Profielen en accounts: hoe bereken je de waarde van beïnvloeders – Social Media Analysis

Social Analytics maakt de Instagram profielanalyse van bloggers en Instagrammers zo gemakkelijk. Geen volle Excel-tabellen met honderden waarden en duizenden rijen, geen gele achtergronden, geen groene achtergronden, geen soms grote en soms kleine letters, alles overzichtelijk in één software.

Instagram profiel analyse: Hoe de waarde te berekenen

Met Social Analytics kunnen bedrijven, zelfstandigen en werknemers snel en gemakkelijk de accounts van bloggers controleren. De onlinetool biedt alle belangrijke informatie en mediagegevens van de laatste 15 relevante berichten. De gegevens kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om snel en gemakkelijk te zien hoeveel “likes” een afbeelding gemiddeld krijgt, hoeveel commentaren er worden gegeven en hoe hoog het gemiddelde interactie- of engagementpercentage is. Met deze beoordeling kunnen verschillende Instagram-profielen snel en gemakkelijk worden vergeleken.

Met name voor merken is de analyse van influencers in de aanloop naar een promotionele opdracht een belangrijke indicator en kwaliteitskenmerk. Tegenwoordig kunnen “likes” en “volgers” voor een paar dollar op het internet worden gekocht. Juist daarom moeten socialemediabeheerders of -agentschappen de beschikbare gegevens goed bekijken. Meer over het onderwerp nepaccounts.

Tip! Bereken hier gratis: Instagram prijs

Influenceranalyse: past de blogger bij ons bedrijf?

Bij de analyse van de Instagram-accounts wordt niet alleen gekeken naar de “likes”, de commentaren en het interactiepercentage, maar natuurlijk ook naar de media zelf. Passen de foto’s en video’s van onze gewenste Instagram-blogger bij onze uitstraling en, in het geval van grotere bedrijven, bij onze huisstijl? Om een antwoord te krijgen op deze visuele vraag, toont Social Analytics u ook de laatste foto’s en video’s van de bloggers. Zo bent u niet alleen in het bezit van de statistische gegevens, maar kunt u ook op elk moment de foto en video van de blogger voorleggen aan uw manager of klant.

Hoe groter bloggers worden op Instagram, hoe waarschijnlijker het is dat ze ook een YouTube-kanaal zullen creëren. Daarom heeft Social Analytics ook Crossmedia Search, dat weer expliciet gewijd is aan zoekopdrachten op YouTube. Als er video-inhoud is die door onze blogger is gemaakt of die over onze blogger gaat, dan wordt die weergegeven in de Cross Media Search. De video’s kunnen dan worden aangeklikt en direct worden afgespeeld.

Follower Analyse Instagram: Verken interactie

Zoals eerder beschreven, kunt u het gedrag van de volgers van een blogger op Instagram analyseren in Social Analytics. In het bijzonder gaat het om het meten van potentieel. Als we vandaag een blogger boeken, hoeveel bereik zou hij voor ons kunnen genereren, hoeveel likes, d.w.z. directe interactie, zou er voor deze foto of video zijn en hoe zit het met de commentaren, welk aantal kunnen we verwachten? De afzonderlijke parameters verschillen sterk naar gelang van de campagne. Uiteindelijk moet het idee altijd juist zijn. Wedstrijden, bijvoorbeeld, hebben echter een extreme invloed op het aantal commentaren. In de regel wordt op dergelijke wedstrijden 8 tot 10 maal zoveel commentaar geleverd als op normale postings.

Opdat u dergelijke sprongen en schommelingen ook snel en gemakkelijk kunt herkennen, worden alle gegevens van de volgers ook in een diagram weergegeven. In dit statistische diagram kunt u zien of de blogger een constant bereik heeft gegenereerd, of dat er pieken zijn veroorzaakt door bijvoorbeeld een wedstrijd. Als u een piek registreert in een diagram, kunt u met de muis over de betreffende statistiek gaan en zien welk nummer de posting had. Direct onder de statistische waarden en diagrammen vindt u de media-inhoud. Hier kunt u gemakkelijk opzoeken om welke foto of video het gaat omdat er een ongewone hoeveelheid interactie heeft plaatsgevonden.

Op deze manier kunnen analyses worden gemaakt over de volgers op Instagram voor media maar ook pitches voor klanten.