Virtual Reality x Reclame: VR Projecten, Avatars en Beste Praktijken (#1 wereldwijd)

We hebben al een paar keer geschreven over virtuele / digitale influencers, nu zijn er nieuwe voorbeelden uit de reclame! Momenteel zijn er wereldwijd 3 teams, in de VS, Europa en Japan, die aan digitale avatars werken. Nu zijn de eerste 3 projecten van het Europese team gepubliceerd. 1x online campagne, 1x modeshow en 1x onroerend goed presentatie. We moesten er verslag van uitbrengen! Beste praktijken uit de VR wereld / reclame.

Spannende tijden voor VR in de reclame

Wereldpremière na wereldpremière – met elke dag die voorbijgaat, wordt de virtuele wereld realistischer voor ons.

Kritiek op digitale avatars: “Ze nemen mensen hun baan af”.

Natuurlijk zijn er ook critici die zeggen dat virtuele mensen nooit naast echte mensen kunnen bestaan. Maar er is altijd kritiek geweest, bij het begin van een nieuwe technologie. Bill Gates (Microsoft, oprichter) zei dat het internet geen toekomst heeft. In feite, geloofde deze tech reus, niet in het internet. Zo gaat het vaak als het om innovatie gaat.

Er zijn pioniers die geloven in nieuwe ideeën, projecten en innovaties en er zijn er die de toekomst eerst moeten ervaren.

Velen zien het onderwerp VR, zoals beschreven, kritisch. In het verleden waren het videospelletjes, nu zijn het “virtuele netwerken” (sociale netwerken, voorbeeld: dataschandaal bij Facebook) en over een paar jaar zullen het misschien virtuele avatars en mensen zijn die kritisch worden bekeken.

Beste praktijk sinds 2019: Lil’ Miquela (Los Angeles, VS)

Minder dan twee jaar geleden, werd de eerste digitale avatar gecreëerd in Los Angeles. Ondertussen volgen miljoenen jongeren haar(Lil’ Miquela) op Instagram. Zij, haar volgelingen, zien Miquela niet langer als een virtueel persoon, maar als een deel van hun leven.

Nieuwe concurrentie uit Japan en Europa

Nu zijn er twee nieuwe teams actief op het gebied van virtuele avatars, één uit Europa en één uit Japan.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het Europese project, dat sinds 2021 actief is. Er zijn al verschillende campagnes en de bijzonderheid: dit VR-team ontwikkelt ook virtuele avatars voor merken.

Daarom vandaag een “Closer Look” van Zoe en Ella, twee virtuele avatars uit Europa. Tip! Er zijn niet veel van deze digitale beïnvloeders, wij hebben ze hier allemaal voor u verzameld, in één gemakkelijk te lezen lijst: Digitale Avatars.

Voorbeelden: Reclamecampagne, modeshow, VR-presentatie

Wij willen hier laten zien hoe virtual reality er in reclame uit kan zien met de eerste voorbeelden en best practice campagnes uit Europa.

Buffalo: Diversiteitscampagne met Ella Stoller – wereldpremière

VR in Fashion – De nieuwste campagne, nummer 3 in 2021, uitgebracht in maart. Buffalo Shoes is een van de meest befaamde schoenfabrikanten en schoenenwinkels die in Europa bestaan. Het merk is bekend in alle landen en heeft zijn hoofdkantoor in Duitsland en Londen.

Natuurlijk moet je als marktleider altijd een trendsetter zijn. Zo is de allereerste wereldwijde campagne over het thema diversiteit tot stand gekomen met een virtueel model. Het model in de campagne heet Ella(CM Models). U zult haar later in een geheel nieuw project zien, want de ontwikkelingsafdeling is nu zover dat zij onder andere kan dansen, maar ook spreken! Stap voor stap, naar een virtueel mens.

Bron: Youtube / Buffalo

Wat inspireert mensen? Uiteindelijk gaat het altijd om een goed verhaal. Net zoals er grote series zijn die seizoen na seizoen opnieuw worden gemaakt, net zoals er Hollywood-figuren in films zijn die in het echt niet bestaan maar die iedereen kent.

Een heel nieuw verhaal begint hier.

MarcCain: Modeshow met Zoe Dvir (VR) – wereldpremière

VR in de presentatie – We hebben vaak gehoord van een “virtuele modeshow”, maar met virtueel werd altijd bedoeld dat de modeshow wordt gestreamd en niet live wordt gepresenteerd.

Sinds januari 2021, is de wereld een compleet nieuwe plek! Wereldpremière in Berlijn, een nieuw niveau begint hier. 4 virtuele modellen, 8 echte modellen en een show. Voor de eerste keer komen beide werelden samen. Hoe mooi?

Bron: Youtube / MarcCain

Makelaar: Ella Stoller – Wereldpremière

VR in onroerend goed – Ella beschikt als virtueel persoon over verschillende vaardigheden die geleidelijk aan worden uitgebreid (ontwikkeld). Een grote stap was het vermogen om te spreken, simpel gezegd! Uiteindelijk wordt alles geprogrammeerd, wat betekent dat het uiteindelijk allemaal een gigantische “app” is – heel, heel eenvoudig gezegd! Hoe meer het geleerd wordt, hoe beter het wordt. De ontwikkelaars kunnen dan allerlei parameters instellen, niet alleen op de avatar zelf, maar natuurlijk ook op verlichting, kleding en nog veel meer.

Dit is een nieuw niveau, want het gaat niet meer alleen om mode, maar om onroerend goed, met een hoge waarde. De presentatie moet dan ook van zeer hoog niveau en kwalitatief zijn. Het feit dat een virtueel persoon nu het merk, het onroerend goed portaal en ook de individuele eigendommen presenteert, is echt een nieuwe stap op het gebied van presentatie. Waar gaat de toekomst heen? Beurzen, interviews in modebladen?

Hier is een allereerste glimp, een snelle videoschermopname ’s avonds, van de allereerste pulsen die online zijn.

Virtuele beïnvloeders: marketing en strategie

Virtuele beïnvloeders, digitale avatars, hoe je deze nieuwe categorie van “mensen” ook wilt noemen, zij zullen een blijvende voetafdruk achterlaten in reclame en marketing. Best practice-projecten zoals dat in Los Angeles laten zien dat miljoenen mensen geïnteresseerd kunnen raken in een virtueel persoon, zozeer zelfs dat zij hem actief volgen om dagelijks nieuws te krijgen.

De wereld van virtuele influencers is klein omdat de investeringskosten extreem hoog zijn. Hele teams werken aan het schrijven van codes, het optimaliseren van ontwerpen, enzovoort. Maar er zijn er een paar die erin geloven! Bekijk de eerste, virtuele mensen, avatars, modellen of influencers… hier. in de wereld:

Bron: Zoë / Cocaïnemodellen