Archivering – Bruikbaarheid, inhoudsbeheer en Big Data

Het archiveren van inhoud is het grote principe voor inhoudbeheersystemen, waartoe ook sociale netwerken behoren. Een groot aantal gegevens wordt verzameld en beheerd en, via dit duidelijke beheer, in bundels uitgevoerd, afhankelijk van het verzoek. Hoewel een groot onlinetijdschrift waarschijnlijk duizenden subpagina’s telt, is elk afzonderlijk stukje informatie gemakkelijk te vinden, bv. via het zoekveld. Als u bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in het onderwerp “huis verkopen”, zult u snel vinden wat u zoekt in de categorie “huis verkopen”. Hier heeft u een direct overzicht van alle relevante artikelen in het online magazine die gaan over het onderwerp “huis verkopen”. Deze gearchiveerde inhoud, d.w.z. opslag en permanente beschikbaarstelling, is wat moderne inhoudbeheersystemen doet werken. Het is de basis voor e-commerce, sociale media, maar ook voor elke website.

Archivering betekent Big Data – Best Practice Wikipedia

Een van de grootste archieven ter wereld is Wikipedia. Tegenwoordig is iedereen vertrouwd met dit platform, van studenten die onderwerpen voor hun werkstukken zoeken tot ondernemers die een overzicht van bepaalde regio’s willen krijgen. Kennisplatforms zoals Wikipedia hebben de wereld veranderd en ook zij zijn gebaseerd op inhoudsbeheer, d.w.z. het archiveren van inhoud en het gericht aanbieden ervan.

Verzamelen van gegevens – archivering

  • Archivering is van groot belang, vooral voor inhoudbeheersystemen
  • Zelfs op pagina’s met veel informatie en subpagina’s kan elk afzonderlijk stukje informatie gemakkelijk worden gevonden, bv. met behulp van het zoekveld.
  • Archivering is de basis voor e-commerce, sociale media maar ook elke website
  • Het beste voorbeeld voor het archief: Wikipedia