media marketing-bandwagon springen. Dienovereenkomstig stijgen de prijzen voor advertentieplaatsing binnen de sociale netwerken. Als Facebook marketing bureau is het dan vooral zaak om de meest effectieve advertentieplekken te vinden, zodat klanten een minimum aan klikprijs betalen. We hebben klikprijzen en de mogelijkheid om minder dan een cent te betalen met goede inhoud beschreven in het artikel Facebook Ads voor 1 cent (CPC).

Door de sterk groeiende en reeds krachtige aanwezigheid van sociale netwerken binnen de moderne samenlevingen, nemen niet alleen de prijzen maar ook de concurrentie binnen de kanalen toe, ondanks de diversiteit van de netwerken. Daarom is het voor een Facebook-marketingbureau de moeite waard om niet alleen naar reclame te kijken, maar ook naar de verschillende extra functies die sociale netwerken met zich meebrengen. Enerzijds gaat het om reclamemaatregelen die bijvoorbeeld in groepsverband kunnen worden verspreid. Facebook groepen hebben ook een ongelooflijke kracht, soms hebben ze tienduizenden zelfs honderdduizenden leden die elke dag een kijkje nemen in hun favoriete groepen. Denk niet alleen in niches, vaak gaat het om de grote en relevante onderwerpen, maar ook om diëten, activiteiten/bewoners van een stad, dieren of zelfs sport, voeding en naakte huid.

Onderwerp relevantie in sociale netwerken: Inhoud, interesses, trollen en shitstorms

Relevante onderwerpen in sociale netwerken verschillen niet veel van die in de normale samenleving. Dezelfde onderwerpen die thuis een rol spelen, worden ook in sociale netwerken besproken. Daarom borrelen de emoties hier vaker op en ontstaan er zogenaamde “shitstorms”. Shitstorms zijn opeenstapelingen van negatieve commentaren en uitspraken van gebruikers, op sociale netwerken, tegen bedrijven of projecten. Zij ontstaan door een vermeende grief die door het “grote publiek” aan de kaak wordt gesteld. Het “grote publiek” stemt echter niet noodzakelijk overeen met demografische algemeenheden. Mensen die zich zeer vaak, en vooral vaak negatief, uitlaten op sociale netwerken worden “trollen” genoemd. Anonimiteit maakt het makkelijk. Ook bedrijven die actief zijn op het gebied van sociale-mediamarketing moeten zich hier rekenschap van geven als zij actief willen zijn op Facebook, Instagram, Twitter en YouTube. Er zullen altijd negatieve commentaren en meningen zijn; bedrijven moeten gewoon met kritiek omgaan, net zoals ze dat doen in het plaatselijke filiaal of aan de telefoon bij de klantendienst. Als u zich inspant bij uw klanten en terechte of opbouwende kritiek ter harte neemt, kunt u alleen maar winnen bij uw fans of uw eigen klanten!

Relevantie opwekken: Reclame als opinievormende strategie

Relevante onderwerpen ontstaan echter niet alleen door relevantie in een samenleving, maar ook door het gericht plaatsen van reclame. Dit komt omdat reclame op sociale netwerken niet zo duidelijk aangegeven of waarneembaar is als een groot reclamebord in het stadscentrum, dat door de meeste mensen wordt genegeerd. Adverteren binnen Facebook vindt plaats in de tijdlijnen. Dat wil zeggen in de stream waarin de inhoud van vrienden of van pagina’s waarop men zich heeft geabonneerd, wordt getoond.

Dus voordat u inziet dat een posting reclame is, moet u zelf het reclame-aspect herkennen. Aan de buitenkant is de reclame alleen zichtbaar door een kleine markering onder de naam, waar staat “gesponsord”. In het begin is het natuurlijk niet zichtbaar. Precies dit voordeel wordt ook door verschillende bedrijven en firma’s gebruikt om een doelgerichte sfeer te creëren. Een van de meest in het oog springende voorbeelden wordt echter niet door economische bedrijven, maar door regeringen geleverd. Grote spelers in het beïnvloeden van opinies via inhoud zijn zowel China als Rusland. Beide landen beïnvloeden de opinie op sociale netwerken, en natuurlijk op het internet in het algemeen. Deze staten huren hun eigen werknemers in die elke dag positieve of negatieve commentaren plaatsen, blogberichten schrijven of zelfs foto’s plaatsen. Afhankelijk van de opdracht.

Constante aanwezigheid verkoopt: Facebook-advertenties en marketingberichten

Er wordt dus niet geïnvesteerd in advertenties, maar in personeel en voortdurend nieuwe inhoud. Het effect is hetzelfde, een boodschap wordt keer op keer aan mensen getoond. Ergo, als u mensen voortdurend uw aanwezigheid laat zien, vestigt u uw boodschap niet langer alleen in het kortetermijngeheugen, maar verankert u die ook op de lange termijn bij de gebruikers.

