Influencer & Blogger: Nieuw! Software voor prijzen, kosten en aanbiedingen

Wat kosten influencers? Exclusief en gratis voor geselecteerde persvertegenwoordigers en bloggers, is de Influencer Price Calculator nu beschikbaar! Virale inhoud is zijn gewicht in goud waard. Maar hoe wek je belangstelling? Nu gratis voor gerenommeerde media om in te voegen in artikelen. Miljoenen jongeren adverteren op hun kanalen. Ontdek hier wat Instagram en influencer marketing inhouden. Je bent een blogger? Lees hier meer over de voordelen van de calculator Hoeveel is mijn Instagram-account waard?

InfluencerFee.com: Prijsberekening snel uitgelegd!

Hoe opwindend is dat? Bijna niemand kent de waarde van zijn Instagram-kanaal! Toch promoten miljoenen jongeren over de hele wereld nu merken en bedrijven op Instagram. Na Youtube ontdekken steeds meer merken zelf Instagram-sterren.

De Influencer Calculator is gemakkelijk te integreren in artikelen. Het maakt niet uit of WordPress, Typo3 of anderen. Het kan ook snel worden ingebed in elke HTML-website, bijvoorbeeld in landingspagina’s. Dankzij het iframe past de rekenmachine zich altijd individueel aan het bovenliggende internetportaal aan. Op notebooks, desktops en op mobiele apparaten, van Samsung tot Apple! Gemakkelijk toegankelijk voor iedereen en zonder enige barrière. Iedereen kan meedoen en zijn eigen Instagram-waarde berekenen!

Dat is wat de Influencer Circulator zo ingenieus maakt. Iedereen kan de waarde van zijn Instagram-kanaal onmiddellijk laten beoordelen, echt iedereen. Rechtstreeks uit uw artikel.

Influencer prijzen en kosten op basis van Likes, Comments en Engagement

Velen kennen hun eigen Instagram-waarde of -prijs niet. Veel jonge influencers verkopen zichzelf daarom veel te goedkoop als bureaus of bedrijven aankloppen voor productplaatsingen. De Influencer Calculator geeft iedereen een gratis en actuele evaluatie van hun kanaal. Berekend op basis van Likes, Reacties en ook de betrokkenheid van de fans. De betrokkenheid wordt berekend uit de verhouding van de commentaren en “vind ik leuk”-meldingen tot de volgers. Er zijn ook zinvolle statistieken, zodat influencers de calculator zelfs kunnen gebruiken voor hun aanbiedingen en klanten.

Virale inhoud voor geselecteerde mediapartners

Velen delen hun resultaten op Facebook en Instagram Stories. Dit maakt de calculator spannend voor kleine influencers en voor grote influencers! Voor virale inhoud in het volgende artikel over Instagram sterren, de Influencer Calculator is de perfecte functie.

Hoeveel is een Instagram-account waard?

Niet alleen influencers zelf, maar ook reclamebureaus kunnen de prijzen en kosten voor op Instagram niet goed inschatten! Of het nu gaat om reclame voor online shops, kleine of grote bedrijven of zelfs internationale merken die voor het eerst in aanraking komen met het thema influencer marketing.

Influencer marketing bestaat al een tijdje, en met name youtubers hebben dit fenomeen van productplaatsing op sociale netwerken naar een nieuw niveau getild. Instagram alleen al heeft nu 800 miljoen geregistreerde gebruikers over de hele wereld, van wie 15 miljoen uit Duitsland. Dit betekent dat meer dan 20% van de Duitsers op Instagram zit. Sterker nog, de doelgroep is veel specifieker, vooral jongeren tussen de 14 en 30 zijn hier geregistreerd en gebruiken Instagram dagelijks, meerdere keren. Dit is wat adverteren op Instagram-kanalen zo interessant maakt voor bedrijven.

