Nieuwsjacking – iPhone 14, maanhotel en barbecueseizoen

Newsjacking is een technische term uit de zoekmachine optimalisatie. Newsjacking, wat is dat eigenlijk? Laten we, in plaats van een definitie, een klein voorbeeld nemen. Heb je ooit gezocht naar iPhone 14? Waarschijnlijk nog niet. Maar het zal op een gegeven moment komen, zo zeker als eieren eieren zijn. Dus als je vroeg op dit onderwerp springt, kun je waardevolle rankings krijgen in zoekmachines zoals Google, Yandex, Yahoo of zelfs Bing. Dit werkt natuurlijk niet alleen bij zoekmachine optimalisatie, maar ook bij social media marketing. Want het hoeft natuurlijk niet jaren van tevoren bedacht te worden, als er een gebeurtenis aan zit te komen, kun je er vandaag over praten! Binnenkort komt er een nieuw product van bedrijf XY op de markt, we hebben meteen een blogpost nodig! Newsjacking anticipeert op onderwerpen die in de toekomst zullen komen en waarvoor u nu al relevantie kunt opbouwen. Welkom bij newsjacking.

IPhone 14, maanhotel en barbecueseizoen

Het mogelijke nieuws om op te anticiperen is even divers als de wereld zelf. Van nieuwe producten, zoals de zojuist genoemde iPhone 14, tot absolute toekomstonderwerpen, zoals het eerste maanhotel. Misschien kunnen er vandaag al kaartjes voor de halve prijs verkocht worden? In feite zijn er nu al de eerste verkopen op dit gebied, net zoals er nu al eeuwige wachtlijsten zijn voor verdere vluchten in de ruimte.

Natuurlijk zijn dergelijke onderwerpen voor elke bedrijfstak te vinden. Laten we eens helemaal weggaan van de technologie, bijvoorbeeld naar de tuinbranche. Elk jaar bereiden miljoenen mensen zich voor op het barbecueseizoen. De perfecte houtskoolgrill, barbecue rookovens, het juiste meubilair. Welke snacks zullen trendy zijn volgende zomer? Worden het weer hamburgers, of wordt het veganistisch grillen? Dit zijn precies de vragen die u al in het voorjaar, in de zomer kunt beantwoorden, ver voordat iemand anders. Een zeer goed middel om de aandacht te trekken. Als u op zoek bent naar langetermijnstages, kunt u zich natuurlijk al verplaatsen in onderwerpen die jaren van tevoren worden besproken. Hier kunt u iets vinden over alles in zoekmachine optimalisatie.

Een eenvoudig voorbeeld? Laten we in de tuin blijven. Wat dacht je van een project dat specifiek over vergelijkingen gaat? Vergelijkingsportalen zijn even populair als kin- deren, check, vergelijk, check, veel portalen bieden een dergelijke dienst aan. Natuurlijk kunt ook u een online project opzetten dat zich bijvoorbeeld richt op de verschillende winstgevende gebieden in de tuin. Er worden dan afzonderlijke websites opgezet voor 4 of 5 afzonderlijke gebieden, of voor een gezamenlijk project. Dit slaat precies op de vergelijking van tuinmeubelen 2024, of de beste barbecue 2024. Met een beetje creativiteit kunnen echt sterke projecten voor de toekomst worden gebouwd. Natuurlijk is dit allemaal een investering, maar zoals het een investering betaamt, betaalt ze zich uiteindelijk meestal terug voor u en uw bedrijf. Dat is hoe nieuws stelen werkt.

Best Practice News volgen met Duitslands volgende Topmodel

Om het YouTube-kanaal van een modetijdschrift te pushen, hadden we het concept om een week voor de uitzending van elke nieuwe aflevering een YouTube-video online uit te zenden. Omdat we een paar dagen vooruit waren, konden we meer dan 200.000 views halen met de eerste video, en dat met een volledig nieuw gecreëerd kanaal. Lees meer over onze