Softwareondersteuning en socialemediahulpmiddelen zijn essentieel voor online marketeers. Zij helpen bij alledaagse taken, vooral die taken die veel tijd in beslag nemen en kunnen worden georganiseerd door slim vooruit te plannen. Of het nu gaat om het onderwerp inhoud, het zoeken naar influencers of zelfs de bots die door zovelen worden genoemd. We nemen een kijkje naar drie belangrijke social media tools die agentschappen en bedrijven helpen om hun eigen bereik te vergroten. Het gaat vooral om organische groei, want organische groei is waardevol. Wie echte merkfans genereert, zal ook in de toekomst profiteren. Laten we nu eens kijken naar de afzonderlijke instrumenten.

Influencer Marketing Online Cursus: Onderwerpen

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht Social Media Manager > Influencer Marketing

 1. Definitie, ontwikkeling, Youtube, Facebook & Instagram
 2. Blogger relaties? Voor- en nadelen van de methode
 3. Social media software tools voor post planning en volgers
 4. KPI’s (key performance indicators), doelstellingen en planning van de social media-campagne
 5. Kwaliteit en kwantiteit van bloggers en interactie
 6. Briefing, voorspellingen, contacten leggen en toezicht
 7. Certificaat Test Influencer Marketing Instagram

Uittreksels moeten gemarkeerd zijn © Stephan M. Czaja, Social Media One 2018

Influencer Marketing #3: Social Media Software Tools voor Post Planning en Volgers

Duur: 24:07 minuten

Software-ondersteuning: Automatisch is veel beter

Softwareondersteuning en socialemediahulpmiddelen zijn essentieel voor online marketeers. Zij helpen bij alledaagse taken, vooral die taken die veel tijd in beslag nemen en kunnen worden georganiseerd door slim vooruit te plannen. Of het nu gaat om het onderwerp inhoud, het zoeken naar influencers of ook de door zovelen genoemde bots. We hebben een ander spannend artikel over het onderwerp Instgram bots hier: Nep! Instagram Bots: Hoe het werkt. We nemen een kijkje naar drie belangrijke social media tools die agentschappen en bedrijven helpen hun eigen bereik te vergroten. Het gaat vooral om organische groei, want organische groei is waardevol. Wie echte merkfans genereert, zal ook in de toekomst profiteren. Laten we nu eens kijken naar de afzonderlijke instrumenten.

Hootsuite / Planning van inhoud voor alle netwerken

Hootsuite helpt u om inhoud van tevoren te plannen, of het nu gaat om foto’s of video’s, met deze software kunt u eenvoudig inhoud plannen voor verschillende dagen in de toekomst. In de video tutorial, laat ik je zien hoe je berichten automatisch kunt publiceren. Dit bespaart u veel tijd en u kunt al uw social media planning voor een week, voor 14 dagen voor een maand of zelfs voor een kwartaal in een enkele dag of zelfs in een paar minuten doen.

In de videotutorial zie je natuurlijk ook hoe je Hootsuite instelt en hoe je verschillende streams instelt om je eigen social media-kanalen te monitoren, van Facebook tot Instagram, YouTube en Twitter.

 • Content vooraf plannen voor verschillende netwerken
 • Streams vergemakkelijken de toegang tot berichten, geplande berichten, fans, interacties, enz.
 • Creëer sociale netwerken in seconden

Social Analytics / Influencer Marketing Manager

Social Analytics is de eerste softwaretour die alle vereisten combineert die social media managers hebben voor influencer management. Van het zoeken, zodat u de perfecte influencer voor klanten of voor uw eigen merk kunt ontdekken, tot het beheer in verschillende groepen en voortdurend bijgewerkte gegevens. Bovendien helpt de campagneplanner om verschillende aanbiedingen te creëren en ook om AB-tests te ontwerpen. Met monitoring kunt u aan het eind duidelijke evaluaties maken en ook het succes van de campagnes nagaan.

 • Influencer Research (zoeken op land, stad, enz.) en het Influencer Report (profiel en analyse)
 • Influencer Lijst voor beheer, groepering en altijd up-to-date gegevens
 • Campagnebeheerder voor een snelle verwerking van aanvragen en aanbiedingen (met prognoses)
 • Posting monitoring voor succesanalyse en evaluatie van campagnes en influencers
 • Hashtag Analyser onderzoekt miljoenen posts en toont je de meest succesvolle influencers en posts voor een hashtag
 • Toplist creator voor trend content en zoekmachine optimalisatie als extraatje voor onze klanten!

Instazood / Zo ziet een van deze “sociale bots” eruit

Het onderwerp van social media bots is voor veel mensen zeer interessant en wij krijgen veel vragen over dit onderwerp. Daarom wilde ik je kennis laten maken met een van deze sociale bots voor Instagram. Met Instazood kun je automatisch likes en comments plaatsen of mensen volgen (niet aanbevolen). Wij zullen u in het kort laten zien hoe u zo’n bot kunt gebruiken, hoe u hem kunt instellen en wat de voor- en nadelen van social media bots zijn.

 • Iedereen heeft het over bots. Wat zijn bots?
 • Hoe werkt een sociale bot?