YouTube heeft het fenomeen van influencer marketing enorm populair gemaakt. Vandaag is marketing met videobloggers nog populairder. De marketingstrategie werkt. Als u jongere mensen in hun leven wilt bereiken zonder de gebruikelijke reclame-effecten, kunt u dit heel goed doen met de inhoud van de bloggers en zelfs duurzaam door middel van functies zoals de Strories. Instagrammers geven een eerlijk, authentiek beeld en zijn idolen voor een hele generatie. Bijna een miljard gebruikers garanderen een uitstekend reclame-effect. Toch is Instagram, en influencer marketing in het bijzonder, nog niet erg ontwikkeld. Terwijl de prijzen en kosten voor een Youtuber vrij goed kunnen worden berekend, is er geen schatting voor Instagram. Hoeveel kost een Instagrammer eigenlijk? Hoeveel kost een Instagram-ster? Hoeveel kan ik zelf verdienen als influencer?

Onderhandelingen met cliënten en klanten

Veel jonge bloggers, er zijn er veel op Instagram, krijgen aanbiedingen van jonge modebedrijven, merken en bedrijven. Ze moeten dan een eerste bod doen, zeggen hoeveel hun kanaal waard is. Natuurlijk, velen stoppen dan met Instagram voor een groot raadsel. Hoeveel is mijn eigen kanaal waard? Hoeveel moet ik nemen voor een post? Of het nu voor de lol is of voor een gecompliceerde onderhandeling met een echte klant, het is voor velen in het begin erg moeilijk om je eigen wereld uit te vinden en te berekenen. Hier wat hulp krijgen is nuttig voor velen!

Prijs per post voor Instagram Sterren

Hoeveel zou je moeten betalen voor een enkele post van Instagramsterren? Natuurlijk variëren de prijzen nog een beetje, bijvoorbeeld op basis van media-aanwezigheid buiten Instagram of ook door factoren zoals het opnieuw delen van foto’s door het merk zelf.

  • Pamela Reif / Instagram per post circa

Influencer: hulp voor de eerste prijsonderhandelingen

Hoe komen de prijzen precies tot stand?

Influencerfee.com is een gratis dienst van de Social Analytics Software. De prijsberekening en de algoritmen worden voortdurend verfijnd en tonen gemiddeld de huidige prijsontwikkelingen en -niveaus. Hier zijn een paar screenshots van de software:

Als je meer wilt weten over de Instagram analytics tool, klik dan hier: Sociale analyse.

Hoe ziet een onderhandeling over de kosten er eigenlijk uit?

Bedrijven sturen meestal een sms, ofwel via de “Direct Messages” op Instagram of via een e-mail die je in je profiel opgeeft. E-mails zijn vaak gemakkelijker, vooral voor complexe projecten waarbij bijlagen moeten worden verzonden, evenals initiële overeenkomsten en geheimhoudingsverklaringen, maar ook moodboards. Voor kleinere projecten schrijven start-ups ook graag rechtstreeks via Instagram, wat de communicatie vergemakkelijkt, vooral met jonge bloggers die hun e-mail inbox niet zo vaak checken.

Hoeveel beïnvloeders kun je het beste aanschrijven?

Een verzoek wordt altijd naar verschillende Instagrams gestuurd, aangezien velen te laat reageren en projecten vaak op korte termijn moeten worden uitgevoerd. Als bijvoorbeeld een influencer wordt gezocht, worden er tot 10 gecontacteerd. Als je op zoek bent naar 10 influencers voor een bloggersevenement, worden er tot 30 of 40 verschillende influencers gecontacteerd. Later met agentschappen werken is heel anders dan in het beginstadium met een blogger werken. Zodra u met agentschappen werkt, zult u altijd in contact komen met verschillende contacten. Dit resulteert in veel complexere projecten. Veel instanties hebben ook tijdslimieten, dus zij moeten zo snel mogelijk een antwoord krijgen, liefst binnen 24 uur.

Hoeveel verzoeken krijgt een influencer per dag?