Afgezien van bedrijfs- en bedrijfsgerichte informatie, werken in sociale netwerken vrijwel dezelfde onderwerpen die in de echte wereld actueel zijn. Het gaat over de laatste roddels, het gaat over samenzweringstheorieën maar ook over nieuwe schoonheidstips of diëten. Katten, honden werken altijd en erotische inhoud en pornografie sowieso. Binnen vriendenkringen draait de informatie natuurlijk ook om de laatste activiteiten, uitstapjes of zelfs ervaringen van mensen die je kent. Een virtuele marktplaats voor alle soorten gedachten en behoeften. Facebook marketingbureaus houden zich met al deze onderwerpen bezig en proberen een optimaal bereik te genereren voor klanten en hun projecten.

Genereer Facebook verkeer, dit is hoe je je bereik vergroot

Veel bedrijven willen niet investeren in een Facebook-marketingbureau, maar in hun eigen personeel en de knowhow van hun medewerkers. Dit is een absoluut begrijpelijk punt in de strategische bedrijfsbeslissing. Daarom zijn er op het internet veel workshops en online videocursussen voor bedrijven en werknemers. Als je zelf Facebook verkeer wilt genereren, dan is hier de perfecte online video cursus: FB AD Traffic 5.0.

Het legt in detail uit hoe je je eigen Facebook kanaal opzet, fans genereert en uiteindelijk advertenties serveert. Niet alleen aan je eigen fans of een willekeurige groep, maar heel precies en specifiek!

Meer online hulp over het onderwerp Facebook-marketing:

Stap 1: Facebook-handleiding uit het veld

De eerste vraag die veel mensen zich stellen is: hoe gebruik je Facebook eigenlijk in de praktijk? In de praktijk zijn veel dingen heel anders dan zij op het eerste gezicht lijken voor buitenstaanders. Alleen theoretische kennis helpt niet om succesvolle Facebook-campagnes te maken. Om de beroemde “gevaarlijke halve kennis” te vermijden, loont het de moeite om wat tijd te investeren in een workshop of online cursus. Ongeacht of u een zelfstandige, een startende onderneming of een kleine of middelgrote onderneming (KMO) bent: social media marketing in uw eigen bedrijf houden is voor velen een voordeel. En de voordelen zijn duidelijk:

  • Korte raadplegingstrajecten, weinig verlies van informatie
  • Snelle beslissingen, campagne wissels
  • Directe toegang tot de know-how
  • Eigen emoties, ideeën
  • Eigen foto- en videomateriaal

Sociale media is persoonlijk: Facebook-beheer

Voor velen is het beheer van sociale media iets heel persoonlijks en zij zijn blij met zeer korte afspraken en routes voor ontmoetingen. Niet elk Facebook marketing bureau kan de hoeveelheid tijd voor een enkele klant bieden die velen zouden willen. Evenzo zit het voor veel cliënten niet in hun budget om zoveel tijd van hun bureau in beslag te nemen. Vanwege de verschillende punten doen veel bedrijven hun social media marketing zelf. Evenals hun Facebook-beheer en hun campagnes en advertenties.

Dit is precies waar de online cursus zich op richt: Facebook in de praktijk! Wat is belangrijk, waar moet je als agentschap op letten? U kunt verschillende vragen bekijken aan de hand van de praktische voorbeelden in de video tutorial van het eerste deel.

Stap 2: Hoe maak je je eigen Facebook advertenties en campagnes

Uw eigen fanpagina is opgezet en de eerste fans zijn gegenereerd. Nu zullen op een gegeven moment de eerste Facebook advertenties volgen om nog meer bereik op te bouwen. Het aantal fans is soms een van de doelen, omdat het niet alleen de grootte van het eigen bedrijf of product laat zien, maar ook het eigen bereik met elke afzonderlijke posting, waarvoor niet betaald hoeft te worden. Daarom is het de moeite waard advertenties te plaatsen, alleen al om een eigen fanbase op te bouwen.

Test campagnes: Scheid interesses, leeftijd, locaties, apparaten, enz.

Facebook-advertenties worden weergegeven op verschillende apparaten, waaronder smartphones, Android- en Apple-besturingssystemen, maar ook verschillende tablets en notebooks. Naast de verschillende apparaten zijn er ook meer optionele instellingen, zoals de respectieve doelgroep. De doelgroep verschilt niet alleen naar gelang van het geslacht van de fans, maar ook naar gelang van de leeftijd en de verschillende interesses, alsmede de woonplaats en andere factoren – de doelgroep varieert ook naar gelang van de verschillende tijdstippen van de dag.

