Facebook Reacties voor WordPress – App creatie, code integratie en moderatie

Facebook-commentaren maken homepages, blogs en online shops veel levendiger. Gebruikers worden niet langer gedwongen hun gegevens in te voeren of zich te registreren. Door het plaatsen of uitwisselen van de WordPress commentaren met de Facebook code, neemt de interactie, de gebruikersloyaliteit en ook de bezoektijd van uw website, blog of shop toe. Natuurlijk zijn er ook WordPress plugins voor embedding. Maar met een beetje copy & paste kun je ook alles zelf doen. Vandaag niet met een video-tutorial, maar op de klassieke manier met screenshots, want het gaat echt snel, ook zonder reclamebureau.

Maak Facebook App voor gebruik

Tip! Hier vindt u onze XXL Gids over het onderwerp Facebook Ads. In dit artikel zul je leren:

  1. Maak Facebook App voor gebruik
  2. Genereer en sluit commentaarcode in

Als je nog geen eigen app hebt gemaakt in facebook voor ontwikkelaars, is dit je eerste stap. Gewoon hier registreren en een app aanmaken:

Genereer en sluit commentaarcode in

In de volgende stap genereert u uw eigen code. Het is belangrijk dat je het in je header.php krijgt. Er zijn meestal twee manieren om dit te doen met WordPress.

  1. De beste manier is om de code in te sluiten in de backend van uw thema. De meeste thema’s ondersteunen het insluiten rechtstreeks vanuit de backend. Dan hoef je niets aan het thema te veranderen. U plaatst de code op de plaats waar zich bijvoorbeeld de Google Analytics-code bevindt.
  2. Rechtstreeks in het thema via uw WordPress backend via Ontwerp > Editor. Open dan de header.php en voeg de code netjes in, bij voorkeur direct na de <body> tag.
  3. Aanbeveling! Beter ga je door je child theme en verander je een kopie van de header.php, dan zal je geen problemen hebben met de theme update.

U kunt uw code hier genereren:

Dit is hoe de gegenereerde code eruit ziet. De appID is dan uw individuele ID.

<div id="fb-root"></div>
<script>(functie(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
als (d.getElementById(id)) terug;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = "//connect.facebook.net/de_DE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.8&appId=1453051238274088";
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

Screenshots van de ontwikkelaars handleiding

Hier zijn alle stappen nog eens in afzonderlijke screenshots:

Uitwisseling van WordPress en Facebook commentaar functie

Naast het script ontvangt u ook een kleine div box om in te voegen in de voorkant van de pagina. De procedure hier is gelijk aan die van het script. Alleen dat je de single.php aanpast. Als u met een thema werkt, kan het zijn dat de code ook in comments.php of iets dergelijks moet worden geplaatst. Zoals in mijn voorbeeld. U kunt de code overal op uw pagina plaatsen of alleen op enkele pagina’s. Wij vervangen de commentaarfunctie rechtstreeks. Als u de commentaren op afzonderlijke pagina’s wilt, kunt u de code rechtstreeks in blogberichten, enz. invoegen. Dit is hoe je de commentaarfunctie globaal wijzigt.

Belangrijk, je moet je URL (in mijn geval http://lukinski.com) voor de globale variant vervangen door:

<?php echo get_permalink(); ?>

  1. Rechtstreeks in het thema via uw WordPress backend via Ontwerp > Editor. Open nu het bestand single.php en vervang de WordPress code of verwijder deze.
  2. Aanbeveling! Ga hier op dezelfde manier te werk via uw child theme en verander een kopie van de single.php.
<div class="fb-comments" data-href="<?php echo get_permalink(); ?>" data-numposts="5"></div>

Voila.

Screenshots van de code uitwisseling

In mijn voorbeeld stond de commentaarcode niet in de single.php, maar in een enkele comments.php. Ik heb dit gekopieerd naar mijn kinderthema en vervolgens de hele commentaarcode vervangen door de nieuwe Facebook-commentaren. Als je in de single.php werkt, zorg er dan voor dat je alleen de commentaar code verwijdert. In het voorbeeld, zoals ik al zei, werd de hele comments.php vervangen.

Facebook commentaar functie in de blog

Als het klaar is, ziet het er allemaal zo uit!