Hoe meer volgers een kanaal heeft, hoe meer aanvragen je natuurlijk zult krijgen. Al vanaf 5000 fans (5K) wordt je kanaal interessant voor sommige bedrijven en krijg je de eerste samenwerkingsverzoeken. Het is dan ook begrijpelijk dat grotere bloggers nauwelijks tijd hebben om e-mails onmiddellijk te beantwoorden. Als u meer dan 50.000 volgers (50K) hebt, kunt u tot 10 of 15 samenwerkingsverzoeken op één dag krijgen. Het is een grote uitdaging om de goede van de minder goede reclamecampagnes te scheiden. Veel verzoeken zijn alleen voor “monsters”. Dan krijg je alleen goederen, geen vergoeding. Dan komt alle communicatie met het bedrijf. Als influencer kan dit je snel overweldigen, en daarom zijn deadlines van 24 uur vaak onmogelijk te halen. Vooral als je als influencer op reis bent en de e-mails alleen ’s avonds vanuit het hotel kunt versturen. Met 500.000 volgers (500K), zijn er tot 80 of 90 verzoeken per dag.

Als de bedrijven dan ook nog concrete offertes eisen, die je natuurlijk nog moet schrijven, bereik je zelfs als professionele Instagrammer al snel je grenzen. Sommige hebben managers of agentschappen, maar de meeste niet. Maar iedereen wil weten hoeveel zijn glans waard is, natuurlijk niet zomaar uit het niets, maar berekend door slimme algoritmen. Met statistieken, zinvolle diagrammen en de laatste kerncijfers van hun eigen kanaal.

Als je dit allemaal hebt gedaan, van de eerste aanvraag tot een direct bericht op Instagram of een e-mail, het sorteren op goede aanvragen en minder goede, de eerste reactie en de eerste feedback, evenals de gedetailleerde offerte, met statistieken en grafieken, kun je beginnen met posten!

Instagram sterren en degenen die er hun brood mee verdienen.

Velen hebben de droom om een influencer te worden en geld te verdienen met het posten van foto’s en video’s van prachtige plaatsen. Of het nu gaat om de laatste mode, internationale merken, kleine regionale bedrijven, droomreizen of zelfs bezoeken aan restaurants in hun eigen buurt. Instagramsterren zijn de nieuwe acteurs en muzikanten, de nieuwe idolen.

Influencer marketing voor start-ups, kmo’s en internationale merken

Influencers – Mensen willen graag met hen gezien worden, willen graag dat hun producten met hen gefotografeerd worden en zijn bereid om er geld voor te betalen. Het maakt niet uit hoe groot het bedrijf is. Van het kleine sushirestaurant in de buurt dat bekende mensen uit de buurt uitnodigt tot de populairste club van de stad, tot evenementen en roadshows in heel Duitsland, met reis, hotelaccommodatie en alles wat daarbij komt kijken. Tot en met de grote, luxe droomreizen naar de Malediven naar witte stranden. De droom hoeft geen droom te blijven! Als u uw eigen waarde goed kunt inschatten en deze aan uw potentiële cliënten kunt voorstellen wanneer zij ernaar vragen, kunt u er uw brood mee verdienen! Het is niet altijd het absolute aantal fans dat telt, maar veeleer de marketing en de eigen uitvoering. In het begin met kleine aanbiedingen, later met contracten en voor de echt grote, met licentieovereenkomsten.

Hoe wordt iemand eigenlijk een blogger?

Als je bekend wilt worden op Instagram, moet je vooral jong zijn! Waarom? De gebruikers zelf zijn erg jong en hebben daarom de neiging om uit interesse mensen te volgen die overeenkomen met hun leeftijd. De grootste gebruikersgroep is jonger dan 24 en ouder dan 12 jaar. Dus als je je als 18- of 19-jarige opwerpt, kun je nog steeds een groot bereik opbouwen. Op de leeftijd van 24, kan het al moeilijker zijn. De perfecte leeftijd zou 15 of 16 zijn.

Instagram is momenteel een van de topnetwerken wereldwijd. Aangezien het nog niet zo overspoeld is als bijvoorbeeld Facebook, is het nog relatief eenvoudig om organisch (zonder hulp van software en reclame) een bereik op te bouwen. Ook op YouTube wordt het moeilijker om de miljoenen te kraken. Ondertussen zijn er hier enkele top Youtubers die iedereen kent. Daarnaast zijn er al een heleboel Youtubers met meer dan 100.000 fans en natuurlijk nog veel meer daaronder. De markt is dus al erg verzadigd.