In het voorbeeld van de beste praktijk zou dit een product kunnen zijn dat aan twee groepen wordt uitgespeeld. Werkende vrouwen en moeders. Jonge moeders, worden ’s morgens bespeeld. Dan ben je meestal thuis, de kinderen zijn op de kleuterschool of op school en aan het schoonmaken of de maaltijd aan het bereiden. Tussendoor zijn er pauzes op de mobiele telefoon, tablet of notebook. In die tijd bereikt u natuurlijk veel meer jonge moeders dan ’s avonds, wanneer bijvoorbeeld de hectiek van het avondeten en de afwas op de agenda staan. Onmiddellijk daarna, moet je de kinderen naar bed brengen. Een tweede doelgroep zijn de werkende vrouwen. Dezelfde vrouw kan het ook heel druk hebben en elke ochtend om 8 uur op kantoor zijn, in welk geval de advertentie anders moet worden gespeeld. Maar de beste tijd zou de avond zijn, omdat dit de tijd is voor ontspanning na een dag hard werken. De geheime tip, split testen! Dit scheidt verschillende doelgroepen en laat de advertenties tegen elkaar lopen.

Deze verschillende varianten en opties tegen elkaar uitspelen en vervolgens kijken naar de effectiviteit van de afzonderlijke groepen is het grote doel van Facebook Ads. Via de afzonderlijke groepen kunnen zeer specifieke kenmerken worden vastgesteld, zoals zojuist beschreven. Als Facebook-marketingbureau of als socialemediabeheerder in het bedrijf kunt u nu aan de hand van de individuele campagne en de individuele instellingen zien dat een bepaalde doelgroep, op een bepaalde leeftijd, met bepaalde interesses meer koopt dan een andere. Wij investeren onze budgetten dienovereenkomstig in de succesvolle segmenten.

Insider tip voor online winkels: Facebook retargeting

Naast de advertenties die kunnen worden afgespeeld aan alle Facebook-gebruikers, kunt u ook andere opties gebruiken in uw marketingcampagnes. Zo speelt retargeting een doorslaggevende en belangrijke rol op Facebook. Bij retargeting adverteert u aan fans die uw fanpagina al hebben “geliked” of u adverteert aan mensen die uw online winkel of website hebben bezocht. Deze mensen zijn meestal veel meer bereid om te kopen, zij kennen het merk of het product al en hebben zich al geïnformeerd. Dit zal waarschijnlijk resulteren in een hoger niveau van interactie. Deze doelgroepen kunnen afzonderlijk worden uitgespeeld met advertenties. Deze afzonderlijke advertentieweergaven hebben Facebook bijna onvervangbaar gemaakt voor de online marketing van vandaag.

Daarom leer je in het tweede deel van de online cursus hoe je het beste Facebook advertenties kunt plaatsen en aanpassen.

Stap 3: Hoe krijg je verkeer, leads en klanten van Facebook

Nu we het toch over websites en online winkels hebben. Dit is in wezen het punt van adverteren op Facebook. Door te adverteren trekt u op uw beurt bezoekers naar uw eigen online aanbod en kunt u uw eigen producten of diensten gericht bij de consument brengen. In het derde deel van de online cursus leert u hoe u effectief verkeer naar uw eigen online media kunt leiden. Deze video bevat veel tips die u onmiddellijk kunt toepassen op Facebook. Door deze gerichte migratie van gebruikers, kunt u relatief goedkoop verkeer kopen. Zoals we al onthulden in het artikel met de Facebook 1 cent klik formule, draait alles om het bereiken van de beste klikprijs (CPC, kosten per klik). Degenen die kwalitatieve inhoud kopen, d.w.z. gebruikers van hoge kwaliteit die bij het aanbod passen en die er weinig investeringen voor doen, hebben nog steeds vrij hoge marges, zelfs bij Facebook-marketing zonder agentschap.

Dit is waar het bij online marketing en Facebook-reclame om draait. Hier in de online cursus leer je hoe je effectief verkeer kunt managen! U wordt stap voor stap door een complete Facebook-campagne geleid. In het video interview tussen online marketeer Ralf Schmitz en David Seffer, leer je wat Facebook Ad Traffic extra kan doen! Maar er zit nog meer inside informatie in de video. Naast eenvoudige stap-voor-stap-instructies over hoe je je eigen Facebook-campagne opzet, onthullen Schmitz en Seffer niet alleen kleine tips en trucs, maar ook echte insider-tips uit de praktijk. Deze kennis van succesvolle best practices helpt om uw eigen fouten te voorkomen en ondersteunt u bij het maken van goede Facebook-campagnes.

Dan heb je geleerd hoe je meer fans, leads en klanten kunt krijgen. Met deze mix leer je hoe je de perfecte reclamecampagnes maakt! Start uw Facebook Marketing Online cursus nu: