Influencer Event: #1 Generali Influencer Sport Award met Angelique Kerber & Pamela Reif

Op 24 mei 2017 vond het eerste Influencer Event van Generali Versicherung Deutschland plaats in München. Op de gastenlijst stonden tal van bekende namen uit de fitness- en lifestyle-industrie. Pamela Reif @pamela_rf was uitgenodigd als stergast. Onder anderen Irina Engekel @fashionambit, Melisa Cebeci @mlsacbc, Ebru @nazjuju en Angelo Carlucci @angelo.carlucci waren ook van de partij. In de loop van de dag kregen de in totaal 15 influencers de kans om praktijkervaring op te doen op de tennisbaan met tenniswereldkampioene Angelique Kerber @angie.kerber. Het evenement was de aftrap van de campagne Generali bewegt Deutschland. Door de samenwerking van influencers en Angelique Kerber werden 6,1 miljoen impressies bereikt, waarmee mensen werden aangemoedigd een sportieve levensstijl aan te nemen. Lees meer van onze beste praktijken.

Op Generali Bewegt Deutschland kunt u de actuele postings van de campagne direct in de Social Live Ticker zien!

We verplaatsen Duitsland!

Generali bewegt Deutschland: Fitness- en sportcampagne 2017

Enkele uren voor het begin van het evenement werd tijdens een persconferentie het startschot voor de campagne gegeven. Met de campagne Generali bewegt Deutschland wil de verzekeringsmaatschappij met name jongeren motiveren om aan sportactiviteiten deel te nemen. Generali heeft de Duitse wereldkampioene tennis Angelique Kerber aan boord gehaald als het gezicht van de campagne om Duitsland mee te verhuizen. Angelique staat voor een evenwichtige, sportieve levensstijl – net als de uitgenodigde influencers. Samen waren ze in staat om hun gemeenschap op deze dag in beweging te brengen. Deze beweging was al de avond tevoren afgekondigd. Elke influencer moedigde zijn volgers aan om een sportieve foto te posten met een gepersonaliseerde hashtag. Het aantal geplaatste foto’s schoot binnen een paar minuten omhoog en trok veel aandacht op Instagram. Als stimulans was er een prijs voor de influencer die de meeste mensen aan een sportieve activiteit kon krijgen. Deze prijs ging naar Melisa Cebeci @mlsacbc. Naast de prijs voor de “Ster van de dag” werden de “Star”-award en de “Rising Star”-award uitgereikt aan Pamela Reif @pamela_rf en Fabian Arnold @fabianxarnold.

 

Daarnaast hebben de aanwezige influencers verschillende foto’s live gepost vanaf het evenement. Dat was ideaal, want het evenement vond plaats op de 11e verdieping van een dak in München en er waren talrijke fotomotieven, zoals de tenniswedstrijd met Angelique Kerber, talrijke hapjes, persmuren en witte loungehoeken. De resulterende foto’s werden gedeeld met de gemeenschappen met behulp van de hashtag #generalibewegtdeutschland. Op die manier werd een totaal bereik van 4,6 miljoen mensen bereikt en aangemoedigd om een gezonde, evenwichtige en sportieve levensstijl aan te nemen.

Marketing voor het bereik van het evenement

Samen met Generali en de bloggers hebben wij

6.124.644

Totale indrukken (Instagram, Snapchat)

De 6,1 miljoen worden verdeeld over 15 kanalen en..:

  • 19 Berichten
  • 212 Verhalen
  • 15 Beïnvloeder
  • Bereikte 4.287.251 mensen met tags + logo
  • 6.124.644 impressies behaald op Instagram + Snapchat
  • 286.551 hebben gereageerd (Like, Commentaar, Fan Actie)

Impressies van het evenement verspreid op Instagram posts / Stories en Snapchat

Het evenement was volledig gericht op Instagram.

 

 

Stergasten: wereldkampioen tennis en Duitse Instagram-ster

Tennis Wereld Kampioen Angelique Kerber

Angelique Kerber werd in 1988 in Bremen geboren. Sinds haar derde jaar heeft zij een grote passie voor sport en in het bijzonder voor tennis. Zij speelt sinds 2003 professioneel over de hele wereld. Haar meest succesvolle jaar tot nu toe was 2016, toen ze de Australian en US Open won, de finale van Wimbledon haalde en de zilveren medaille won op de Olympische Spelen. Na deze geweldige successen werd ze in september 2016 de eerste Duitse sinds 1997 die de nummer 1 positie op de wereldranglijst van het tennis bereikte. Aan Angelique’s uithoudingsvermogen, haar discipline en haar passie voor de sport nemen velen dag na dag een voorbeeld. Meer over Angelique Kerber.

Instagram ster Pamela Reif

Met 3 miljoen abonnees is Pamela Reif de invloedrijkste fitness-influencer in Duitsland. Op haar Instagram-account postte ze aanvankelijk landschappen, motivaties en eten. Op een dag besloot de toen nogal slonzige Pamela haar fitnessoefeningen en voedingstips met haar volgelingen te delen. Niet alleen haar spieren, maar ook haar abonnee aantal schoot snel omhoog. In de loop der jaren heeft ze voor haar werk over de hele wereld gereisd en beïnvloedt ze dagelijks de levensstijl van mensen op sociale media. Meer over Pamela Reif.

Inlfuencer ter plaatse! Een verslag van het bloggersevenement

Blogger @ivaxbrd was bij het evenement en gaf ons een gedetailleerd verslag.

Op 24 mei 2017 mocht ik afreizen naar München om deel te nemen aan een influencer event georganiseerd door Generali Versicherung. Het evenement had als thema #generalibewegtdeutschland en was bedoeld om mensen te motiveren meer aan sport te doen, met de hulp van wereldkampioene tennis Angelique Kerber. Na aankomst in het mooie hotel in München, nam ik de volgende dag om 11:15 de shuttle van het hotel naar de locatie. In de shuttle ontmoette ik al enkele bekende gezichten uit de Instagram-scene en oude bekenden, met wie ik meteen naar de top kon, toen ik eenmaal op de locatie aankwam.

Olympia Park & Roof Top: Exclusief voor Award gasten en winnaars

Het evenement vond plaats op de 11e verdieping op het dak van een modern gebouw in de buurt van het Olympisch Park. Zodra de liftdeuren opengingen, werden we begroet door een adembenemend uitzicht op het Olympisch Stadion aan de ene kant en de daken van München en de Alpen aan de andere kant. Het moderne interieur bood ook tal van locaties voor de perfecte foto.

Na een praatje en de eerste hapjes, die overigens supergezond en ook superlekker waren in overeenstemming met het thema van de dag, arriveerde tenniswereldkampioene Angelique Kerber. Ze legde ons kort de campagne uit en toen gingen we weg voor wat privé-tijd met haar. We werden in groepen verdeeld die na elkaar tijd met haar konden doorbrengen. Hiervoor gingen we eerst naar de persmuur waar een geweldige fotograaf foto’s van ons met haar maakte. Hoewel ik niet de meest atletische ben, moet ik zeggen dat het volgende punt echt leuk was voor mij. Angelique kon ons, voor een opgezet net, laten zien hoe je in tennis op de juiste manier serveert. Na een paar mislukte pogingen, raakte zelfs ik het doel en was ik echt gemotiveerd om weer wat sportiever te worden.

Terwijl de andere groepen dezelfde stations doorliepen als ik, had ik de tijd om van de hapjes te genieten en met de anderen van gedachten te wisselen. Het is altijd interessant om iemand te ontmoeten die hetzelfde doet als jij en wat hun ervaringen zijn. Ik ontmoette onder andere de superlieftallige Pamela Reif (@pamela_rf ), die in het echt net zo sympathiek is als op haar kanaal, en vele andere Instagram-persoonlijkheden, zoals Angelo Carlucci (@angelo.carlucci) en Ebru (@nazjuju).

De eerste Sport Influencer Award van Generali

We waren echter allemaal verrast toen de moderator een prijsuitreiking aankondigde. We hadden allemaal de opdracht gekregen om onze fans op te roepen ons te steunen en een individuele hashtag onder een sportieve foto te zetten. Er werden in totaal 3 awards uitgereikt aan een nieuwkomer influencer, de influencer met het meeste sportieve bereik en degene die de meeste fans heeft gemotiveerd om deel te nemen aan de challenge. Helaas heb ik er geen enkele gewonnen, maar natuurlijk misgun ik de winnaars hun trofeeën niet. Na deze verrassing eindigde de dag op een zeer ontspannen manier. We kregen een kleine lezing van een voedingsdeskundige en een gezichtsuitdrukkingscoach, die heel interessant was en verrassend eindigde met een serenade van de gezichtsuitdrukkingscoach.

Mijn conclusie. De dag was echt geslaagd, alles was goed gepland en georganiseerd, iedereen had plezier en het programma was niet te druk. We hebben veel gelachen, nieuwe contacten gelegd, een goede campagne gesteund en zijn allemaal met een goed gevoel op de shuttle teruggekeerd. Als klap op de vuurpijl kregen we zelfs goodiebags met leuke souvenirs en cadeautjes!

Blogger- of influencer-evenementen brengen mensen en merken samen

Doe goed en praat erover! Met de prijs steunen wij jonge sporters in hun acties. Zij zijn rolmodellen voor een hele generatie. Zij hebben invloed en kunnen veel dingen laten gebeuren met hun kanalen. Als merkambassadeurs, maar ook als rolmodellen, hebben wij vijftien jongeren bijeengebracht om een hele campagne te starten. Generali Moves Duitsland. Patrones Angelique Kerber zal nog veel meer evenementen bezoeken en Duitsland motiveren om meer aan sport te doen! Voor een gezonder, gelukkiger leven.

Influencer Marketing: uw sleutel tot organisch bereik

Meer over dit onderwerp is te vinden op de blog, met steeds nieuwe en interessante artikelen.