Daarom is het de moeite waard om een kijkje te nemen op Instagram! Dit zijn de jongeren die je de komende jaren zullen volgen. Als je je vestigt als blogger, kun je snel fans achter je krijgen. Je hebt geen ingewikkelde technieken nodig om dit te doen, een eenvoudige smartphone met een goede camera is meestal voldoende. Als je foto’s maakt, moet je altijd oppassen dat je niet te veel retoucheert – hier is een kleine tip!

Hoe bewerk je Instagram foto’s!

Als u uw foto extreem schoon wilt bewerken, d.w.z. zodat u er natuurlijk uitziet en ook aantrekkelijk bent voor klanten – hoe natuurlijker hoe beter – moet u slechts aan een paar punten werken. Zo blijft uw foto uiterst natuurlijk, wordt hij discreet opgehelderd en worden ook de kleuren aangepast. Allemaal zonder extra filters.

  1. Helderheid – Verhoog de helderheid een beetje, met ongeveer 10 tot 15%.
  2. Warmte – je haalt er wat warmte uit, zo’n 5 tot 10%.
  3. Verzadiging – U verhoogt de verzadiging tot ongeveer 8 tot 12%.

Instagram Stories voor meer inhoud

Zorg ervoor dat je Instagram Stories gebruikt. Met Verhalen kun je je fans een veel dieper inzicht in je leven geven. Je hoeft je niet zo druk te maken over het nemen van de perfecte foto of het hebben van de perfecte video voor je volgers. Je hebt ook geen cuts of effecten zoals slow motion of uitgebreide post-productie nodig. In het ideale geval vertel je gewoon over je leven, ’s morgens bij het opstaan, tijdens de lunch, ’s avonds en natuurlijk nog eens voor de goede nacht. U kunt op elk moment een verhaal publiceren en uw fans blij maken. Hoe vaker je dit doet, hoe meer je deel gaat uitmaken van hun leven.

Beïnvloedende agentschappen: samenwerking met managers en cliënten

Voor agentschappen moet je een e-mailadres instellen, niet iedereen schrijft graag via Instagram Direct Messages. Waarom? Elke social media manager van het agentschap met toegang kan aanbiedingen lezen. Vaak zijn campagnes nog geheim. Er kan rechtstreeks een e-mail naar u worden gestuurd, met diverse bijlagen, bv. voor grotere en uitgebreidere reclamecampagnes. Het begint met verschillende ontwerpen die laten zien hoe een productie er bijvoorbeeld uit komt te zien, en gaat helemaal door tot aan de geheimhoudingsverklaringen. Met een e-mailadres kunt u ook uw vragen van klanten en agentschappen duidelijk scheiden van uw fans. Als je meer dan 5.000 fans hebt, moet je zeker een e-mailadres instellen.

Monsters, eerste banen en reclamecampagnes

Wanneer je de eerste aanbiedingen krijgt, zal het meestal gaan over het krijgen van gratis goederen in ruil voor foto’s. Wees je ervan bewust dat bedrijven geld verdienen aan de verkoop van de kleding achteraf. Zelfs als je klein bent, moet je niet “opgelicht” worden. Als je bijvoorbeeld een beauty influencer bent met minder dan 5.000 fans, is het prima om een product gratis te promoten als je daarvoor bent uitgerust. Maar als je een visagiste bent die andere visagistes in haar fanlijst heeft die het product waarschijnlijk nog vaker zouden kopen, moet je erover nadenken of de posting echt gratis moet zijn!

Misschien kunt u onderhandelen over een kleine vergoeding van 50 €. De beste manier om je Instagram-waarde te berekenen is hier in de calculator! Als je vroeg begint, kun je snel ervaring opdoen en idealiter nog een beetje meer voor jezelf krijgen als je nieuwe fans krijgt. Zodat je vroeg of laat voldoende beloond wordt voor je harde werk op Instagram!

Gekochte fans en sociale bots opsporen

Sociale bots liken, reageren en volgen andere gebruikers

Tegenwoordig zijn er natuurlijk verschillende manieren om fans en volgers op je eigen kanaal te optimaliseren. Aan de ene kant zijn er sociale bots. Kleine softwareprogramma’s die eigenlijk niets anders doen dan je eigen gedrag op Instagram imiteren. De software werkt net als een mens met “kunstvingers” die op Instagram rondsnuffelen en verschillende likes uitdelen (meer of minder gericht), waarbij soms commentaar wordt gegeven op een foto of video. Velen volgen en unfollowen mensen ook om aandacht voor zichzelf te creëren. De software zorgt daarvoor, niet slechts 30 minuten per dag, maar 24 uur als u dat wilt. Als gevolg daarvan hebben sommigen al veel meer fans opgebouwd dan zij via louter organische actie zouden hebben gekregen. Social bots zijn dus een manier om je eigen kanaal te pushen. De resulterende fans zijn echter echt en dat geldt ook voor de opmerkingen en “likes” van hen. Daarom kunnen bots niet zo negatief worden bekeken als vaak het geval is.

Koop gerichte fans en likes voor bereik

Degenen die specifiek fans en likes kopen voor hun eigen Instagram kanaal willen ofwel bepaalde posts pushen of de waarde van het Instagram kanaal kunstmatig verhogen. Dit zijn de twee verschillende manieren. De een gebruikt de gekochte likes en commentaren om zijn eigen kanaal waardevoller te laten lijken, de ander gebruikt gekochte volgers en likes om individuele posts, bv. foto’s voor individuele hashtags, trending te krijgen. Op die manier bereik je nieuwe gebruikers en heb je weer meer bereik.

Waarschuwingstekens voor nepfans en gekochte likes

Daarom is de engagement rate zo belangrijk in de berekening van de calculator, omdat het verband houdt met fans, volgersgroei, en vind-ik-leuks en commentaren in verhouding. Dit alles speelt samen en geeft de prijs voor de influencer. Als u bijvoorbeeld relatief weinig opmerkingen hebt over uw fans, hebt u misschien een deel gekocht. De mate van engagement verschilt natuurlijk ook tussen kleinere en grotere kanalen. Terwijl jij in het begin een relatief hoge engagement rate hebt op je posts, omdat je nieuw bent en nog niet gezien wordt, hebben bestaande accounts en grotere artiesten boven de miljoen een veel lagere engagement rate. Velen volgen dan uit vertrouwdheid, minder uit betrokkenheid.

Al deze aspecten spelen een rol bij het berekenen van de prijs van influencers. Hetzelfde geldt voor de basisbeslissing om een Instagrammer al dan niet te boeken voor de campagne. Banen voor Instagram zijn geen dubbeltje in een dozijn, de meeste bedrijven willen hun producten gratis plaatsen. Ook de prijzen in de verschillende bedrijfstakken zijn nu verschillend. Terwijl er in de fitnessbranche minder te verdienen valt, valt er in de reisbranche veel meer te verdienen. Micro-influencers kunnen ook geld verdienen, kijk maar naar het voorbeeld van de visagist van eerder, “hondenbloggers” (#petfluencer) of ook “mamabloggers”. Zij hebben een kleiner doelpubliek, maar een zeer hoge mate van betrokkenheid en vertrouwen van hun fans. Zij hebben ook minder concurrentie omdat zij een specifiek onderwerp behandelen. Instagram wordt dus ook diverser en gaat van een pure mode- en schoonheidswereld naar een kleiner, korter YouTube-universum.

Influencer Marketing: hoe de business met bloggers werkt

Heb je er altijd al aan gedacht om zelf aan influencer marketing te doen? Met softwaretools zoals Social Analytics kunt u influencer marketing op Instagram organiseren, van zoeken en beheren tot het plannen van campagnes en de daaropvolgende monitoring. In onze gratis twee uur durende online cursus leggen we blogger- en influencer-marketing uit van A-Z.

https://socialmediaone.de/influencer-marketing-kostenloses-video-tutorial-firmen-agenturen/